Reisgidsen

Goedkope reisgidsen met tot wel 40% korting!

ReizenReizenWil jij jezelf alvast inlezen voor je reis en ben je op zoek naar de meest recente reisgidsen van Lonely Planet, Rough Guides, Capitool, Marco Polo of de ANWB?

Check dan het nieuwe én tweedehands aanbod van Bol.com.

Of je nu op zoek bent naar een reisgids voor een stedentrip met veel plattegronden of een reisgids over een bepaalde regio waarbij je meer algemene informatie wenst, bij het aanbod van Bol.com kom je altijd wel een goede reisgids tegen.

Overzicht van reisgidsen

Goedkope-reisgidsen-met-tot-wel-40-procent-korting

Reisgidsen voor stedentrips

Een reisgids voor een stedentrip bevat vooral veel plattegronden van de wijken van de stad en geeft exacte locaties van bezienswaardigheden, hotels en café’s en restaurants. Regio-reisgidsen of landen-reisgidsen geven meer algemene informatie of de bestemming.

Reisgidsen voor landen en/of regio’s

In deze reisgidsen vindt je meer informatie over kunnen drinken van kraanwater, of je een verloopstekker nodig hebt en hoe je van A naar B komt. Of je beter het vliegtuig kan nemen binnen een land, of je prima een bus/trein kunt nemen of dat je juist veilig een auto kunt huren en een mooie route over de weg kan nemen.

Denk bijvoorbeeld aan de Garden Route in Zuid-Afrika of de Pacific Highway aan de Westkust van de Verenigde Staten.

Korting op Lonely Planet reisgidsen

De Lonely Planet reisgidsen hebben onze persoonlijke voorkeur. Dit omdat de Lonely Planet reisgidsen wat meer internationaal ingesteld zijn en niet alleen Nederlanders als doelgroep heeft.

Een ANWB of Capitool reisgids leest misschien makkelijker vanwege de foto’s en het feit dat de teksten in het Nederlands zijn, maar hierdoor kom je op de bestemming ook op iedere locatie die in deze gidsen staan, Nederlanders tegen.

In de reisgidsen van Lonely Planet tref je een grotere diversiteit aan van bezienswaardigheden, dan in de Nederlandse reisgidsen. De Lonely Planet reisgidsen zijn geschreven in het Engels waardoor het lezerspubliek ook diverser is.

Van oorsprong richtte Lonely Planet zich op de rugzaktoerist/backpacker, maar de laatste jaren staan er niet alleen goedkope tips, restaurants en accommodaties in de reisgids. Ook het middensegment en zelfs het luxe segment is tegenwoordig vertegenwoordigd in de Lonely Planet reisgidsen.

De nieuwste versies van de Lonely Planet kosten meestal zo’n 20 euro, terwijl de voorgaande druk met vaak 40% korting in de uitverkoop gaat. Die versies zijn vaak nog een prima te gebruiken, want de basisinformatie blijft voor een bestemming natuurlijk vaak hetzelfde.

Wat misschien wel verouderde informatie kan zijn, is de vermelding van een restaurant of accommodatie die inmiddels gesloten is of een andere naam heeft. Gemiddeld gezien worden Lonely Planet reisgidsen elke vijf jaar opnieuw uitgegeven.

Op Bol.com tref je het grootste aanbod van boeken, elektronica, speelgoed en babyspullen. Alles boven € 20 wordt tevens gratis verzonden!

ReizenReizen

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope reisgidsen met wel tot 40% korting!