Het onbekende olifanteneiland van Thailand: Koh Chang

Tegenwoordig is backpacken iets dat je gedaan moet hebben, wil je nog een beetje mee kunnen praten met de rest van de wereld.

Het maken van een verre-‘ik-wil-zelfstandig-worden-en-mezelf-ontdekken’-reis staat vandaag de dag voor veel jongeren op de planning. Dit kan je natuurlijk doen in de vorm van zon, zee en zuipen aan de Costa Brava, maar veelal leent Azië zich beter voor totale ontspanning en een flinke portie zelf ontplooiing.

Sla Bangkok over tijdens je vakantie naar Koh Chang

Wie Azië zegt moet zich niet blindstaren op Bangkok en omgeving. Bangkok is nou eenmaal part of the deal (lees: je moet er toch echt landen wil je een bezoek aan Thailand brengen).

Bangkok is een prachtstad als je de zwarte wolken smok, de opdringerige tuk-tuk chauffeurs, straatverkopers en über toeristische eetgelegenheden wegdenkt.

Laten we het zo stellen: het is een stad waar je geweest moet zijn, al is het alleen maar voor de overweldigende drukte, stank in kleine steegjes, grootsheid en cultuurshock. Maar om het nou het boegbeeld van ‘Het land van de glimlach‘ te noemen…dat is een tweede vraag.
Goedkope-vakantie-naar-Koh-Chang-Thailand-1

Pareltjes van Koh Chang

Toch benieuwd waar je het land van de glimlach en de pracht en praal van Thailand dan wel kunt vinden? De pareltjes van Thailand hoeven niet ver worden gezocht in berghutjes of op onbereikbare half overstroomde eilandjes.

Wie afreist naar de oostkust van Thailand vindt daar een eiland dat een ware must see is. Wie nog niet helemaal thuis is in de Thaise taal (wie wel?): ‘Koh’ betekent ‘eiland’ en ‘chang’ betekent olifant. Oftewel: Koh Chang; het olifanteneiland.

Maar wees gerust: ze lopen er niet los rond en er is nog veel meer te zien dan onze grote grijze rimpelige vrienden.

Met de ferry naar Koh Chang

Als je aankomt met de ferry is het verstandig alvast te weten naar welk hotel je wilt. Allereerst wil je naar de westkust, want de oostkust van het eiland is winderig en heeft weinig tot geen accommodaties. Rust is prima, maar een hotel en eettentjes in de buurt is ook wel fijn.

Lonely Beach is het bekendste strand van Koh Chang, maar dat wil niet direct zeggen dat dit ook de place to be is. Wie echt wil genieten en zijn vakantie wilt doorbrengen als God in Frankrijk kan zich het best inchecken bij het Mercure hotel.

Goedkope-vakantie-naar-Koh-Chang-Thailand-3Dit valt niet bepaald in de categorie ‘backpack’, maar zeker in de categorie ‘decadent genieten’.

Voor nog geen 40 euro per nacht (in Thaise begrippen een hele zak geld) slaap je als een prinses in een hemelbed, dobber je rond in het mooiste zwembad dat je je kan voorstellen en bubbel je ’s avonds met zonsondergang in je jacuzzi aan het strand.

Vanaf de pier is het een kwestie van een pick-up taxi (een songthaew) aanhouden, hopen dat je koffer niet van het dak valt en gaan.

De rit er naartoe is al iets dat je een keer meegemaakt moet hebben. De rit gaat over steile bergen dwars door de jungle over het eiland.

Als je bavianen vanuit de taxi wilt spotten, pas dan goed op voor de stroomkabels langs de weg.
Goedkope-vakantie-naar-Koh-Chang-Thailand-4

Watervallen van Koh Chang

Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand, waardoor er nog genoeg verlaten plekjes en rustige strandjes te ontdekken zijn.

Bijna het gehele eiland is een natuurreservaat. De lange witte stranden zijn één van de weinige plaatsen waar gebouwd mag worden en dat is fijn, want dat betekent dat je een bungalowtje óp het strand kunt krijgen.

Het eerste wat je moet doen als je aankomt bij je bungalow/hotel is het huren van een scooter.

Met de scooter kan je de mooiste plekjes bereiken en daarnaast kost het je echt bijna niks.

De Klong Plu-waterval is even klauteren voordat je er bent, maar zeker de moeite waard.

Magic Garden van Koh Chang

Goedkope-vakantie-naar-Koh-Chang-Thailand-2Wie overnacht in de buurt van Lonely Beach kan de ‘Magic Garden’ niet overslaan. Dit restaurant (plus mogelijkheid om te overnachten) is een waar paradijsje.

Het restaurant, gebouwd van bamboe en hout met veel te relaxte lounge kussens en lage tafeltjes, is de ideale spot om te ontbijten of te borrelen.

De eigenaar is Nederlands en heeft het niet kunnen laten bitterballen op zijn menukaart te zetten. Een kleine knipoog naar de Nederlandse reizigers, want voor de rest heeft deze spot geen Broodje van Kootje-gehalte.

Het heeft een zeer lay-back vibe over zich heen hangen waar je ook nog eens heerlijk authentieke Thaise gerechten kunt bestellen die met een wankel liftje van moeders keuken naar het terras worden getakeld. Genieten.

last minutes corendon  Goedkope vakanties naar Koh Chang in Thailand van Corendon al v.a. € 599 p.p.


 Met KLM direct naar Bangkok v.a. € 499 p.p.


  Goedkope vliegtickets naar Bangkok al v.a. € 499 per persoon!


  Goedkope strandvakanties naar Koh Chang in Thailand van TUI v.a. € 599 p.p.


  Reizen op maat naar Koh Chang in Thailand van 333 Travel


  Rondreizen van ANWB Vakanties naar Koh Chang al v.a. € 899 p.p.
Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope vakantie naar Koh Chang in Thailand!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!