Goedkope SLM tickets Paramaribo (Suriname) € 499

Het vinden van een goedkoop vliegticket naar Paramaribo, Suriname is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Ze zijn er wel, maar ze zijn moeilijk te vinden. Adolf Pengel Zanderij Airport is nu eenmaal in het hoogseizoen een drukke luchthaven.

Sowieso is de keuze van luchtvaartmaatschappijen tussen Amsterdam Schiphol en Paramaribo niet groot. Alleen KLM en SLM (Surinam Airways) vliegen op deze route. In het laagseizoen wat minder vaak dan in het hoogseizoen. Beide airlines vliegen in het laagseizoen 4 x per week, in het hoogseizoen 5 x per week.

Update: per april 2017 vliegt ook TUI (met SLM vliegtuigen naar Paramaribo), per 1 juli 2017 vliegt TuiFly zelf rechtstreeks naar Paramaribo vanuit Amsterdam met de spiksplinternieuwe Boeing 787 Dreamliner.

Prijsverschillen laag- en hoogseizoen

De prijzen in het hoogseizoen op deze route zijn ronduit schandalig te noemen. € 1800 voor een retourvlucht is eerder regel dan uitzondering.

Dit komt omdat er nu eenmaal geen concurrentie is op de route en KLM en SLM elkaar in de gaten houden qua prijzen. En iedereen weet dat de maanden juli en augustus én de twee weken rond Kerst en Oud&Nieuw het hoogseizoen zijn.

Beide airlines vliegen in het laagseizoen 4 x per week, in het hoogseizoen 5 x per week.

Er zijn twee pieken voor het hoogseizoen; begin september en half januari. Dan vertrekken er veel studenten vanuit zowel Nederland als Suriname om stage te gaan lopen en/of te gaan studeren in één van de twee landen.

Laagseizoen zijn grofweg de maanden februari, maart, oktober en november. Vakanties die in die periode vallen, zoals de herfstvakantie en krokusvakantie, zorgen natuurlijk wel weer voor wat prijsstijgingen. In het laagseizoen kan je prima retour met de SLM naar Paramaribo vliegen v.a. € 499 p.p.

Goedkope SLM ticket aanbiedingen Suriname3

De 20 jaar oude A340 van SLM die eerst in China heeft gevlogen en onderhouden is. / Bron foto: Flickr.com

Goedkope SLM ticket aanbiedingen Suriname5

De KLM Boeing 747 Jumbo-jet / Bron foto: Flickr.com

Goedkope SLM ticket aanbiedingen Suriname4

De hypermoderne Boeing 787 Dreamliner van TUI / Bron foto: Flickr.com

Vliegen met SLM naar Paramaribo

SLM heeft voor de lange afstandsvluchten slechts één vliegtuig, een Airbus A340. Eind 2015 is de oude A340 vervangen voor een ‘nieuwe’. Dit vliegtuig vloog eerst sinds 1998 in China rond en is daar ook onderhouden.

SLM Surinam Airways vliegt dus 4 á 5 keer per week tussen Schiphol en Zanderij. In het begin van de week (op dinsdagen en woensdagen) is het vertrek vanuit Amsterdam in de ochtend rond 10:30 uur. Later in de week (op vrij/zat/zon) vertrekt het vliegtuig rond 15:00 uur vanaf Schiphol.

De cabine-crew is overwegend Surinaams bij SLM, de cockpit-crew is vaak gemixt. Meestal één Nederlandse piloot en/of één Surinaamse piloot. Vaak is er ook nog een derde piloot bij zodat de andere piloot even kan rusten.

Alternatief voor Surinam Airways (SLM)

Zoals gezegd; het enige alternatief dat er is heet KLM. KLM vertrekt op bijna alle vluchtdagen rond 10:30 uur vanaf Schiphol, behalve op één vluchtdag, meestal is dat de dinsdag. Op die dag vertrek de KLM Boeing 747 pas in de middag rond 14:30 uur.

Het grote voordeel van KLM is wel dat zowel de economy class als de business class volledig vernieuwd is in 2015. Je hebt dus je eigen tv-schermpje bij de KLM.

Ook KLM is helaas duur in het hoogseizoen, vaak zelfs nog duurder dan de SLM. Maar in het laagseizoen heeft KLM ook lage tarieven vanaf € 499 voor een retour.

Goed om te weten dat KLM elk jaar 2 x een actieperiode heeft die de KLM Werelddeal Weken heet. Dit is meestal de tweede week van september en de tweede week van januari.

Als je flexibel bent en je hoeft niet per sé op bepaalde data te reizen dan kan het voordelig zijn om die KLM Werelddeal Weken af te wachten en dán pas je goedkope vliegticket naar Paramaribo te boeken zodat je lekker geld over hebt om in Suriname (of Nederland) uit te geven.

Goedkoop KLM ticket naar Paramaribo Suriname2


Goedkope SLM ticket aanbiedingen SurinameGoedkope SLM ticket aanbiedingen Suriname Goedkope KLM tickets naar Paramaribo v.a. € 499 p.p.


Goedkope SLM ticket aanbiedingen SurinameGoedkope SLM ticket aanbiedingen Suriname  Klik hier voor goedkope Paramaribo tickets van TUI v.a. € 499 p.p.


Goedkope SLM ticket aanbiedingen SurinameGoedkope SLM ticket aanbiedingen Suriname  Goedkope SLM Surinam Airways tickets v.a. € 499 p.p.

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over de goedkope SLM tickets Paramaribo v.a. € 499!

Goedkoepe vliegtickets met KLM, SLM, Surinam Airways en TuiFly naar Paramaribo Suriname. Actief tarief € 499

SLM Surinam Airways vlucht PY993 Amsterdam-Paramaribo vertraagd.
Ontvang € 600 compensatie!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!