Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal

Het land op het ‘dak van de wereld’, Nepal, is niet het eerste land dat je waarschijnlijk zal uitkiezen voor een rondreis of vakantie. Nepal prikkelt je zintuigen op allerlei manieren en doet ook best wel een beroep op je aanpassingsvermogen. Nepal is een land voor de al wat meer ervaren reiziger.

Ben jij iemand die het liefst in een groepje helemaal georganiseerd door Thailand of Canada reist, dan past Nepal waarschijnlijk niet bij jou. Dit land is bij uitstek geschikt voor de avontuurlijke reiziger en backpacker.

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal12

Verschillende soorten reizen naar Nepal

Hiermee willen we nu ook weer niet zeggen dat Nepal een die-hard backpacker/avonturier bestemming is, maar als jij een type bent dat zweert bij een hardcover rolkoffer van Samsonite, dan moet je misschien verder kijken. Nepal is wél een land voor een rugzak, van luxe tot basic.

Aan de ene kant van het vakantie-aanbod heb je de compleet georganiseerde (groeps)rondreizen van diverse reisorganisaties, aan de andere kant heb je de backpacker die een los vliegticket koopt naar hoofdstad Kathmandu en vandaar een beklimming naar de Mount Everest regelt.

Gelukkig zit er ook nog van alles tussenin, zoals een individuele of op maat gemaakt rondreis door Nepal met privé-chauffeur. Dat klinkt heel duur en luxe, maar de prijzen zijn heel laag in Nepal en het niveau van luxe is ook minder hoog dan dat wij hier kennen. Je zal geen vijf sterren Hilton hotels vinden in Nepal bijvoorbeeld. Het meest luxe wat je zal aantreffen is een variant van de Nepalese Van der Valk.

Vliegen naar Nepal/Kathmandu

Bijna alle rondreizen en vakanties in Nepal beginnen in de hoofdstad Kathmandu. Als je een combinatiereis boekt met bijvoorbeeld India, dan begint of eindigt je reis alleen in Kathmandu.

Er zijn niet heel veel luchtvaartmaatschappijen die naar Kathmandu vliegen. Direct vliegen vanuit Amsterdam/Brussel/Dusseldorf is in elk geval niet mogelijk. Je zal altijd over moeten stappen.

Of je vliegt eerst naar New Dehli en vanuit daar door naar Kathmandu. Of je breekt de reis in twee delen en je stapt op de helft van je vliegtijd over in Istanbul of één van de Golfstaten zoals Dubai, Qatar of Abu Dhabi.

Kathmandu

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal15

De hoofdstad van Nepal; Kathmandu

Na aankomst in Kathmandu is het om twee redenen nodig om te acclimatiseren; ten eerste omdat de stad erg hoog ligt (want; in het Himalaya gebergte).

De lucht is ijl en ons lichaam is gewend aan de lucht op zeeniveau. Of je nu wilt of niet, je lichaam heeft drie tot vijf dagen nodig om aan de hoogte te wennen.

Dit kan gepaard gaan met een bekend fenomeen onder toeristen in Nepal; hoogteziekte met verschijnselen als duizeligheid, misselijkheid en overgeven.

Tel daarbij op dat de hygiëne vergelijkbaar is met India en met een beetje pech sta je de eerste dagen ook nog aan de buikloop.

Dit is vanzelfsprekend het ‘worst-case-scenario’, maar je dient hier serieus rekening mee te houden. Plan dus niet de dag na aankomst een doorreis in of een excursie in Kathmandu. Doe letterlijk rustig aan!

De tweede reden om rustig aan te doen is de culturele shock die je kan krijgen. Er is in Kathmandu veel lawaai, het is er druk, er is vaak smog, je neemt veel geuren en kleuren waar en er is op sommige plaatsen heel veel armoede.

Dat maakt Kathmandu juist ook weer zo speciaal en mooi, maar je lichaam kan hier tegen protesteren. Alle groepsreizen en individuele reizen van de hieronder genoemde reisorganisaties beginnen de eerste drie tot vijf dagen in Kathmandu en ook de maatwerk specialisten zullen je met klem adviseren om de eerste dagen niet overactief te zijn.

