Wintersportvakantie tijdens Voorjaarsvakantie of Pasen

Door de opwarming van de aarde (of gewoon pech) zijn niet alle wintersportgebieden al voorzien van sneeuw tijdens de Kerstvakantie. Op het moment van schrijven (14 december) zijn de ski-liften in de meeste Franse wintersportgebieden nog steeds dicht, vanwege gebrek aan sneeuw. (Ze hadden eind november eigenlijk al open moeten zijn geweest).

Veel vakantiegangers kiezen daarom voor de voorjaarsvakantie als wintersportvakantie. De voorjaarsvakantie in 2018 valt tussen 20 februari en 6 maart. Eerst de regio Zuid en Midden, daarna de regio Noord.

Wintersportvakantie tijdens Voorjaarsvakantie of Pasen3

Tijdens Pasen op wintersportvakantie

En omdat Pasen in 2018 relatief vroeg valt (27 en 28 maart) zijn deze feestdag een goede mogelijkheid om te gaan wintersporten. Je kan bij veel reisorganisaties een lang weekend wintersport boeken voor het Paasweekend, maar een midweek is ook mogelijk.

Zeker als je wat beperkt bent in financiën, is een midweek een goed alternatief. Tijdens de vroegboekweken van Bizztravel, ontvang je dan ook nog eens extra vroegboekkorting.

Over het algemeen bieden reisorganisaties alleen een hotel/appartement/chalet aan op basis van eigen vervoer. Maar steeds meer reisorganisaties bieden ook vliegreizen aan naar de bekende wintersportgebieden. Vooral bij een lang weekend is dit ideaal. Het scheelt je immers toch een uur of 10 tot 12 rijden.

Wintersportvakantie tijdens Voorjaarsvakantie of Pasen4

Vliegen naar je wintersportvakantie

De laatst jaren kiezen steeds meer mensen voor het vliegtuig als vervoersmiddel voor hun wintersportvakantie.

Met name Transavia heeft flink ingezet op de wintersportbestemmingen zoals Innsbruck, Salzburg en Grenoble. Maar ook Easyjet vliegt veel naar wintersportbestemmingen. Daarnaast kan je ook KLM nog overwegen voor vluchten naar Genève bijvoorbeeld.
 
Easyjet en KLM vliegen alleen vanaf Schiphol, terwijl Transavia in de winterperiode zelfs dagelijkse vluchten heeft (soms dubbel-dagelijks) vanaf Rotterdam en Eindhoven naar diverse wintersportluchthavens.
 
sunweb vakanties  Midweek wintersport met Pasen van Sunweb al v.a. € 79 p.p.
 
  Midweek wintersport met Pasen van TUI al v.a. € 89 p.p.
 
  Goedkope wintersportvakanties van Summit Travel al v.a. € 56 p.p.
 


 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over wintersportvakantie tijdens Voorjaarsvakantie of Pasen

 

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!