Goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika

Als je hebt besloten om naar Zuid-Afrika te gaan begin je natuurlijk met het zoeken naar goedkope vliegtickets. Maar waar kan je de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika vinden?

Het beste kan je beginnen met zoeken op websites als Vliegtickets.nl bijvoorbeeld. Hier kan je zoeken naar goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika. Vervolgens kan je besluiten om daar een reservering te maken, maar je kan natuurlijk ook vervolgens bij de diverse luchtvaartmaatschappijen kijken.

Het voordeel van het kijken op de site van de luchtvaartmaatschappij is dat je vaak flexibel kan zoeken met diverse data, of je kan kijken naar verschillende vluchten op verschillende tijdstippen.

Wanneer moet je reserveren?

Dat ligt er helemaal aan wanneer je wil afreizen naar Zuid-Afrika. Grofweg gezegd is de periode rond de Kerstvakantie heel druk. Dan reizen niet alleen veel overwinteraars naar Zuid-Afrika, maar ook mensen met familie daar (of andersom) gaan reizen. Hierdoor stijgt de vraag naar vliegtickets naar Zuid-Afrika en dat drijft de prijs op. Vanafprijzen rond deze periode zijn meestal boven de € 1000 per persoon.

goedkope-vliegtickets-zuid-afrika-1Verder is er rond de Paasdagen een kleine piek in de prijzen van tickets. Dit komt voornamelijk door de Zuid-Afrikanen zelf die dan gaan reizen. En natuurlijk tijdens de Nederlandse zomervakantie is het druk (de maanden juli en augustus). Hoewel het dan laagseizoen is in Zuid-Afrika en het relatief koud is, kunnen veel mensen niet buiten de zomervakantie reizen en moeten ze dus wel in juli en augustus reizen.

Over het algemeen hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen echte stunt-aanbiedingen rond half januari. Je moet dan vervolgens wel voor 15 juni vertrekken omdat dan ongeveer het zomerseizoen (in Europa) weer begint.

Vertrekken vanaf andere luchthavens dan Schiphol

Er vanuit gaande dat je wil vertrekken vanaf Schiphol, geven we je toch nog een paar alternatieven. Er worden ook directe vluchten aangeboden vanaf andere luchthavens die op redelijke afstand van Amsterdam liggen. Zeker als je in Oost-Nederland woont kan je vanaf Dusseldorf of Frankfurt direct vliegen naar Kaapstad of Johannesburg.

Dit zijn tevens de twee voornaamste aanvlieg luchthavens van Zuid-Afrika voor internationale vluchten. Zoeken naar andere bestemmingen zoals bijvoorbeeld Durban heeft niet heel veel zin, omdat je in 99% van de gevallen toch over moet stappen in Johannesburg.

goedkope-vliegtickets-zuid-afrika-2Een goed alternatief is het selecteren van Düsseldorf als vertrekluchthaven. Vervolgens stap je over in Amsterdam (maximaal 3 uur overstaptijd) en vervolgens vlieg je direct door naar Kaapstad of Johannesburg.

De gemiddelde tarieven van directe vluchten met KLM vanaf Schiphol naar Kaapstad of Johannesburg liggen rond de € 800 per persoon, ongeacht het seizoen.

Echter, bij vertrek vanaf Dusseldorf kan het zomaar zijn dat je € 550 per persoon uitgeeft aan een ticket! Je zal dus zelf even moeten uitrekenen hoeveel tijd je kwijt wil zijn om naar Dusseldorf te rijden en vervolgens weer ’terug’ te vliegen naar Amsterdam.

Mensen in Zuid-Nederland hebben nog de mogelijkheid om vanaf Antwerpen te ‘vliegen’. Je doet dit dan met een ‘rail-and-fly’ ticket. Je neemt de trein vanaf Antwerpen Centraal Station en rijdt naar Schiphol en checkt daar in voor je vlucht naar Kaapstad of Johannesburg.

LET OP: Als je voor één van bovenstaande opties kiest, bedenk dat wel dat je ALLE onderdelen van het ticket MOET gebruiken. In de algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij staat dat je de onderdelen ook allemaal moet gebruiken.

Je kan dus niet een ticket Dusseldorf-Amsterdam-Kaapstad v.v. kopen en pas in Amsterdam instappen. Je ticket zal dan door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd worden of je moet het verschil in prijs alsnog bij betalen.

Bij een ‘rail-and-fly’ ticket, moet je het ticket in Antwerpen laten afstempelen en dit bewijs laten zien bij check-in op Schiphol.

Andere luchtvaartmaatschappijen dan KLM

Er zijn natuurlijk meer luchtvaartmaatschappijen dan KLM naar Zuid-Afrika. Hoewel het aanbod van vluchten naar Kaapstad relatief beperkt is, wordt Johannesburg wel redelijk goed aangeboden door veel luchtvaartmaatschappijen. Vervolgens kan je vanaf Johannesburg met een low-cost carrier zoals Kulula naar andere bestemmingen doorvliegen. Of je besluit om op Johannesburg aan te komen en weer te vertrekken vanaf Kaapstad bijvoorbeeld.


  Klik hier voor goedkope vliegtickets!


  Goedkope KLM tickets Zuid-Afrika v.a. € 599 p.p.


Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!