Aeromexico met Boeing 787 vanaf Amsterdam

Sinds 30 mei 2016 vliegt de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeromexico drie keer per week, rechtstreeks, vanaf Amsterdam Schiphol naar Mexico Stad.

Aan boord van de nieuwste Boeing 787 Dreamliner heeft elke stoel een eigen scherm waar meer dan 1500 films op te zien zijn. Genoeg om jezelf tijdens de vlucht te vermaken!

In de Business Class van de Dreamliner bevinden zich 32 full-flat stoelen, in Economy Class 211 slim-fit plaatsen.

Doorverbindingen vanaf Mexico-Stad

Vanaf de luchthaven Benito Juárez van Mexico-Stad vlieg je met Aeromexico makkelijk door naar andere bestemmingen, zowel binnen Mexico als daarbuiten.

Aeromexico tickets Boeing 787 dreamliner amsterdam schiphol mexico stad3

De Business Class van Aeromexico

Vooral bestemmingen in Midden-Amerika komen met één overstap in Terminal 2 van de luchthaven binnen handbereik. Guatamala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama bijvoorbeeld.

Aeromexico rekent erop dat het overgrote deel van de passagiers aan boord een zakelijk doel heeft in Mexico Stad.

Maar juist vanwege de nachtvlucht, en dus aankomst in de vroege ochtend in Mexico, kan je de eerste vluchten weer pakken naar andere bestemmingen.

Hiermee richt Aeromexico zich duidelijk op enerzijds de zakelijke reiziger; want als zakelijke passagier kan je direct aan je werkdag beginnen. Als ‘overstapper’ heb je binnen één uur een overstap naar de andere Aeromexico-bestemmingen.

Samenwerking met KLM en Delta Airlines

Volgens één van de twee Nederlanders die hoge posities bekleden bij Aeromexico, Anko van der Werff (Chief Revenue Officer), is de samenwerking met KLM goed en collegiaal. “Maar uiteindelijk blijven we concurrenten en hebben wij een beter product. Naar Mexico-Stad heb je twee rechtstreekse verbindingen vanuit Amsterdam.

De KLM met een Boeing 747 van 25 jaar oud of Aeromexico met een spiksplinternieuwe Boeing 787 Dreamliner. Tel daarbij op dat je veel frisser het vliegtuig uit komt omdat in de Dreamliner 20% minder droge lucht circuleert en je zowel je nachtvlucht heen als terug kan je goed slapend doormaken.”

Aeromexico tickets Boeing 787 dreamliner amsterdam schiphol mexico stad4

De Economy Class van Aeromexico

Daar valt inderdaad iets voor te zeggen, want de Boeing 747 van KLM is relatief oud, hoewel wel recentelijk voorzien van nieuwe stoelen. Maar het is en blijft een combi-vliegtuig, waarbij de eerste helft van het vliegtuig is gereserveerd voor passagiers en de tweede helft van het vliegtuig is gereserveerd voor vracht.

Ook qua vluchtschema’s is Aeromexico de betere optie. Je vliegt namelijk op beide vluchten door de nacht heen en zo houd je twee volle dagen over om te werken, of juist twee extra vakantiedagen!

Daarnaast maakte Van der Werff bekend dat over een paar weken de finale goedkeuring van de Amerikaanse overheid wordt verwacht waardoor Delta Airlines een aandeel van 49% in Aeromexico zal krijgen. “Hierdoor zullen de mogelijkheden om op het Amerikaanse continent te vliegen nóg beter worden.

Dan kan je bijvoorbeeld Amsterdam-Mexico Stad met ons vliegen, vervolgens door naar een Amerikaanse bestemmingen, en dan weer met Delta Airlines terug naar Amsterdam. En dat allemaal in één goedkoop ticket!”

Goedkope Aeromexico tickets van Amsterdam naar Mexico

Een snelle blik in de reservering computers leert dat zowel de KLM als Aeromexico in het hoogseizoen (juli/augustus) beiden € 1220 rekenen voor een rechtstreekse retourvlucht. In het laagseizoen vlieg je voor ongeveer de helft. KLM vliegt dagelijks naar Mexico-Stad, Aeromexico nu nog drie keer per week, maar men hoopt binnen een jaar ook op een dagelijkse rotatie te zitten.

Vliegschema Aeromexico naar Mexico-stad:

AM026 Amsterdam 22:35 uur – Mexico-Stad 04:10 uur (aankomst volgende dag)
ma, do, za

AM025 Mexico-Stad 23:578 uur – Amsterdam 18:00 uur (aankomst volgende dag)
wo, vr, zo

  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon

 Goedkope KLM tickets v.a. € 79 p.p.

Aeromexico B787 Amsterdam Schiphol Mexico Aeromexico tickets Boeing 787 dreamliner amsterdam schiphol mexico stad2 Aeromexico tickets Boeing 787 dreamliner amsterdam schiphol mexico stad1 Aeromexico tickets Boeing 787 dreamliner amsterdam schiphol mexico stad5

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope vliegtickets Aeromexico vanaf Amsterdam!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!