Goedkope strandvakantie naar Sanya, Hainan

Goedkope strandvakantie naar Sanya Hainan 4

1200 van de 1800 stranden op Hainan zijn uitgestorven leeg.

De meeste mensen kiezen niet voor louter een strandvakantie in China. Als je dan toch naar Azië gaat voor een zon, zee, strandvakantie dan kiezen de meeste reizigers toch voor Vietnam of Thailand, al dan niet in combinatie met een rondreis.

Dat is op zich ook wel begrijpelijk want er zijn vanuit Europa geen directe vluchten naar Hainan en pas de laatste jaren is het toerisme zich echt goed aan het ontwikkelen op dit tropische eiland ten zuiden van China en voor de kust van Vietnam.

Russen en Australiërs

Ongeveer 20 jaar geleden was Hainan nog echt zo’n tropisch eiland waar men van de visvangst leefde, maar toen de Chinese overheid het eiland dezelfde speciale economische status gaf als Hong Hong kwam het binnenlandse toerisme pas echt op gang.

Later kwamen de Russen en het laatste jaar zijn het vooral Australiërs die de stranden bezoeken van dit prachtige eiland.

Je hoeft niet bang te zijn voor de bekende Russische vakantie verhalen zoals je die kent van Turkije, want de Russen die naar Hainan komen hebben toch wel iets meer geld en zijn iets beter opgevoed dan de ‘Turkse Russen’.

Vaak zijn deze Russen zo rijk dat zelfs de nanny meegaat op vakantie om de kinderen bezig te houden. Wat helaas wel blijft zijn de Russische mannen die de hele dag door drinken. Voordeel is dan ook wel weer dat ze na het avondeten naar bed gaan omdat ze te dronken zijn.

Goedkope strandvakantie naar Sanya Hainan 4

Niet alleen de stranden van Hainan zijn prachtig, ook de bossen in het binnenland zijn adembenemend mooi.

Strandvakantie voor de Chinezen

Ook op vakantie zijn met Chinezen is een ervaring op zich. Chinezen willen namelijk niet bruin worden. In China staat een bruine huid voor armoede, want boeren werken immers op het land en worden bruin door de zon.

Als je een goede baan hebt (lees: op kantoor in de grote stad) dan zie je geen zonlicht en word je ook niet bruin. Als die rijke Chinezen dan op vakantie gaan, zitten ze tot 12 uur ’s ochtends in de zon en dan gaan ze naar hun kamer. Om pas rond 6 uur ’s avonds weer terug het strand op te komen.

Wees dus niet verbaasd als je ’s middags alleen met wat Westerse toeristen op het strand ligt; de Chinezen zitten allemaal binnen en de Russen aan de bar.

Relaxen na een rondreis door China

De meeste mensen plannen een paar dagen Hainan in tijdens of aan het einde van hun rondreis door China. Als je twee weken door China hebt gereisd dan heb je vaak toch wel een kleine cultuurshock ondergaan en dan is een paar dagen bakken op het strand én heerlijke vis eten op de stranden van Hainan, ideaal.

De meeste hotels bevinden zich in en rond de hoofdstad Sanya en er is een keur aan hotels. Van zeer goedkope en wat meer op Chinezen gerichte hotels, maar ook de extreem luxe resorts zoals Kempinski, Hilton, Ritz-Carlton en Intercontinental. Maar natuurlijk zijn er ook prima middenklasse hotels. Je zit immers toch het meest op het strand en niet in je hotelkamer.

Goedkope strandvakantie naar Sanya Hainan 4

Op Hainan zijn ruim voldoende luxe resorts om lekker te relaxen.

Reizen naar Hainan doe je per vliegtuig, al kan je per trein en ferry ook op het eiland komen, maar dat is veel omslachtiger.

Vanuit vrijwel alle grote Chinese steden zijn er dagelijkse vluchten naar Sanya Airport en vanuit de echt grote steden zoals Peking, Shanghai en Hong Kong zelfs meerdere dagelijkse vluchten.

Dat maakt het ook zo ideaal om na je rondreis in China nog een paar dagen van een strandvakantie te genieten op Hainan, via een overstap in één van de eerder genoemde grote steden vlieg je in één keer terug naar Europa met je aansluitende vlucht.

Check hieronder de lijst met reisorganisaties met reizen naar China:

  Goedkope vliegtickets naar China al v.a. € 499 per persoon


 Goedkope KLM tickets naar China v.a. € 499 p.p.


Hotels en hostels in China via Booking.com vanaf € 9 per persoon

Reisorganisaties met groeps- en individuele rondreizen naar China  Rondreizen naar China met Baobab (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen naar China met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen naar China met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen naar China met ANWB Vakanties (Groepsverband)


  Rondreizen naar China van Djoser vanaf € 899 p.p.

Reisorganisaties met maatwerk rondreizen naar China  Maatwerk rondreizen en Vakanties naar China van 333 Travel


  Maatwerk rondreizen naar China met Riksja Travel (Individueel en Groepsverband)

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over een vakantie naar Hainan

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!