Goedkope rugzak of backpack kopen

Ga je voor het eerst backpacken dan zijn er drie dingen belangrijk:

1. Geld! Je hebt jezelf immers niet voor niets een half jaar de blubber gewerkt in de horeca nadat je je vijfde master kunstzinnige therapie gehaald hebt.

2. Een vliegticket. Meestal ergens naar Azië, bijna altijd naar Bangkok.

3. Een fatsoenlijke rugzak!

Backpacken of ‘flashpacken’

Het principe van backpacken is natuurlijk dat je dat doet met een, jawel, backpack (of rugzak in normaal Nederlands).

Je hebt er natuurlijk altijd van die Samsonite-dozen tussen zitten die in het hostel aankomen met zo’n koffer op wieltjes. Dit noemt men dan weer ‘flashpacking’, maar dat is van een andere orde.

Een backpack ziet er niet hip uit, laten we daar maar heel eerlijk en duidelijk over zijn. Het ding zit vol met ritsen, touwtjes, vakjes en riempjes. Maar geloof ons; die ga je nog enorm waarderen en nodig hebben.
Rugzakken-en-hiking-van-Bever-Zwerfsport-3

Schiphol vs Bangkok

Kijk, bij vertrek vanaf Schiphol is er allemaal nog weinig aan de hand. Je gooit je backpack/rugzak op de weegschaal bij de grondstewardess en je komt tot de conclusie dat je drie kilo overgewicht hebt.

Had nu toch die pumps, boeken en truien thuisgelaten. Je loopt ten eerste toch de hele dag op Havaianas, Bridget Jones Diary is tegenwoordig ook als e-book beschikbaar en in Azië druipt het zweet de hele dag door je bilnaad; koude nachten heb je hier niet. En krijg je het koud, dan koop je ter plaatse voor 5 euro een imitatie-trui van Tommy Hilfiger.

Ook bij aankomst op het vliegveld van Bangkok gaat het allemaal nog prima, je haalt je rugzak van de bagageband en gaat op zoek naar vervoer richting de stad.

Nu begint de ellende! Je hebt vanaf nu helemaal niets meer aan die roze Samsonite-koffer op wieltjes. In Bangkok heb je alleen in de hoofdstraten fatsoenlijke bestrating, in dat steegje waar jouw hostel zit op een zijstraat van Khao San Road ligt alleen maar grind op de grond.

Ook tijdens je bezoek aan Chiang Mai heb je niets aan een rolkoffer midden in de jungle. En mocht je met je billen op het strand van Koh Samui gaan liggen, dan kom je er ook al snel achter dat een rolkoffer en zand geen succesvolle combinatie is.

bever zwerfsport2

Een backpack/rugzak dus!

Je bent er inmiddels wel van overtuigd dat je een rugzak/backpack nodig hebt, maar welke dan? Goedkoop is duurkoop en duurder is niet altijd beter.

Hoe duurder, hoe meer gadgets er aan je backpack zitten. Een koelvakje voor één blikje bier, een chip zodat je de backpack terug kan vinden via een zendertje, een slot of cijfercombinatie. Leuk, maar dit heb je allemaal niet nodig.

Ga ook niet voor de goedkoopste keuze; Na twee dagen sjokken door de straten van het snikhete Bangkok gaan die banden van je rugzak toch wel heel erg snijden in je schouders.

De eerste plastic rits is inmiddels al gescheurd en door al dat gesleep zit er ook al een gat in de onderkant van je backpack waardoor je kleingeld naar buiten glipt.

Kies gewoon een normale rugzak uit van tussen de € 100 en € 150 en je komt al een heel eind. Het is even een flinke investering, maar let wel; dit soort exemplaren gaan makkelijk 10 jaar mee, overleven de meest obscure nachttreinritten, en zelfs voor Lowlands zijn deze tassen handig.

Hieronder onze top 3:

goedkope rugzak of backpack kopen2

 

 

Type: Bever 360

Inhoud: 55 Liter

Prijs: € 135

 

buttonbekijken

 

 

 

 

 

 

goedkope rugzak of backpack kopen3

 

 

 

Type: Kestrel Osprey

Inhoud: 56-58 Liter

Prijs: € 149

buttonbekijken

 

 

 

 

 

goedkope rugzak of backpack kopen4

 

 

 

Bever 360

Inhoud: 55 Liter

Prijs: € 189

buttonbekijken

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor het aanbod van Bever Outdoor & Travel!


 
Foto’s: Bever Outdoor en Travel
 
Rugzakken-en-hiking-van-Bever-Zwerfsport-1
 
Rugzakken-en-hiking-van-Bever-Zwerfsport-2
 

Geef hier jouw beoordeling of ervaring over jouw rugzak en/of backpack!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!