Shop till you drop tijdens een Weekendje New York

weekend new york 1

Goedkoop weekendje New York

Met de enorm gunstige euro/dollarkoers op het moment is het een prima tijd om naar New York of de Verenigd Staten af te reizen. Niet alleen de tickets en hotels zijn relatief goed geprijsd, ook om kleding of gadgets te kopen is de huidige wisselkoers (voor elke euro krijg je 1,35 USD, februari 2014) zeer gunstig. Alleen al om een Ipad of Iphone kan het al lucratief zijn om op één neer te vliegen.

Tel daarbij op de de Douane/Belastingdienst in 2013 al de regels rondom het meenemen van producten uit het buitenland heeft versoepeld (zie hier), en zo wordt je Apple verzameling ineens compleet. Om het verder maar niet over Abercrombie&Fitch te hebben natuurlijk 😉Tickets naar New York

Vliegen doe je over het algemeen vanaf Amsterdam (of Brussel) direct naar JFK Airport of Newark. Vanaf daar ben je met de metro binnen 45 minuten in downtown Manhattan ter hoogte van Wall Street. Er zijn vanuit Amsterdam en Brussels meerdere malen per dag vluchten direct naar New York, maar je kan ook al makkelijk € 100 per persoon besparen, maar dan met je vaak wel overstappen in Londen, Parijs, Frankfurt of Reykjavik. En je bent natuurlijk langer onderweg. Maar als je toch de tijd hebt en een lage ticketprijs is belangrijk voor je dan is dit een optie.

Hotels in New York

weekend new york 2

Central Park in New York

De kwaliteit van hotels in de Verenigde Staten en met name in New York verschilt nogal met de Europese standaarden. Een 3-sterren hotel, wat in Europa redelijk normaal is, is in de VS eigenlijk nog net geen hostel. Ga je voor luxe en comfort dan is het zaak om hier rekening mee te houden en dan maar een duurder hotel te nemen.

New York staat letterlijk volgebouwd met hotels, maar je wilt natuurlijk een zo centraal mogelijk hotel hebben. Wij adviseren je om sowieso op Manhattan te gaan zoeken naar een goedkoop hotel en dan specifiek op zuidelijke helft van Manhattan. Als je de kaart erbij pakt (of Google Maps) met je een denkbeeldige horizontale lijn trekken midden door het Central Park heen. Alles ten Zuiden van die lijn is eigenlijk qua locatie prima. Op deze manier ben je nog steeds afhankelijk van taxi’s en metro, maar je zit dan maximaal 5 stops in de metro als je ergens heen wilt.

Wat te doen in New York

Wat niet? Kan je jezelf beter afvragen. New York is echt de wereld op een paar vierkante kilometer, dus je kan er eigenlijk alles wel vinden wat je zoekt. Zelfs rust! Daarvoor moet je wel Manhattan af, maar op een uurtje rijden van New York bevinden zich al de Hamptons waar je uitkijkt over zee en prima stranden hebt. Eigenlijk zijn de Hamptons één grote Riviéra Maison reclamefolder. Dan heb je vast een beeld!

weekend new york 3

De typische ‘yellow cabs’ in New York

Musicals bezoeken doe je natuurlijk op Broadway, vanaf Battery Park (het meest Zuidelijke puntje van Manhattan) neem je de ferry naar het Vrijheidsbeeld. Of je neemt gewoon de helikopter à €150 voor 20 minuten. Clubben, stappen, borrelen en cultureel doen, doe je in de wij SoHo. Starbucks koffie drinken doe je om de 250 meter. Er is geen plaats in de wereld waar een grotere dichtheid aan Starbucks winkels is. En chillen doe je in Central Park.

Maar het allerbelangrijkst is gewoon de stad zelf. Ga gewoon rondlopen en genieten van de mensen!

Beste tijd om New York te bezoeken

Dat is zonder twijfel het voor -en najaar. In de winter is het er echt heel koud, er is nog -20 gemeten in december 2013. En de zomers zijn snikheet, +35 is geen uitzondering. Kijk wel even of er geen groot evenement is, zoals de New York marathon. Dit is vaak het laatste weekend van oktober en dan zijn alle hotels volgeboekt of onredelijk duur.

Aanbiedingen naar New York van Expedia:De voorwaarden:

> Boek data: 17 Feb – 16 Mar
> Reis data: 17 Feb – 30 Jun
> Check deze link voor de beschikbaarheid en actietarieven!

 Hotels en vluchten van Expedia v.a. € 99 p.p.


Top hotels via Booking.com


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


 Goedkope KLM tickets v.a. € 79 p.p.
Pahrump
Mezzana
Tours
Oude Pekela
Fouras
Vivario
Penarth
Leeuwarden
Champagne Valley
Lizard
Lago d´Orta
Königsbrunn
Ardmore
Nantes
Sioux Falls
Kamp-Lintfort
Ricadi
Praz-sur-Arly
Foz do Arelho
Avsallar
Sarnano
Putignano
Versailles
Gatteo
Villersexel
Herne
Lahnstein
Lopik
Sannicandro di Bari
Kleine Scheidegg
Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse
Torrejón de Ardoz
Siargao Island
Grand Rapids
Kalavarda
Valle El Chorro
List
Stevenage
Turracher Höhe
Castejón
Uruguay
La Aldea
Buje
StráZné
Porto

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over New York