Coverfoto Mauritius door: Gary Bembridge via Flickr.com

Let op: dit artikel is niet meer up-to-date. KLM en Air Mauritius vliegen per 27 oktober 2019 niet meer rechtstreeks tussen Amsterdam en Mauritius.

Goedkope KLM tickets naar Mauritius vanaf 699 euro

Sinds oktober 2017 vliegt KLM met de nieuwste Boeing 787 Dreamliner direct vanaf Schiphol naar het tropische eiland Mauritius.

Met een mooie mix van 30 business class stoelen, 45 economy comfort stoelen en 219 economy stoelen, is er voor elk type reiziger een goede ticketprijs beschikbaar.

Ga je voor een honeymoon of een wat luxere vakantie, dan kies je waarschijnlijk voor de luxe business class of economy comfort. Is prijs belangrijker dan comfort, dán kies je gewoon voor het goedkoopste ticket van € 699 in de economy class.

Vluchten van KLM naar Mauritius

Vlucht KL 501 vertrekt op maandagen, donderdagen, zaterdagen om 17:20 uur vanuit Amsterdam om de volgende dag vroeg in de ochtend om 07:35 uur op Mauritius aan te komen. De retourvlucht vind twee uurtjes later plaats met vertrek om 09:45 uur en aankomst op Schiphol (dezelfde dag dus nog) om 18:35 uur. Later zal er overigens nog en woensdag-vlucht aan het vluchtschema worden toegevoegd. In 2018 gaat KLM partner ook vliegen op diezelfde route maar alleen op maandagen en vrijdagen.

Samenvattend; je kan straks elke dag op vakantie naar Mauritius vanaf Schiphol, zónder overstap, m.u.v. de zondagen.

Mauritius was ooit van Nederland

Vroeger, en dan hebben we het over 1600, was Mauritius een Nederlandse kolonie. Mauritius is vernoemd naar de toenmalige Nederlandse stadhouder prins Maurits.

Het eiland is dus niet ontdékt door prins Maurits, zoals sommige mensen ook wel denken. Het was VOC-admiraal Wybrand van Warwijck die het eiland op weg naar Indië ontdekte, nadat hij Kaapstad had verlaten.

Vervolgens zijn de Nederlanders helaas verantwoordelijk geweest voor het uitsterven van de dodo, een loopvogel die alleen op Mauritius leefde.

Later is Mauritius in handen gekomen van de Fransen, nog steeds is naast de hoofdtaal Engels, het Frans een veel gehoorde taal op het eiland. Nederlands wordt er zo goed als niet meer gesproken.

Luieren op het strand of de jungle in?

We zullen eerlijk zijn; het eiland is vrij klein, zo’n 20 bij 20 kilometer, waardoor er ook niet zo heel veel te doen is. De hoofdstad Port Louis is eerder een heel groot dorp, en in het binnenland ligt een ‘gebergte’ van zo’n 600 meter hoogte. Daar vind je dan ook de jungle van het eiland, heel leuk voor een dagtocht en dé mogelijkheid om exotische flora en fauna te zien.

Strandvakantie Mauritius

Uiteindelijk gaan de meeste vakantiegangers niet naar Mauritius voor de flora en de fauna, maar om lekker te relaxen en bij te komen. Het eiland is niet superduur, maar ook weer niet heel goedkoop.

Het feit dat er geen goedkope reisorganisaties, zoals Corendon, heen vliegen, zorgt er wel voor dat er een bepaald type vakantieganger komt. Hier komen mensen die niet zozeer voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Het is ook zeker geen St. Tropez, maar Mauritius staat wel bekend als een relax en honeymoon eiland. Heel veel gezinnen met kinderen komen er dan ook niet, waardoor er een soort natuurlijke rust heerst in de resorts.

Reisorganisaties naar Mauritius

Je kan er voor kiezen om een losse KLM vlucht te nemen en daarna bijvoorbeeld een AirBnB te huren, maar goedkoper en makkelijker is het om een ‘pakketreis’ te nemen. Vooral tijdens de KLM Werelddeal Weken kan een ticket naar Mauritius flink goedkoper zijn.

De reisorganisaties kopen grote aantallen vliegtuigstoelen en hotelkamers in, waardoor zij lagere prijzen krijgen dan de individuele reiziger.

Met name reisorganisatie TUI heeft mooie resorts gecontracteerd zoals de bekende RIU-resorts.

Maar kijk ook eens naar de prachtige Shanti-resorts van wellness reisorganisatie Puur&Kuur, deze resorts zijn speciaal opgezet om even helemaal bij te komen. Ook voor single-reizigers is dit een mooi aanbod, want je betaalt bij Puur&Kuur géén 1-persoonstoeslag die je bij veel reisorganisaties wél betaalt. Hierdoor bespaar je bij de Shanti-resorts van Puur&Kuur zomaar € 800 per week als single-reiziger!

 Goedkope KLM tickets naar Mauritius v.a. € 699 p.p.


  Wellness en Yoga-reizen naar Mauritius al v.a. € 1599 p.p.


  KLM Vlucht + resorts van TUI v.a. € 1099 p.p.


 Combineer zelf vluchten en hotels via Expedia v.a. € 899 p.p.


  Goedkope last-minutes van de Vakantiediscounter v.a. € 1099 p.p.


  Goedkope last-minutes naar Mauritius van Prijsvrij v.a. € 1099 p.p.


Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope KLM tickets naar Mauritius vanaf 699 euro!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!