Auto of Camperrondreis door Noorwegen

Als er één land is dat zich goed leent voor een auto- of camperrondreis in Europa, dan is het wel Noorwegen. Veel natuur, goede wegen, goede faciliteiten onderweg, veel ruimte, geen drukte op de weg, en zeker in de zomer; veel zon!

Bij Noorwegen denken de meeste mensen waarschijnlijk aan sneeuw en winterweer, maar niets is minder waar. In de zomer is Noorwegen een prima bestemming om te bezoeken voor een vakantie. Geen temperaturen van 30+ zoals aan de Spaanse costa’s of de Turkse stranden, maar temperaturen vergelijkbaar met de Nederlandse zomer.

Auto of Camperrondreis door Noorwegen19

Camperrondreis Noorwegen onder te verdelen in drie delen:

-Het Noordelijkste deel vanaf de Poolcirkel tot aan de Noordkaap

Dit deel van Noorwegen wordt meestal in combinatie met Finland en Zweden bezocht met als hoogtepunt natuurlijk de Noordkaap waar men de middernachtzon kan waarnemen in de zomer.

 

-Het middendeel, grofweg tussen Trondheim en Kristiansand tot aan de Poolcirkel

Dit gebied wordt eerlijk gezegd het minst bezocht door toeristen. Je moet er doorheen rijden als je naar de Noordkaap wilt of je pakt nog een stukje natuur ten Noorden van Trondheim mee. Het landschap is hier echter adembenemend, maar vanwege tijdgebrek slaan veel reizigers dit stuk toch over.

 

-Het Zuidelijkste deel met steden als Oslo, Bergen en Stavanger

Dit stukje Noorwegen is veruit het meest populair. Al was het alleen al omdat de meeste vluchten naar Bergen en Oslo gaan en dat je hier een huurauto ophaalt. Anderzijds omdat je met de veerboot in één van de Zuidelijke havensteden aankomt met je eigen auto of camper.

Camperrondreizen per eigen vervoer of vervoer huren in Noorwegen?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat jouw eigen voorkeur is, maar als je al in het bezit bent van een camper dan zouden wij je adviseren om met jouw eigen camper de oversteek naar Noorwegen te maken voor een rondreis. Niets is lekker dan je eigen vertrouwde camper!

Slaap je liever elke avond (of een paar avonden achter elkaar) in een écht bed, in hotel bijvoorbeeld, dan kan je beter vliegen naar één van de steden in het Zuiden en daar een auto (of camper) huren. Vervolgens reis je helemaal naar de Noordkaap om daar je auto weer in te leveren en vanaf daar terug te vliegen. Dit scheelt je namelijk heel veel tijd en kilometers.

Heb je dus relatief veel tijd, minstens drie weken, dan raden wij je eigen camper aan voor een rondreis door Noorwegen. Heb je minder dan drie weken vakantie, dan adviseren wij je om een ‘fly-drive’ te maken en een camper te huren in Noorwegen. Onder dit artikel hebben we alle aanbieders van reizen naar Noorwegen op een rijtje gezet, onderverdeeld naar type rondreis en vervoer.

Auto of Camperrondreis door Noorwegen8

De wegen in Noorwegen zijn ideaal voor een roadtrip.

Beste reistijd voor een rondreis Noorwegen

Hoewel Noorwegen in de winter ook prachtig is en je juist dan het Noorderlicht kan meemaken, raden wij de winterperiode toch af om door dit Scandinavische land te reizen. In het Zuidelijke deel zullen de wegen nog wel goed begaanbaar zijn, maar hoe noordelijker je komt, hoe extremer het weer wordt. Groepsreizen en de Hurtigruten-cruise worden overigens nog wel beperkt aangeboden tijdens de winter.

De allerbeste tijd om door Noorwegen te reizen is zonder twijfel de zomer, en dan specifiek van half juni tot half september. Blijf je alleen in het Zuidelijk deel dan is half april tot eind oktober ook nog mogelijk om zonder al te veel problemen te reizen.

Is een camperrondreis inNoorwegen duur?

Ja, als je alcoholist bent! Op alcohol en sigaretten wordt door de overheid extra belasting geheven. Een halve liter bier kost ongeveer € 10. Daarentegen is eten, met name vis, spotgoedkoop. Ook benzine om je (huur)auto/camper mee af te tanken is goedkoper dan in Nederland. Noorwegen is namelijk een land met een grote voorraad olie in de grond. Verder is het prijspeil vergelijkbaar met Nederland.

Mocht je met eigen vervoer vanuit Denemarken een ferry nemen naar Oslo, dan moet je zeker in de zomermaanden rekening houden met hogere prijzen voor die ferry. Met name in het weekend kunnen de prijzen voor een overtocht hoog zijn. Ben je dus van plan om per eigen vervoer naar Noorwegen te reizen, dan adviseren wij je om voor juni gereserveerd te hebben wil je kunnen profiteren van lage prijzen voor de overtocht.

  Camperrondreizen in het Noorwegen v.a. € 799


  Goedkope camperhuur in Noorwegen v.a. € 799


  Goedkope camperhuur in Noorwegen al v.a. € 799


  Noorwegen per eigen vervoer van ANWB Reizen al v.a. € 399 p.p.


SRC Reizen  Cultuur reizen naar Noorwegen van SRC al vanaf € 1379 p.p.


  Noorwegen vakanties van De Jong Intra Vakanties v.a. € 499 p.p.


  Privé-rondreis door Noorwegen van TUI v.a. € 1139 p.p.


  Noorwegen rondreizen van specialist BBI-Travel v.a. € 799 p.p.


  Natuurrondreis door Noorwegen van SNP (Individueel/Groepsverband) v.a. € 799 p.p.


  Noorwegen, Zweden, Finland en Poolcirkel met Djoser


  Internationale groepsrondreis door Noorwegen van Sawadee

 

Auto of Camperrondreis door Noorwegen18

Auto of Camperrondreis door Noorwegen17

Auto of Camperrondreis door Noorwegen16

Auto of Camperrondreis door Noorwegen15

Auto of Camperrondreis door Noorwegen14

Auto of Camperrondreis door Noorwegen13

Auto of Camperrondreis door Noorwegen12

Auto of Camperrondreis door Noorwegen11

Auto of Camperrondreis door Noorwegen7

Auto-of-Camperrondreis-door-Noorwegen7

Auto of Camperrondreis door Noorwegen4

Auto of Camperrondreis door Noorwegen2

Auto of Camperrondreis door Noorwegen3

Auto of Camperrondreis door Noorwegen1

Auto-of-Camperrondreis-door-Noorwegen6

Auto of Camperrondreis door Noorwegen10

Auto of Camperrondreis door Noorwegen9


Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over auto of camperrondreizen door Noorwegen!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!