Beste bestemmingen om walvissen te zien

Tijdens je vakantie wil je een unieke ervaring. Je wilt immers niet dezelfde vakantie als iedereen en daarom zoek je tijdens je reis naar leuke excursies of andere dingen waarmee je jouw reis kan onderscheiden. Voor veel mensen is walvissen spotten één van de dingen die op hun verlanglijstje staat. Maar om nu hier je hele reis omheen te plannen is misschien overbodig.

Daarom hieronder een top 5 met beste bestemmingen om walvissen te zien!

1. Noorwegen
Lekker dichtbij huis en zelfs (met een beetje moeite) per eigen vervoer te doen. Je moet wel met een veerboot over naar Noorwegen. Maar vliegen en ter plaatse een auto huren of een compleet georganiseerde reis boeken hoeft ook niet duur te zijn.

2. IJsland
Iets verder van huis maar nog steeds op maar 3 uurtjes vliegen ligt het magische eiland IJsland. Probeer hier, net als naar Noorwegen, wel de winter te mijden. In de winter is het niet alleen erg koud, maar vooral donker. Richting de poolcirkel is het in de winter maar een uurtje of 4 licht.

3. Azoren
Ook nog binnen Europa, want de Azoren horen bij Portugal, op ongeveer 4 uur vliegen liggen de Azoren. Minder bekend dan de Canarische Eilanden, ook minder toeristisch, maar wel veel mooier en meer betoverend. Doordat de Azoren midden in de Atlantische Oceaan liggen komen er veel walvissen tijdens hun zomer en wintermigratie langs deze eilanden om voedsel te zoeken.

4. Argentinië
Het schiereiland Peninsula Valdez bij de stad Puerto Madryn is van juli tot half december ook een pitstop voor walvissen tijdens het migratieseizoen. Vliegen naar Argentinië neemt al snel 14 uur in beslag (met overstap al meer dan 16 uur) dus veel mensen doen Puerto Madryn aan tijdens een grotere rondreis door Argentinië of Zuid-Amerika.
FOX Vakanties, NRV Reizen

5. Zuid-Afrika
Je kan in Zuid-Afrika niet alleen met haaien zwemmen, althans in de veilige omgeving van een stalen kooi. Maar je kan in de baai van Hermanus ook genieten van walvissen. Dit dorp dichtbij Kaapstad is het Mekka voor walvisliefhebbers. Combineer een bezoek aan Hermanus met een reis door het prachtige Zuid-Afrika!
TravelAfrika, NRV ReizenFOX Reizen, De Jong Intra Vakanties


norge reiser  Walvisreizen naar Scandinavië van Norge Reiser al v.a. € 599 p.p.


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Heb jij zelf weleens walvissen gespot, laat het ons hieronder te weten!

Over de auteur

TravelersMagazine

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!