AUTHENTIEKE EN KLEINSCHALIGE VAKANTIE ACCOMMODATIES IN ITALIE5

Authentieke en kleinschalige vakantie accommodaties in Italië

Authentieke en kleinschalige vakantie accommodaties in Italië

Met uitzondering van de massa-vakantiebestemming Rimini, kenmerkt Italië zich door kleinschalige en authentieke vakantie accommodaties.

Hier weinig tot geen grote hotelketens zoals in Spanje en Turkije, maar juist veel kleine hotels die al van generatie op generatie binnen de familie overgaan op elkaar.

Natuurlijk zijn, met name in de grote steden, de ketens zoals Hilton en Crown Plaza vertegenwoordigd. Maar in Toscane en op strandbestemmingen zal je moeite moeten doen om een RIU Hotel of een Iberostar te vinden.

Kleinschalige accommodaties aan de Italiaans kust

Voor het gemak laten we de steden dus even buiten dit artikel. Ook daar zijn natuurlijk genoeg kleine hotels en appartementen te vinden, maar de meeste mensen zijn juist op zoek naar het typische mediterrane gevoel aan de kust of in het binnenland van Italië op zoek .

Met name de Bloemenrivièra rondom Genua, de hele kust van Pisa tot aan Napels én de eilanden Sardinië en Sicilië staan bekend om het grote aanbod van prachtige, authentieke accommodaties om je vakantie in Italië door te brengen.

AUTHENTIEKE EN KLEINSCHALIGE VAKANTIE ACCOMMODATIES IN ITALIE7
Een typisch Italiaanse agriturismo met zwembad in Toscane.
Foto door Michela Simoncini under Creative Commons License via Flickr.com

Kleinschalige accommodaties in het Italiaanse binnenland

In het binnenland van Italië is nóg meer keuze, met name de agriturismo’s, die dat échte Italië-gevoel bieden.

Agriturismo’s zijn oude boerderijen die volledig gerenoveerd zijn en waar je luxe kan genieten van La Dolce Vita.

Er zijn trouwens ook agriturismo’s waar de eigenaar in kwestie nog steeds boer is en waar je een handje mag helpen tijdens je vakantie. In de praktijk komt dat neer op truffels meezoeken en druiven plukken om vervolgens te helpen met wijn maken.

Specifiek het Toscaanse binnenland en Le Marche staan bekend om hun agriturismo’s.

Meer richting het Noorden, in de Piemonte-streek (rondom Turijn), en in de Italiaanse Alpen zijn ook legio kleinschalige en authentieke vakantie accommodaties te vinden. Bij deze vakanties ligt het accent overigens meer op wandelen en hiken.

Fly-Drive langs agriturismo’s of kleinschallige accommodaties in Italië

AUTHENTIEKE EN KLEINSCHALIGE VAKANTIE ACCOMMODATIES IN ITALIE6
Rij zelf met een Fiat 500 door de Toscaanse heuvels met wijngaarden.

Welk land leent zich nu beter om met een Fiat 500 door de Toscaanse heuvels te toeren en elke dag een wijnboerderij te bezoeken?

Of doe een fly-drive op Sicilië, waar de grond door de vulkaan de Etna zo vruchtbaar is dat het eiland een prachtige flora en fauna heeft.

Er zijn legio luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol, Brussel én de regionale vliegvelden direct naar diverse bestemmingen in Italië vliegen. Bij aankomst staat je huurauto dan al klaar en kan je genieten van dat écht Italiaanse gevoel!

eliza was here