Badkledingdag in Spa Zuiver Amsterdam

Voor de één is een sauna of spa hét toppunt van ontspanning, voor de andere brengt het juist een hoop stress met zich mee.

In badkleding kan je jezelf al snel onzeker voelen, laat staan naakt! En als je dan ook nog eens bekenden tegen kunt komen, dan kan een ontmoeting helemaal ongemakkelijk zijn.

Zeker in Amsterdam, waar iedereen elkaar lijkt te kennen, is de kans groot dat je bekenden tegenkomt.

Steeds meer jongeren naar de spa en sauna

Waar tot een aantal jaar geleden vooral naturisten en ouderen naar de spa of sauna gingen, stijgt juist het aantal jongeren dat ook de voordelen van een paar uur relaxen wil meemaken.

Dit komt voornamelijk doordat steeds meer spa’s en sauna’s badkledingdagen invoeren, meestal is dit één of twee dagen per week.

Op deze badkledingdagen kan je wél genieten van alle faciliteiten die een spa of sauna biedt, maar hoef je niet in je blootje rond te lopen.

Tickets voor badkledingdag met korting Spa Zuiver Amsterdam12Dinsdag en donderdag badkledingdag bij Spa Zuiver Amsterdam

Zo viel het ons op, dat op de dinsdagen en de donderdagen tijdens de badkledingdagen van Spa Zuiver in Amsterdam, er meer dan de helft ‘jongeren’ aanwezig waren.

Dit waren koppels van 25+, maar ook groepen mannen en vrouwen die na het sporten of zelfs na het werk aan de Zuidas, nog even gingen relaxen.

Drukte bij Spa Zuiver Amsterdam

Daar waar je op sommige review-websites leest dat bepaalde spa’s of sauna’s druk waren, hadden wij tijdens de badkledingdagen van Spa Zuiver in Amsterdam het gevoel dat het relatief rustig was. In elk jacuzzi of hottub was nog wel een plekje vrij, in de sauna’s en het zwembad was het juist relatief rustig.

We moeten er wel eerlijk bij vermelden, dat dit een donderdag in maart was bij slecht weer. Als het zonnig weer is, zal het aannemelijk drukker zijn in het buitenbad en de zonneweide.

Misschien komt dat ook om dat Spa Zuiver Amsterdam net iets duurder is dan andere spa’s en sauna’s. Daarnaast werkt Spa Zuiver ook niet veel samen met kortingscode sites, zodat er een iets ander publiek wordt aangetrokken dan andere spa’s en sauna’s.

Wel viel het op dat na 17:30/18:00 het ineens een stuk drukker werd. Dit had er waarschijnlijk mee te maken dat vanaf 17:00 uur het avondtarief van toepassing, dat iets goedkoper is dan het dagtarief.

Eerste keer sauna of spa voelt misschien ongemakkelijk

Tickets voor badkledingdag met korting Spa Zuiver Amsterdam17Voor alles is een eerste keer, zo ook voor je eerste bezoek aan een spa of sauna. Toegegeven; het eerste half uur moet je even acclimatiseren, maar daarna konden wij al vrij snel ontspannen.

Wij zijn weliswaar geen bekenden tegengekomen, maar stel dat dit wel het geval zou zijn geweest, dan is dit tijdens de badkledingdag van Spa Zuiver niet ongemakkelijk.

Daarnaast; niemand is perfect, en al helemaal niet in de sauna. Wij hebben bijna niemand gezien die er uit zag als het ‘perfecte plaatje’. Iedereen had wel een buikje, of was juist misschien iets te mager.

De ene persoon heeft tatoeages, de andere littekens, weer een andere heeft bovengemiddelde lichaamsbeharing. Kortom; je hoeft je eigenlijk nergens voor te schamen.

Vrouwendag bij Sap Zuiver

Sommige sauna’s en spa’s bieden een ‘women only’ dag aan. Meestal eens per week, soms eens per maand. Bij Spa Zuiver zijn alle dagen gemengd, ook de badkledingdagen op dinsdag en donderdag dus.

Tickets voor badkledingdag met korting Spa Zuiver Amsterdam19Alternatieven voor Spa Zuiver Amsterdam

Wil je toch een beetje verder buiten de stad naar een spa of sauna, omdat je tóch bang bent bekenden tegen te komen? Overweeg dan de spa in Fort Resort Beemster, net ten Noorden van Amsterdam.

Net als bij Spa Zuiver in Amsterdam, kan je ook bij Fort Resort Beemster een nachtje blijven slapen. Wel zo lekker! Zeker als je na een dagje spa nog een paar wijntjes drinkt en niet meer naar huis kunt rijden.

Korting op entree Spa Zuiver Amsterdam

Het standaard-tarief voor de toegang tot Spa Zuiver Amsterdam is € 36 per persoon, op badkledingdagen is dat€ 39 per persoon. Ga je alleen ‘s avonds na 17:00, dan betaal je € 30. Tijdens de Kerstvakantie is er een toeslag van toepassing.

Via onze partner SpaOnline, kan je tickets voor Spa Zuiver kopen met een flinke korting. Een ticket voor Spa Zuiver via SpaOnline kost slechts € 27 per persoon!

Tickets voor badkledingdag met korting Spa Zuiver Amsterdam14Je moet dan wél van te voren reserveren, dit kan overigens vaak dezelfde dag nog. Bijvoorbeeld als je ‘s ochtends besluit om toch ‘s middags naar de sauna te gaan.

Nog een tip om kosten te besparen; neem je eigen badspullen mee! Huren van badspullen is mogelijk, maar relatief duur en wellicht onnodig. Zo kost een badjas € 8,50, een handdoekenset € 8,50 en slippers € 6,50.

Bij Spa Zuiver Amstedam geldt er trouwens ook betaald parkeren, al is er een goedkopere parkeerkaart voor € 10 te koop bij de receptie.

  Reserveer hier met korting voor € 27 je toegang tot Spa Zuiver

Sauna Easyfeeling
Sauna 't Dalhuus
Sauna en Beautyresort de Leliehof
Spavarin
Aquadroom Sauna & Wellness
Wellnessresort Goes
Sauna & Beauty de Thermen
Thermen Binnenmaas
Spa Gouda
Wu WEI (Spa)
Saunapark Epe
Active Club Den Haag
De Parel
Thermae Son
Wellness Center NLG de Bronsbergen
Sauna & Beauty Ommen
Aestas Beauty & Wellness
Sauna Beauty Farm Midwolda
Sauna & Beauty Velp
A Thermen
Ivy Boutique
Thermen Goirle
Kuur & Wellnesscentrum Yolande Buekers