Goedkope rondreis Suriname

Waarschijnlijk komen de meeste Nederlanders niet verder dan de Toko of Roti als ze aan Suriname denken. En de Surinaamse gemeenschap in Nederland denkt juist weer aan ’thuis’ of aan de hoofdstad Paramaribo. Wat heel veel mensen niet weten is dat Suriname zich uitstekend leent voor een avontuurlijke vakantie of rondreis.

Goedkope rondreis Suriname3

Aangekomen in Paramaribo koel je af met een lekker Parbo-biertje.

Vliegen naar Suriname

Helaas heb je maar twee keuzes als je naar Paramaribo, Suriname wilt vliegen. De eerste is Surinam Airways (SLM) en de tweede keuze is KLM. De meeste Nederlanders stappen bij KLM in het vliegtuig en vrijwel alle reisorganisaties (zie hieronder) bieden hun rondreizen naar Suriname ook aan per KLM-vlucht.

SLM wordt eigenlijk alleen geboekt door de Surinamers zelf omdat op deze vlucht meer bagage meegenomen mag worden dan bij KLM vluchten.

Daar moet wel bij gezegd worden dat SLM met één oud vliegtuig vliegt dat eerder al 17 jaar in China heeft rondgevlogen.

Daarnaast hebben de KLM vliegtuigen in elke stoel een tv schermpje, terwijl dat bij de SLM niet zo is. Misschien begrijpelijk waarom de meeste Nederlanders  juist bij de KLM aan boord gaan.

De vliegtijd tussen Amsterdam en Paramaribo Pengel Zanderij Airport is ongeveer 10 uur en er zijn drie wekelijkse KLM vluchten in het laagseizoen en vier in het hoogseizoen.

Ouders van stagiaires in Suriname

De meeste mensen die een rondreis boeken naar Suriname doen dat omdat hun dochter vaak stage loopt in de gezondheidszorg in Paramaribo. De ouders willen vaak hun kind bezoeken en plakken er dan direct een rondreis door het prachtige Suriname aan vast.

Beste reistijd Suriname

Goedkope rondreis Suriname6

De Suriname rivier bij het Brokopondo meer.

Vanuit Nederlands oogpunt kan je niet echt spreken van een ‘beste reistijd’, maar misschien juist van de ‘minst slechte reistijd’. Het is in Suriname het hele jaar door zo’n 30 graden en de luchtvochtigheid is hoog.
Voor de bezoekers uit het koude kikkerlandje is het dan al snel warm. Maar na een dag of drie raakt je lichaam gewend aan de omstandigheden en voelt het als een warme deken.

Van half augustus tot eind november is over het algemeen droog in Suriname. Daarnaast is er in februari/maart/april nog een droge periode. Tijdens de overige maanden regent het elke dag wel een keer, dus niet de hele dag, maar de regenval kan heel intens zijn.

Tel daarbij op dat de infrastructuur (lees: riolering) slecht is in Suriname, en de wegen zijn al snel onbegaanbaar, zeker buiten Paramaribo.

Dure tickets tijdens de Nederlandse vakanties

De hierboven genoemde periode vallen toevallig net rond Kerst/Oud&Nieuw en de zomervakantie. En laat dat nu juist de periode zijn dat veel in Nederland woonachtige Surinamers vakantie gaan vieren in eigen land. Hierdoor stijgen de prijzen voor de vliegtickets tot enorme hoogtes. Daarom is voor zowel het klimaat als voor de prijzen het voor en naseizoen het beste om te gaan rondreizen in Suriname. Dus het Nederlandse voor en najaar.

Goedkope rondreis Suriname4

Fort Zeelandia is één van de bezienswaardigheden van Paramaribo.

Wat te doen tijdens je rondreis Suriname?

Allereerst verblijf je een paar dagen in hoofdstad Paramaribo, om aan de temperatuur te wennen. Dit doe je bij voorkeur langs de Suriname rivier, de zogeheten ‘Waterkant’. Daar geniet je van een lokaal Parbo-biertje en kijk je naar de ondergaande zon. Ook is het bezoeken van Fort Zeelandia de moeite waard.

Daarna vervolg je de rondreis waarschijnlijk in Zuidelijke richting de jungle in met de typische smalle bootjes over diezelfde Suriname rivier, totdat je uitkomt bij het Brokopondo-stuwmeer.

Ook het bezoeken van oude plantages geeft een goede indruk over hoe het vroeger tijdens de VOC-periode was en hoe slaven leefden.

Vervoer in Suriname

In Paramaribo kom je lopend een heel eind, maar er ook legio bussen en taxi’s die je voor een zacht prijsje naar je bestemming brengen. Er zijn geen trams of treinen in Suriname.

Heb je weinig tijd of heb je geen zeebenen, dan kan je vanzelfsprekend ook met een klein vliegtuigje over de uitgestrekte jungle vliegen naar het Brokopondo-meer. Dit is wel duurder dan de boot, maar ook veel sneller.

Zelf boeken of via een reisorganisatie?

Er zijn een aantal bestemmingen in de wereld die zich niet erg lenen om zelf je vakantie in elkaar te gaan knutselen. Suriname is er daar één van. Het is immers geen Thailand of Australië waar toerisme een groot onderdeel van de economie is.

Het makkelijkste en ook goedkoopste is het reserveren van een rondreis via bijvoorbeeld één van onderstaande reisorganisaties.

Een los vliegticket boek je gewoon op de site van de KLM, maar hotels en appartementen worden lastiger in Suriname.

Internet is zeker buiten Paramaribo vaak niet beschikbaar, dus vooraf reserveren is bijna onmogelijk, omdat de meeste accommodaties geen website hebben.

Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Goedkope KLM tickets naar Paramaribo (Suriname) v.a. € 599 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Goedkope rondreis door Suriname TUI v.a. € 1298 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Baobab (Individueel en Groepsverband) rondreizen door Suriname v.a. € 2498 p.p.


SRC Reizen  Cultuur reizen naar Suriname van SRC al vanaf € 2259 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Rondreizen door Suriname van ANWB Reizen al v.a. € 1499 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Suriname rondreizen en vakanties van Djoser v.a. € 2395 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Rondreizen van Koning Aap door Suriname v.a. € 2295 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Rondreizen van Sawadee door Suriname v.a. € 2448 p.p.


Goedkope rondreis SurinameGoedkope rondreis Suriname  Natuurrondreizen door Suriname van SNP v.a. € 1810 p.p.


Goedkope rondreis Suriname10 Goedkope rondreis Suriname9

Goedkope rondreis Suriname8

Goedkope rondreis Suriname5

Goedkope rondreis Suriname2

Goedkope rondreis Suriname1

 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope rondreis Suriname

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License
Goedkoepe vliegtickets met KLM, SLM, Surinam Airways en TuiFly naar Paramaribo Suriname. Actief tarief € 499


SLM Surinam Airways vlucht PY993 Amsterdam-Paramaribo vertraagd.
Ontvang € 600 compensatie!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!