Goedkope vakantie Montenegro / Tivat

Als je aan een goedkope zonvakantie denkt, is Montenegro waarschijnlijk niet de eerste bestemmingen die je hoofd opkomt. Dat is ook niet zo heel gek, want in de jaren ’90 kwam deze voormalige provincie van Joegoslavië voornamelijk negatief in het nieuws vanwege de oorlog in die tijd. Maar net zoals Spanje dik 40 jaar geleden nog in oorlog was, is ook in Montenegro de zon letterlijk en figuurlijk weer gaan schijnen.

Goedkope vakantie Montenegro Tivat7

Tivat in de baai van Kotor

Twee vluchten per week met TuiFly naar Montenegro

Net als Kroatië, is ook Montenegro uit het dal gekropen en al een aantal jaar een prima (zon)vakantiebestemming. Het probleem is echter dat er geen luchtvaartmaatschappij heen vloog om de toeristen af te leveren.

Sinds mei 2016 vliegen zowel TuiFly al Corendon met twee vluchten per week vanuit Amsterdam naar de kustplaats Tivat. In de winter (begin oktober) stopt men weer met vliegen omdat in de winterperiode het weer niet heel zon-zeker is.

Kotor, het St. Tropez van Montenegro

Tivat heeft ook een spectaculaire jachthaven met nog mooiere boten. De jachthaven ligt mooi beschermd in de baai van Kotor. Niet voor niets noem ‘Porto Montenegro’ ook wel het St. Tropez van de Balkan genoemd, hier komen de ‘rich and famous’ hun jachten showen.

Kotor ligt aan dezelfde Adriatische Zee als het Italiaanse Bari en het Kroatische Dubrovnik. Bari ligt op 150 kilometer aan de overkant van de zee en Dubrovnik op slechts 75 kilometer rijden. Ga je verder richting het Zuiden, dan ligt daar het Griekse Corfu. En zeg nu zelf, naar deze zonbestemmingen gaan ook legio toeristen, dus waarom ook niet naar Montenegro.

Goedkope vakantie Montenegro Tivat1

De stranden van Budva

Dé badplaats van Montenegro; Budva

Langs de kustlijn van Montenegro, aan de Adriatische Zee, zijn verschillende zand- en kiezelstranden. Het helderblauwe water leent zich goed voor duiken en andere watersporten. De bekendste badplaats is Budva; een historische stad met pittoreske straatjes en aangrenzende brede baaien met zandstranden.

De meeste hotels zijn modern en scherp geprijsd. En niet onbelangrijk, de kosten ter plaatse zijn aantrekkelijk: een driegangendiner kost circa € 15 per persoon, een halve liter bier nog geen 50 cent.

In 15 minuten rij je vanaf het vliegveld naar Budva en lig je direct op het strand. Toegegeven, Budva is geen Alanya met giga-zwemparadijzen en all-in resorts, maar het is ook zeker geen vervallen Oostblok-stadje. Zoals veel mensen Dubrovnik in Kroatië inmiddels kennen als perfecte zomerbestemming, is het 75 kilometer verderop gelegen Budva ook steeds meer aan het opkomen als vakantiebestemming.

Goedkope vakantie Montenegro / Tivat

Goedkope vakantie Montenegro Tivat5

Geen grauwe Oostblok-hotels, maar hippe resorts zoals Iberostar.

Nog geen massatoerisme in Montenegro

In Budva, en de rest van Montenegro, dus nog geen massatoerisme. Maar grote hotelketens zoals Iberostar hebben inmiddels ook hun eerste hotels al geopend in dit stadje, dus heel lang gaat het niet meer duren voordat de massa deze toeristische bestemmingen gaat ontdekken. Op dit moment zijn er maar liefst 190 hotels in Budva, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat er niets te beleven is.

En mocht Budva je dan toch nog tegenvallen dan kan altijd nog de boot nemen vanuit Bar naar het Italiaanse Bari. Bar ligt zo’n 20 kilometer ten Zuiden van Budva en dagelijks gaan er meerdere ferries naar het Italiaanse vasteland aan de andere kant van de azuurblauwe Adriatische Zee.

Things to do in Montengro

Wil je naast je zonvakantie ook nog een beetje cultuur snuiven dan zijn plaatsen zoals Stari Grad (de oude stad) en Fort Mamula goede uitstapjes. In Stari Grad kan je een dagdeel lekker slenteren door de Middeleeuwse binnenstad. Fort Mamula heeft is de geschiedenis van Montenegro een beladen onderwerp; het werd namelijk gebruikt als concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog.

Ben je natuurliefhebber?  Dan is de flora en fauna van nationaal park Durmitor ideaal voor jou. Weer iets dichter aan de kust en hoofdstad Podgorica ligt het meer van Shkodër. Dit meer grenst dan weer aan Albanië.

Podgorica wordt door toeristen niet echt bezocht want er is niet zo heel veel te zien, de meeste toeristen bezoeken juist Cetinje (de oude hoofdstad van de monarchie). Dit stadje heeft veel oude gebouwen, een klooster en mooie musea.

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  8-daagse vliegvakantie naar Tivat met TUI v.a. € 199 p.p.

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  Naar Tivat (Montenegro) met de Vakantiediscounter v.a. € 239 p.p.!

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  Goedkope vakanties naar Macedonië van Corendon al v.a. € 149 p.p.

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  Montenegro cultuur reizen van SRC al vanaf € 1198 p.p.

Goedkope vakantie Montenegro Tivat4

Goedkope vakantie Montenegro Tivat3

Goedkope vakantie Montenegro Tivat2

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  8-daagse vliegvakantie naar Tivat met TUI v.a. € 199 p.p.

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  Naar Tivat (Montenegro) met de Vakantiediscounter v.a. € 239 p.p.!

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  Goedkope vakanties naar Macedonië van Corendon al v.a. € 149 p.p.

Goedkope vakantie Montenegro / TivatGoedkope vakantie Montenegro / Tivat  Montenegro cultuur reizen van SRC al vanaf € 1198 p.p.

 

 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Goedkope vakantie Montenegro / Tivat

 

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!