Goedkoop eilandhoppen op de Sporaden

Eilandhoppen GriekenlandAls je op zoek bent naar een vakantie die anders dan anders is, je zoekt ruimte en rust, maar wilt ook wat van de omgeving zien? Dan is eilandhoppen op de Sporaden misschien wel de beste keuze voor je!

Het is natuurlijk bijna onmogelijk om alle eilanden in Griekenland te bezoeken. Daarom hebben de meeste reisorganisaties reizen samengesteld die een paar eilanden van dezelfde eilandengroep aan doen.

Beste reistijd om te eilandhoppen op de Sporaden

Je kan natuurlijk het hele jaar door eilandhoppen in Griekenland, maar de beste reistijd is grofweg van april tot en met september. In de winter zijn veel restaurants en soms zelfs hotels gewoon dicht. Ook de veerboten tussen de eilanden varen vaak maar één keer per dag, waardoor je minder keuzevrijheid hebt in de te besteden tijd op een bepaald eiland.

Eilandhoppen op de Sporaden met of zonder huurauto

De meeste reisorganisaties bieden géén huurauto aan tijdens het eilandhoppen omdat dit extra kosten met zich meebrengt op de veerboten. Reisorganisatie Eilandhoppenopmaat.nl lost dit op door je bij aankomst op de luchthaven in Griekenland op te halen. De meeste kleine Griekse eilanden zijn uitermate geschikt om met een scooter te verkennen, maar mocht je toch een huurauto op elk eiland willen hebben of met dezelfde huurauto alle eilanden te verkennen dan is dit natuurlijk voor een meerprijs altijd mogelijk.

Veel eigenaren van de accommodaties kunnen je echter gratis ophalen en terugbrengen naar de haven waar de veerboot vandaan vertrekt of aankomt.

Rondreizen Griekenland

Verschillende eilandengroepen in Griekenland

De meeste reisorganisaties bieden de volgende eilandengroepen aan om te eilandhoppen in Griekenland:

goedkoop eilandhoppen in griekenland cycladen

Eilandhoppen Cycladen

 

De Cycladen is de meest populaire eilandgroep om te gaan eilandhoppen. Overal vind je spierwitte kubushuisjes met blauwe luiken in witgekalkte straatjes. Het bekendste eiland is Santorini.

 

 

goedkoop eilandhoppen in griekenland rhodos

Eilandhooppen Dodekanesos

 

De Dodekanesos liggen vlakbij de Turkse kust. Bezoek het vulkaaneiland Nisyros, de oude Middeleeuwse binnenstad van Rhodos (UNESCO) en de mooiste haven van Griekenland op Symi.
 

 

goedkoop eilandhoppen in griekenland ionische eilanden

Eilandhoppen Ionische Eilanden

De Ionische eilanden zijn de groenste eilanden van Griekenland met Italiaanse invloeden. Ontdek de azuurblauwe zee op Paxos of Lefkas, waar het net lijkt of je in de Caribean beland bent.

 

 

 

goedkoop eilandhoppen in griekenland sporadische eilanden

Eilandhoppen Sporaden

De Sporaden is een kleine en zeer groene eilandengroep met een smaragdgroene kleur zee. Ze hebben vrij recentelijk een enorme boost in bekendheid gekregen vanwege de opname van de film Mama Mia.

 

 

goedkoop eilandhoppen in griekenland saronische eilanden

Saronische Golf

Deze eilanden zijn goed te combineren met Athene omdat ze daar zo dichtbij liggen. Bezoek het autovrije Hydra, het groene Poros of bijzonder Spetses.

 

 

goedkoop eilandhoppen in griekenland kreta

Eilandhoppen Kreta

Combineer Kreta met het schilderachtige Santorini. Of verblijf op meerdere plaatsen op het échte Kreta, op plekken ver weg van het massatoerisme. Om het eiland goed te leren kennen raden wij aan om aan de Oost- en Westkant te verblijven.

 

 

  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppen in Griekenland door Griekenland-specialist Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppen via maatwerkspecialist Flex Travel v.a. € 799 p.p.


  Klik hier voor TUI eilandhoppen!
Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over Goedkoop eilandhoppen in Griekenland

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!