Bron coverfoto: Flickr.com

Eliza Was Here vakanties naar Lanzarote

Eliza Was Here vakanties naar LanzaroteLanzarote is één van de Canarische Eilanden en ligt voor de Afrikaanse kust, ter hoogte van Marokko. Hoewel het één van de grotere Canarische Eilanden is, heeft het slechts een afmeting van 20 bij 60 kilometer.

In een dag heb je met een auto het heel eiland dus wel gezien. Dat maakt het eiland juist ook zo relaxed en rustig. Dit in tegenstelling tot de drukkere eilanden als Tenerife of Gran Canaria.

Minder groen, maar meer strand

Lanzarote is, overigens samen met Fuerteventura, wel het ‘minst groene’ eiland van de Canarische Eilanden. Waar op de andere eilanden, zoals Tenerife, Gran Canaria en La Palma nog bergen zijn waardoor planten en bomen kunnen groeien vanwege de vochtige lucht, ontbreekt het op Lanzarote aan bebossing.

Eerlijk gezegd is Lanzarote vooral vlak en door de vulkanische oorsprong van het eiland vooral dus dor. Een ander opmerkelijk punt is het zand op Lanzarote. De stranden zijn over het algemeen donker van kleur. Dat heeft als nadeel dat het er een beetje gek uit ziet, als voordeel heeft het dat het niet plakt aan je lichaam. Alleen de stranden van Playa Blanca, de naam zegt het al, hebben wit zand.

Vliegen naar Lanzarote met Eliza Was Here

Het overgrote deel van de vakantiegangers op Lanzarote boekt een pakketreis waarbij vlucht en hotel en soms autohuur is inbegrepen. Je kan ook een los vliegticket kopen en een los hotel boeken, maar over het algemeen is dat duurder dan boeken via een reisorganisatie.

Vanuit Nederland vliegen alleen Transavia en TuiFly direct naar hoofdstad Arrecife. In ongeveer 4,5 uur vlieg je naar de luchthaven nabij de hoofdstad. In Arrecife woont trouwens de helft van alle 125.000 eilandbewoners.

Eliza was Here vakanties op Lanzarote

Reisorganisatie Eliza was Here is samen met Ilios Reizen de enige reisorganisatie die pakketreizen aanbieden naar Lanzarote inclusief huurauto. En dat is wel zo lekker, want hierdoor heb je al direct bij aankomst op de luchthaven de vrijheid om te doen wat je wilt. Je hoeft dus niet te wachten op de bus met andere vakantiegangers en bij elk hotel te stoppen om mensen in of uit te laten stappen.

Eliza Was Here vakanties naar Lanzarote

Daarnaast hebben Eliza was Here en Ilios Reizen op Lanzarote kleinschalige villa’s en romantische hotels ingekocht. Dus geen grote ketens of dertien in een dozijn hotels, maar juist authentieke typisch Spaanse accommodaties.

Stranden op Lanzarote

De meeste en beste stranden vindt je vooral aan de zuidkant van het eiland. Dit komt door de stroming van de Atlantische Oceaan, die is aan deze zijde van het eiland namelijk veel rustiger. De noordkant van Lanzarote is vooral rotsachtige, maar de zee is ook veel woester. Niet ideaal dus voor een strandvakantie. Die noordzijde is dan weer wél ideaal voor windsurfers, maar dat terzijde.

De ‘drukste’ en beste stranden bevinden zich bij de plaatstjes Costa Teguise naast hoofdstad Arrecife, Playa Blanca op het zuidpuntje van het eiland, en Puerto del Carmen in een baai midden op het eiland.

Wat is er te doen op Lanzarote

De drie meest populaire excursies op Lanzarote zijn een bezoek aan El Mirador Rio, het uitkijkpunt vanaf het Noordelijkste puntje van het eiland. La Cueva de los Verdes (de Groene Grotten) is een ondergronds vulkanisch gangenstelsel en zeker een bezoek waard. Daarnaast is Timanfaya National Park ook mooi om te bezoeken. Hier tref je gaten in de grond (geisers) die elke paar minuten kokend water de lucht in spuiten.

Je kan ook nog even ‘eilandhoppen’ naar Fuerteventura. Dit andere Canarische Eiland ligt slechts een paar kilometer ten Zuiden van Lanzarote. Elke ochtend vanaf 10:00 uur vertrekt de ferry vanuit Playa Blanca naar Corralejo (op Fuerteventura). In ongeveer 20 minuten ben je aan de overkant en kan je de hele dag vertoeven op het andere eiland.

Eliza Was Here vakanties naar LanzaroteEliza Was Here vakanties naar Lanzarote  8-daagse zonvakantie incl. huurauto Eliza Was Here v.a. € 399 p.p.


Eliza Was Here vakanties naar LanzaroteEliza Was Here vakanties naar Lanzarote  Fly-Drives op Lanzarote van Ilios Reizen v.a. € 399 p.p.


Eliza Was Here vakanties naar LanzaroteEliza Was Here vakanties naar Lanzarote  Goedkope vakanties  naar Lanzarote van TUI v.a. € 199 p.p.


Eliza Was Here vakanties naar LanzaroteEliza Was Here vakanties naar Lanzarote  Goedkope last-minutes naar Lanzarote van Sunweb al v.a. € 179 p.p.

  Lanzarote vakanties van Prijsvrij v.a. € 199 p.p.


Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Eliza Was Here vakanties naar Lanzarote