Ayurveda en Burn-out reis naar Spanje

De Duitse Seba en Deens Frits zorgen in het Ayurveda Hotel net ten noorden van het Spaanse Malaga ervoor dat je weer helemaal in balans komt. Niets moet en alles mag! Wil je Ayurveda workshops volgen? Wil je yoga-lessen volgen? Wil je jouw hart luchten bij een psycholoog? In het Ayurveda Hotel is dit allemaal mogelijk.

Nuttige met het aangename combineren tijdens Ayurveda vakantie

Als je even helemaal uitgeteld ben, kan je daar nog lang last van hebben. Sommige mensen met een burn-out volstaan met 6 weken rust en kunnen weer rustig opbouwen. Anderen zijn 2 jaar van slag en beginnen dan pas met herstellen.

In de regel heb je net zo lang herstel nodig als de periode waaronder je onder hoge druk hebt geleefd. Als je dus 3 jaar lang 110% hebt gegeven, mag je er vanuit gaan dat je pas na 3 jaar volledig klachtenvrij bent. Al zie je al in de eerste paar weken van je rustperiode herstel optreden.

burn out reis 14

Seba en Frits van het Ayuverda hotel

Een ayurveda/burn-out reis maken kan verlichting bieden

De ene persoon krijgt al paniekaanvallen als hij met de tram boodschappen moet doen, de ander kan de hele wereld overreizen om op Bali een paar weken in retraite te gaan. Een tussenoplossing wat dichter bij huis is het Ayurveda Hotel in Andalusië. Het is maar 2,5 uur vliegen naar Malaga en je hoeft niet per sé vanaf het drukke Schiphol te vliegen. Vanaf Rotterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Brussel zijn ook dagelijkse vluchten naar Malaga.

Daarbij kan je het nuttige (balans en herstel) combineren met het aangename (het bezoeken van de omgeving). Vanaf het hotel ben je binnen 1,5 uur in Granada, Sevilla of Cordoba!

Ayurveda is niet zweverig!

burn out reis 13

De tuin met zwembad van het hotel

Rondom yoga hangt vaak een zweverig sfeertje maar niets is minder waar. Yoga is eigenlijk niets anders dan rekken en strekken waarbij je probeert je ademhaling te reguleren. Bij veel Aziatische vechtsporten is het heel normaal om voorafgaand aan een gevecht een half uur te mediteren, je hartslag omlaag te brengen door middel van je ademhaling te reguleren met een bepaalde lichaamshouding.

Dat in de Westerse wereld het vooral de zweverige en spirituele types waren die het hebben geïntroduceerd in onze samenleving is dan ook puur toeval. Bij een echt zware burn-out is yoga en ademhalingsoefeningen niet voldoende. Vaak komt er toch een vorm van medicatie aan te pas en gesprekken met een psycholoog. Maar bij lichte vormen van burn-out of overspannenheid kunnen een aantal yoga-sessies of ademhalingsoefeningen je al een heel eind op weg helpen.

Ayurveda en Burn-out reis naar Spanje 15

Je kamer in het rustgevende Ayurveda Hotel

Unplugged tijdens je ayurveda/burn-out reis

Wat ook helpt is het feit dat je ontmoedigt wordt om je laptop of telefoon op je kamer te hebben. Natuurlijk mag je jouw spullen wel gebruiken, maar liefst zo min mogelijk. Men vraagt je dan ook vriendelijk om deze spullen bij de receptie achter te laten zodat je niet de hele dag op je telefoon zit te Facebooken, je mail aan het checken bent of andere prikkels moet verwerken.

Op deze manier probeert het team jou te ‘dwingen’ om een rust te nemen, zodat je een boek gaat lezen, of bijvoorbeeld met andere hotelgasten gaat praten.
Ayurveda en Burn-out reis naar SpanjeAyurveda en Burn-out reis naar Spanje  Ayurveda en Burn-out reis Spanje via Puur&Kuur vanaf € 199 p.p.


BookYogaRetreats voor wellness en yoga vakanties v.a. € 199

 

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Ayurveda / Burn-Out Reis

Goedkope yoga reizen en vakanties

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!