Goedkope vakantie naar Bonaire met Corendon

Om maar direct met de deur in huis te vallen; reisorganisatie Corendon heeft sinds kort aanbod op het Antilliaanse eiland Bonaire. Gelukkig zijn er wel andere luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties die goedkope vakanties naar Bonaire aanbieden.

Vliegen naar Bonaire met Corendon

Goedkope vakantie naar Bonaire met Corendon4

Bonaire is veel minder druk dan Curacao of Aruba
Foto door Paul Arps Flickr.com

Je vakantie begint natuurlijk met een vlucht vanaf Schiphol, daar heb je twee keuzes; KLM of TuiFly. KLM vliegt vijf keer per week vanuit Amsterdam naar Bonaire, TuiFly vliegt drie keer per week naar het eiland. Let even goed op als je daadwerkelijk gaat boeken want niet alle vluchten zijn directe vluchten.

Sommige vluchten maken namelijk op één van de andere Antilliaanse eilanden een tussenlanding, meestal in combinatie met Aruba of Curaçao, soms via St. Maarten. KLM vliegt met een Airbus A330 en TuiFly met de nieuwste Boeing 787 Dreamliner.

Zowel KLM als TuiFly vertrekken aan het einde van de ochtend / begin van de middag vanuit Amsterdam. De terugvluchten vanaf Bonaire Flamingo Airport vertrekken dan weer eind van de middag / begin van de avond met aankomst vroeg in de ochtend (de volgende dag) op Schiphol.

Goedkope vakantie naar Bonaire met Corendon3

De hoofdstraat van hoofdstad Kralendijk op Bonaire
Foto door Paul Arps Flickr.com

Accommodaties van Corendon op Bonaire

Bonaire richt zich niet zo heel erg op het massatoerisme zoals Aruba en Curaçao wel doen. Daarom zijn er relatief weinig hotels maar weer wel veel appartementencomplexen en vrijstaande villa’s met eigen zwembad.

De andere reden waarom er veel appartementen en villa’s zijn, is het feit dat Bonaire populair is bij duikers. Zij hebben vaak veel duikspullen bij zich en ze willen hun wetsuit kunnen uithangen om te laten drogen.

In een hotelkamer heb je daar vaak geen ruimte voor, vandaar het relatief grote aanbod van ‘self service’ accommodaties.
 

Reisorganisaties naar Bonaire

Corendon heeft dus helaas geen aanbod op het tropische eiland, maar reisorganisaties TUIgelukkig wel. En die zijn in veel gevallen ook nog eens goedkoper dan de tarieven die Corendon normaal in rekening brengt voor een vakantie. Dan is er ook nog reisorganisatie BonaireXL, gespecialiseerd in luxe vakantiehuizen en villa’s op Bonaire.

Stranden op Bonaire

Goedkope vakantie naar Bonaire met Corendon2

Een beachbar op Bonaire waar het niet zo druk is als bijvoorbeeld op Curacao.
Foto door Paul Arps Flickr.com

Het Noordelijk deel van het eiland is vrij ruig en bergachtige, de mooiste stranden vind je daarom ook aan de Zuidkant van Bonaire. In het Zuiden tref je de lagune ‘Lac’ waar je kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Het is ook mogelijk om een dagtripje te maken naar ‘Klein Bonaire’, het kleine onbewoonde eilandje voor de kust. Dit eilandje is beschermd natuurgebied en daarom ideaal om te duiken in dit koraalrif.

 

 

 

 

 

last minutes corendon  Goedkope vakanties naar Bonaire van Corendon al v.a. € 599 p.p.
 
  Goedkope vliegtickets naar Bonaire met KLM v.a. € 499 p.p.
 
  Goedkope vliegtickets naar Bonaire met TUI v.a. € 499 p.p.
 
  Pakketreizen naar Bonaire met TUI al v.a. € 699 p.p.
 
Luxe villa’s op Bonaire v.a. € 699 per week
 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope vakantie naar Bonaire met Corendon!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!