Goedkope tickets Paramaribo

Goedkope tickets vinden naar Paramaribo in Suriname kan een hels karwei zijn. Zeker omdat er zo weinig concurrentie is en de vraag het aanbod overstijgt. Zeker in het hoogseizoen zijn de prijzen t.o.v. andere bestemmingen onevenredig hoog.

Adolf Pengel Zanderij Airport is nu eenmaal een drukke luchthaven in het hoogseizoen, waarbij tarieven in Economy Class kunnen stijgen tot wel € 1200 per persoon.

In het laagseizoen naar Paramaribo

Ben je flexibel en heb je de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen te reizen (lees: Kerst en de maanden juli/augustus), dan kan je zomaar tickets van € 499 per persoon vinden bij de KLM.

Ook TuiFly biedt in het laagseizoen deze prijzen aan met haar hypermoderne Boeing 787 Dreamliner. SLM/Surinam Airways probeert ook goedkope tickets aan te bieden, maar de kosten bij deze airline liggen nu eenmaal hoger dan bij professionelere airlines. Grotere airlines kunnen hun vast kosten makkelijker verdelen over meer vliegtuigen.

Daarnaast is het een publiek geheim dat SLM/Surinam Airways te veel mensen in dienst heeft, waarvan heel veel mensen zich afvragen wat ze daadwerkelijk voor de airline doen. Het is niet verrassend dat SLM/Surinam Airways al jaren meer dan 1 miljoen US Dollar verlies maakt, per maand!

Goedkope KLM ticket aanbiedingen Suriname5

De KLM Boeing 747 Jumbo-jet / Bron foto: Flickr.com

Goedkope KLM ticket aanbiedingen Suriname4

De hypermoderne Boeing 787 Dreamliner van TUI / Bron foto: Flickr.com

Goedkope KLM ticket aanbiedingen Suriname3

De 20 jaar oude A340 van SLM die eerst in China heeft gevlogen en onderhouden is. / Bron foto: Flickr.com

Update: per april 2017 vliegt ook TUI (met SLM vliegtuigen naar Paramaribo), per 1 juli 2017 vliegt TuiFly zelf rechtstreeks naar Paramaribo vanuit Amsterdam met de spiksplinternieuwe Boeing 787 Dreamliner.

Vliegtijd Amsterdam-Paramaribo

De vliegtijd van Amsterdam naar Paramaribo is zo’n iets meer dan negen uur, de terugreis is bijna een uur korter. Dit komt vanwege de ‘jetstream’ boven de Atlantische Oceaan. Er is namelijk het hele jaar door een sterke wind die van Amerika richting Europa stroomt.

KLM en Surinam Airways

Kort gezegd zijn is er dus maar één manier om in Paramaribo te komen; vanaf Schiphol per KLM, TuiFly, of per Surinam Airways.

Je kan nog overwegen om via Curacao of Cayenne in Frans-Guyana te reizen, maar dit is uiteindelijk vaak net zo duur als een direct ticket en je bent zo’n 5 à 6 uur langer onderweg.

Surinam Airways vliegt 5 x per week van Amsterdam naar Paramaribo, KLM vliegt 4 x per week naar de Surinaamse hoofdstad.

Sommige vluchten vertrekken rond 11 uur in de ochtend en sommige vluchten vertrekken rond 3 uur in de middag.

KLM vliegt met een Boeing 747 ‘full pax configuratie’ en Surinam Airways met een Airbus A340 die al meer dan 20 jaar in China heeft rondgevlogen én daar ook onderhouden is.

Als het vliegtuig van Surinam Airways in onderhoud is omdat er defecten zijn (en dat is redelijk vaak), dan wordt er vaak een vliegtuig van een externe maatschappij ingehuurd. In de parktijk is dit vaak Euro Atlantic Airlines uit Portugal of het Spaanse Wamos Air.

Daarnaast blijkt uit statistische gegevens dat de meeste Surinamers met Surinam Airways vliegen en de ‘Nederlandse Surinamers’ juist vaker met KLM vliegen. Ook de Nederlandse stagiaires vliegen uitsluitend met KLM.

Daarnaast zijn de KLM vliegtuigen veel luxer dan die van Surinam Airways. Bij KLM heb je een eigen tv-schermpje waardoor de vlucht minder lang lijkt te duren.

Hoog- en laagseizoen naar Suriname

Als je flexibel bent in reisdatum dan dien je rekening te houden met de prijzen voor het laag -en het hoogseizoen. Er zijn zelfs TWEE hoogseizoenen. Ééntje voor de Nederlandse markt en ééntje voor de Surinaamse markt:

Hoogseizoen Nederland
20 juni tot 19 augustus
en
tweede week december tot tweede week januari

Hoogseizoen Suriname:
10 augustus tot 1 oktober
en
tweede week december tot tweede week januari

Toeristenkaart Suriname

En last but not least: Je dient voor Suriname een toeristenkaart te hebben. Dit is eigenlijk helemaal nergens voor nodig, maar simpelweg gewoon een melkkoe van de Surinaamse overheid.

Deze kost € 20 en kan je al bij vertrek op Schiphol kopen maar ook ter plaatse bij aankomst op Paramaribo Airport. Dat laatsten raden wij je echter niet aan. De rijen zijn vaak al lang bij de immigratie en als je dan ook nog eens een toeristenkaart moet kopen ben je nog langer bezig.

Goedkope KLM ticket aanbiedingen SurinameGoedkope KLM ticket aanbiedingen Suriname  Goedkope tickets Paramaribo met KLM v.a. € 499 p.p.


Goedkope KLM ticket aanbiedingen SurinameGoedkope  Klik hier voor goedkope Paramaribo tickets van TUI v.a. € 499 p.p.


Goedkope KLM ticket aanbiedingen SurinameGoedkope KLM ticket aanbiedingen Suriname  Goedkope tickets Paramaribo met Surinam Airways

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over je reis naar Paramaribo (Suriname)Goedkoepe vliegtickets met KLM, SLM, Surinam Airways en TuiFly naar Paramaribo Suriname. Actief tarief € 499


SLM Surinam Airways vlucht PY993 Amsterdam-Paramaribo vertraagd.
Ontvang € 600 compensatie!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!