Goedkope pilates vakanties

Hoewel yoga en pilates op elkaar lijken zijn er toch hier en daar wat verschillen. Dat yoga de laatste jaren steeds populairder aan het worden is, bewijzen de vele yoga-studio’s wel die, voornamelijk in de Randstad, als paddenstoelen uit de grond schieten.

Steeds meer mensen zoeken de rust en ruimte juist in het buitenland op tijdens een goedkope yoga of pilates vakantie. Er is zelfs een reisorganisatie die gespecialiseerd is in alleen maar yoga/pilates vakanties en reizen! Klik op de volgende link voor andere goedkope yoga reizen en vakanties

Verschil tussen pilates en yoga

Zoals gezegd lijken yoga en pilates erg op elkaar; beide gaan uit van fitness-achtige lichaamsbeweging en het stretchen van spieren. Yoga kent zijn oorsprong in India, en zit meer in de ‘meditatie-hoek’. Pilates komt juist meer uit de ‘fysiothearpie-hoek’ en is ontwikkeld door de Duitser Joseph Pilates (vandaar die naam).

Goedkope pilates vakanties2Pilates leefde rond de Eerste Wereldoorlog en vluchtte naar Engeland waar hij in eerste instantie werd aangezien als ‘foute Duitser’. Later draaide de publieke opinie bij toen hij met zijn therapie voor lichaamsbeweging oorlogsveteranen probeerde beter en sneller te laten revalideren. Net als bij yoga ligt het accent op concentratie, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Maar de focus licht bij pilates net iets meer op krachttraining en fysiotherapie. Ook is pilates een iets snellere en actievere variant op yoga.

Over het algemeen wordt pilates afgeraden voor zwangere vrouwen terwijl yoga (meestal) juist wordt aangeraden. Dit heeft vooral dus te maken met de wat snellere bewegingen in de pilates-methode.

Goedkope pilates vakanties4

Pilates vakanties in binnen- en buitenland

Reisorganisaties Puur&Kuur organiseert zowel in binnen- als buitenland reizen en vakanties waar yoga en pilates voorop staan.

De goedkoopste reizen zijn de weekendjes weg naar Zeeland (al vanaf € 199 p.p.) tot een weekje in een wellness resort in Spanje of Toscane (al iets duurder € 799 p.p.), tot twee weken compleet afgezonderd in een klooster in Thailand of Bali, of zelfs in het Himalaya-gebergte (vanaf € 1999 p.p.)

Single-friendly pilates vakanties

Omdat de meeste klanten van Puur&Kuur alleen reizen, heeft men met veel hotels afgesproken dat er géén toeslag wordt gevraagd voor single reizigers. Dit verschilt wel per hotel en per periode, dus let goed op als je gaat reserveren bij Puur&Kuur. Tijdens je pilates vakantie kan je overdag dus met andere reizigers je pilates oefeningen doen, maar kan je als je daar behoeft aan hebt, jezelf terugtrekken op je eigen kamer.

Goedkope pilates vakantiesGoedkope pilates vakanties  Pilates en Yoga-vakanties al v.a. € 199 p.p.


BookYogaRetreats voor Pilates vakanties v.a. € 199

 

Goedkope pilates vakanties5

Goedkope pilates vakanties1

Goedkope pilates vakanties3

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope pilates vakanties

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!