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal10

Het meer van Pokhara

Pokhara, Chitwan en de Mount Everest

Dé reden om naar Nepal af te reizen is natuurlijk om de hoogste berg ter wereld te zien in het Himalaya gebergte; de Mount Everest. Himal-Alaya komt uit het Sanskrit is vertaald zich in ‘Verblijfplaats van de sneeuw’.

Het bereiken van de top van de Mount Everest is voor alleen voor zeer ervaren bergbeklimmers mogelijk. Maar je kan wel naar één van de twee basiskampen van de Mount Everest en vanuit daar diverse trials lopen.

Vanuit het basiskamp heb je natuurlijk een adembenemend uitzicht op de hoogste berg van de wereld.

Pokhara is de tweede stad van Nepal. Deze stad ligt op ongeveer 200 kilometer van Kathmandu en kan je bereiken per vliegtuigje (duur) of per auto/bus (goedkoop). In dat laatste geval doe je minstens 5 tot 8 uur over. Hoewel de afstand vergelijkbaar is met Amsterdam-Maastricht, zijn de wegen natuurlijk niet zo goed als bij ons in Nederland.

Pokhara ligt aan een meer met gesmolten ijswater uit de Himalaya en leent zich uitstekend om het hectische leven in Kathmandu te ontvluchten. Er worden op elke hoek van de straat excursies aangeboden om de zonsopgang mee te maken op de mooiste uitkijkpunten in de omgeving.

Chitwan is een nationaal park ten Zuiden van Kathmandu en staat bekend om haar wild-life. Olifanten, tijgers en neushoorns worden in dit park beschermt tegen stropers en kunnen zo relatief vrij leven.

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal8Voor een rondreis naar Nepal moet je minstens 14 tot 21 dagen uittrekken. Je bent immers 1,5 dag heen en 1,5 dag terug aan het vliegen. Je moet een aantal dagen acclimatiseren in Kathmandu en als je dan ook nog Pokhara en Chitwan wilt bezoek dan is 14 dagen echt de minimum periode om te reizen.

Het moge duidelijk zijn dat de wintermaanden erg koud zijn in Nepal, dat is van midden november tot midden februari. En de zomermaanden juli en augustus zijn met name in Kathmandu heet, vies en smerig. Je doet jezelf een lol door in onze lente of herfst door Nepal te reizen.

Hieronder hebben we een aantal betrouwbare reisorganisaties verzameld die diverse soorten rondreizen aanbieden naar Nepal. Dit varieert van kindvriendelijke gezinsreizen tot single-reizen. Maar ook ‘gewone’ groepsreizen, individuele rondreizen of zelfs maatwerk reizen (vaak wel iets duurder).

Er zijn ook een aantal reisorganisaties die trekkings aanbieden vanuit het basiskamp van de Mount Everest. De prijzen variëren allemaal van zo’n € 1200 p.p. voor 14 dagen tot € 2200 p.p. voor 21 dagen. Wil je luxer, langer, maatwerk of een combinatie met India dan zal de prijs uiteraard stijgen en dan kom je al snel rond de € 4000 p.p. uit. Maar dan heb je wel een onvergetelijke ervaring!
  Losse vliegtickets Kathmandu (met overstap) vanaf € 520 p.p.


  Rondreizen Nepal van Djoser al vanaf € 1545 p.p.


  Rondreizen Nepal van Shoestring al vanaf € 1199 p.p. (Groepsreizen/Individueel/Basecamp)


  Rondreizen Nepal van Koning Aap al vanaf € 1595 p.p. (Groepsreizen/Gezinsreizen/Basecamp)


  Rondreizen Nepal van Sawadee al vanaf € 1699 p.p. (Groepsreizen/Gezinsreizen/Basecamp)


  Rondreizen Nepal van Baobab al vanaf € 1699 p.p. (Groepsreizen/Individueel/Basecamp)


  Rondreizen Nepal van ANWB Reizen al vanaf € 1679 p.p. (Groepsreizen/Individueel/Singlereizen)


  Rondreizen Nepal van 333 Travel al vanaf € 1615 p.p. (Individueel/Maatwerk)


Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal3

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal13

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal9

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal15

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal12

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal6

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal7

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal8

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal10

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal4

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal1

Goedkope-rondreizen-en-vakanties-naar-Nepal5

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal11

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal14

Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal2Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Goedkope rondreizen en vakanties naar Nepal!Foto's: Flickr.com under Creative Commons License