Ayurveda vakanties en reizen

Wellness, yoga, detox en ayurveda zijn het nieuwe onthaasten. Dit kan je natuurlijk doen in een benauwd en zweterig zaaltje ergens op de derde etage van een huis in Amsterdam. Maar je kan er ook voor kiezen om lekker een paar dagen (of weken) er tussen uit te gaan en voor jezelf te kiezen tijdens een Ayurveda vakantie.

Ayurveda is hindoeïstische gezondheidsleer uit India

Ayurveda vakanties en reizen7Voor de niet-kenners; het moge duidelijk zijn dat deze vorm van ‘relaxen’ (net als yoga) zijn oorsprong heeft in India. Ayurveda is een gezondheidsleer uit het aanhangers van het Hindoeïsme, maar Ayurveda hoort officieel bij geen enkele religie.

Uitgangspunt van Ayurveda is dat lichaam en geest totaal in balans zijn en men tracht dit te bereiken door onstpanningsoefeningen en massages.

Ayurveda vakanties en reizen5

India en Sri Lanka populair voor Ayurveda reizen

Hoewel India en Sri Lanka populair bij Ayurveda reizen en vakanties, is het niet per se nodig om af te reizen naar deze landen. De resorts in deze landen hebben natuurlijk al jarenlange ervaring en ook de medewerkers van deze Ayurveda resorts weten exact hoe ze jou moeten verwennen.

Maar ook als je geen zin hebt om uren in het vliegtuig te zitten zijn er dichter bij huis ook genoeg alternatieven zoals in Spanje, Duitsland, of Italië. En wie van de frisse berglucht houdt, kan een Ayurveda kuur in de Himalaya boeken.

Specialist in Ayurveda vakanties

Reisorganisatie Puur&Kuur is specialist in Ayurveda vakanties en reizen en heeft de beste resorts al voor je geselecteerd. Puur&Kuur biedt zowel groepsreizen als individuele reizen aan en zelfs voor single-reizigers zijn er mooie aanbiedingen.

Bij een aantal resorts betaal je via Puur&Kuur géén 1-persoonskamer toeslag die je bijvoorbeeld bij een Booking.com wel in rekening worden gebracht. Wil je liever toch geen Ayurveda maar een andere goedkope yoga reis of vakantie, klik dan hier.

  Wellness en Yoga-reizen al v.a. € 199 p.p.
BookYogaRetreats voor Ayurveda vakanties v.a. € 199
Ayurveda vakanties en reizen1

 

Ayurveda vakanties en reizen4

 

Ayurveda vakanties en reizen3

 

Ayurveda vakanties en reizen2

 


 
Foto’s: Flickr.com under Creative Commons License

Geef hier jouw ervaring of beoordeling over Ayurveda vakanties en reizen