GOEDKOPE WINTERSPORTVAKANTIE ANDORRA 6

Goedkope wintersportvakantie Andorra v.a. € 199 p.p.

Goedkope wintersportvakantie Andorra

Wintersporten in Andorra? Kan dat? Jazeker! Toegegeven wij moesten ook even graven in ons geheugen.

Bij Andorra kwamen wij ook niet verder dan de zoveelste tegenstander van het Nederlands Elftal voor één of andere kwalificatie of vriendschappelijke voetbalwedstrijd.

Andere wintersport dan de Alpen

Daar waar hordes Nederlanders elke winter Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland opzoeken is Andorra juist bij de Fransen en vooral de Spanjaarden een geliefde wintersportbestemming.

Met name de ‘rijkere’ inwoners van Barcelona gaan er geregeld op uit om in het sneeuwzekere gebied de lange latten onder te binden.

Kleinschalige wintersport in Andorra

Verwacht geen afgeladen aprés-ski bars zoals in Westendorf, maar een biertje en gezelligheid is ook hier zeker verkrijgbaar. Met name de plaatsen Encamp, Pas de la Casa en Soldeu staan bekend om hun uitstekende pistes.

Liever chillen na een dag sportief skiën? Ook geen probleem. Andorra beschikt over maar liefst 65 warmwater bronnen, zodat je in deze thermische baden lekker kunt uitrusten.

GOEDKOPE WINTERSPORTVAKANTIE ANDORRA 5
De pistes in Andorra zijn nooit echt druk.

Vliegen naar Andorra of met de auto?

Rijden kan met de auto natuurlijk, maar je zit al snel zo’n tien uur in de auto. Voordeel weer wel is, dat je over Bordeaux rijdt dus niet de hele meute achterna richting de Alpen.

Bij Sunweb is het juist weer mogelijk om een all-in pakket te reserveren met vliegticket.

Zelf een ticket reserveren en vervolgens een hotel of chalet boeken is natuurlijk ook een optie. Aanvliegen op Girona (boven Barcelona) vanaf Eindhoven en Dusseldorf Weeze is waarschijnlijk de beste optie.

Afstand tot Andorra is zo’n 120 km. Hemelsbreed dichterbij maar iets lastiger bereikbaar is Carcassonne (vanaf Eindhoven met Ryanair).

Zelf wintersportvakantie Andorra boeken of via een reisorganisatie

GOEDKOPE WINTERSPORTVAKANTIE ANDORRA 4
Geen wachtrijen bij de skiliften in Andorra.

Verder wordt Girona door Transavia direct vanuit Amsterdam en Rotterdam aangevlogen. En last but not least is er altijd nog Barcelona waar Vueling, KLM en Transavia vanuit Amsterdam en Rotterdam op vliegen.

De prijzen van hotels en appartement zijn iets lager dan vergelijkbare skigebieden, echter de reis is weer duurder. Maar dit wordt mooi gecompenseerd door het feit dat er in Andorra geen belasting geheven wordt.

Dus shoppen, eten en drinken doe je zonder BTW te betalen. En dat maakt je vakantie uiteindelijk weer zo’n 20% goedkoper.

En wil je het helemaal grootst aanpakken, maak er dan een combi-trip van: midweek skiën, weekendje Barcelona!

sunweb vakanties  Goedkope wintersportvakanties van Sunweb v.a. € 179 p.p.


  Goedkope wintersportvakanties naar Andorra van TUI v.a. € 199 p.p.


  Goedkope vakanties van Wintertrex al v.a. € 199 p.p.

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope wintersportvakantie Andorra