Finca’s en casas op Tenerife

Wie weleens op Tenerife is geweest herkent direct de grote bekende badplaatsen zoals Playa de las Americas met veel drukte, pubs, discotheken en vooral veel Britten. Tenerife staat bekend in Engeland als ‘afstudeer-eiland’. Wat voor Nederlandse jongeren Chersonissos op Kreta is, is Playa de las Americas op Tenerife voor de Britten.

finca en casa op tenerife 5Britse scholieren gaan hier na hun eindexamen heen om keihard te feesten, met alle gevolgen van dien natuurlijk.

Daarom adviseren wij je om eens andere plaatsen op te zoeken. Costa Adeje bijvoorbeeld is nog steeds vrij populair maar veel minder druk dan Playa de las Americas. De stranden zijn hier ook mooi wit in plaats het zwarte vulkaanstrand op de meeste stranden van Tenerife.

Maar wil je echt rust en genieten van de schoonheid van het het grootste eiland van de Canarische Eilanden, check dan snel ons aanbod van finca’s en casitas op Tenerife.

finca en casa op tenerife 4

Een huurauto is inbegrepen in de prijs, dus je bent zo vrij als een vogeltje en je hoeft dus niet te wachten op de bus met andere vakantiegangers.

De typisch Spaanse finca’s en casas die wij hebben geselecteerd hieronder hebben dan ook maximaal 25 kamers, dus geen massatoerisme tijdens je vakantie naar Tenerife. Juist kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en gewoon relaxen! Je hebt immers vakantie en werkt het hele jaar al hard!

Pico del Teide

Vanaf elk punt op Tenerife kan je de vulkaan de ‘Teide’ zien. Deze kenmerkende vulkaan is niet meer actief maar speelt wel een rol in het dagelijkse weer op Tenerife. Men noemt het puntje dan ook ‘Pico del Teide’ (Het kleine puntje van de Teide).

Vakantie Tenerife

finca en casa op tenerife 6

De vulkaan zorgt er namelijk voor dat de wolken die over de Atlantische Oceaan over het eiland drijven worden gesplitst door de vulkaan. In 90% van de gevallen komt de wind uit het Noorden waardoor de zuidkant van het eiland vrijwel altijd vol in de zon ligt. Vandaar ook dat de meeste vakantiegangers naar het zuidelijke deel van het eiland gaan.

Vanaf Tenerife kan je trouwens ook heel makkelijk met de snelle ferry naar La Palma, La Gomera en El Hierro. Deze drie kleine eilandjes liggen naast Tenerife en daar is het nog rustiger dan op de hoofdeilanden, maar ook ben je beperkter in wat je kan zien. De eilanden zijn echt heel klein. Een ticket met de ferry kost je € 35 trouwens.

finca en casa op tenerife 3

De meeste mensen kiezen er gewoon voor om op Tenerife te blijven en waarom zou je weggaan. Als je lekker op het strand hebt gelegen of als je de hele dag met de huurauto op pad bent geweest dan wil je niets liever dan bij het zwembad, een wijntje drinken en van de ondergaande zon genieten. Ondertussen maakt de eigenaar van de finca een heerlijke Spaanse maaltijd klaar en het genieten is compleet.

 


  Fly-Drive Tenerife met Ilios Reizen v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Finca’s en Casas op Tenerife € 399 per persoon!

 

 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!