Goedkope zonvakanties in november

De maand november is de eerste maand waarin de winter écht zijn intrede doet in Nederland en juist daaróm hebben veel mensen alweer behoefte aan een zonvakantie. De temperaturen dalen (zeker ’s nachts) al vaak onder het vriespunt.

Mensen die in november op vakantie gaan naar de zon zijn grofweg onder te verdelen in twee groepen; gezinnen die nog geen schoolgaande kinderen hebben en in november nog even lekker naar de zon willen, ook al zijn ze net acht weken terug van hun zomervakantie.

En de tweede groep; mensen die niet aan schoolvakanties gebonden zijn en buiten de drukke periodes op vakantie gaan.

Waar is het nog lekker warm en zonnig in november?

In november, en dus aan het begin van onze winter, is het vooral in Zuidelijk Europa nog prima vakantieweer. In landen als Spanje en Portugal tikt de thermometer met gemak nog de 25 graden aan overdag. ’s Avonds koelt het wel sneller af en is een trui of jas op het terras wel nodig, maar overdag kan je nog prima in het warme zeewater zwemmen. In tegenstelling tot september zijn vakantiebestemmingen in het midden van Europa veel minder zonzeker.

In de Alpenlanden begint het al vaker te regenen en in sommige hoger gelegen gebieden is er in november zelfs al natte sneeuw mogelijk. Om te kunnen genieten van zon, zee en strand in november moet je dus wel het vliegtuig pakken.

In oktober is wereldwijd al het omslagpunt geweest van het zomer- en winterseizoen. Aan het einde van die maand gaat in veel landen de wintertijd of juist de zomertijd in. En let op: alle landen ten Zuiden van de evenaar hebben tegengestelde klimaten. Onze winter is juist hun zomer! Zuid-Afrika, Australië, Argentinië zijn bijvoorbeeld landen waar de mussen van het dak vallen met de Kerst terwijl in men daar in juli en augustus de open haard aan zet.

Onze favoriete zonvakanties voor in november:

 

Spanje (m.u.v. Canarische Eilanden)

goedkope-zonvakanties-in-november-spanje

In november op vakantie naar Spanje

Deze klassieker onder de vakantiebestemmingen staat met stip op nummer 1. Zowel het vasteland van Spanje, als de Balearen (Mallorca, Ibiza, Formentera) en de Canarische Eilanden zijn prima bestemmingen om je vakantie in november door te brengen. Het hoogseizoen is voorbij, maar op de grote strandbestemmingen kan het nog steeds best druk zijn door de Spanjaarden die er zelf een weekendje op uit trekken. Een prima nazomer-bestemmingen dus!

Aanbiedingen Spanje

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Canarische Eilanden

goedkope-zonvakanties-in-november-canarische-eilanden

In november op vakantie naar Canarische Eilanden

Niet IN Spanje, maar wel behorend tot Spanje zijn de Canarische Eilanden. Vanuit Nederland zit je zo’n 4,5 uur in het vliegtuig. De warme luchtstroom vanaf de Atlantische Oceaan zorgt er voor dat het hier eigenlijk altijd wel lekker weer is. Alleen eind december/begin januari moet je rekening houden met veel wind, maar ook dan is de temperatuur nog steeds aangenaam op de Canarische eilanden.

Aanbiedingen Canarische Eilanden

sunweb vakantiesV.a. € 299 p.p.


V.a. € 299 p.p.


V.a. € 309 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 339 p.p.

Portugal

goedkope-zonvakanties-in-november-portugal

In november op vakantie naar Portugal

Hoewel in november de wind aan de Algarve al wat begint aan te trekken is het ook in Portugal nog prima toeven. Neem een vest of trui mee voor ’s avonds op het terras. Op nog geen 3 uurtjes vliegen is ook Portugal in november nog een uitstekende vakantiebestemming als je zon, zee en strand zoekt. Hoe verder je naar het Noorden gaat, hoe minder zon-zeker het wordt in deze tijd van het jaar. Maar over het algemeen is het Zuiden (waar de Algarve ligt) een heerlijke nazomer-bestemming.

Aanbiedingen Portugal

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Marokko

goedkope-zonvakanties-in-november-marokko

In november op vakantie naar Marokko

Niet de eerste bestemming waarschijnlijk als je denkt aan een strandbestemming. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat we Marokko op dit lijstje zetten vanwege het feit dat het warm en zonnig is én dat het net iets meer dan 3 uur vliegen is. Met name de stad en omgeving van Marrakech zijn betoverend. Ook de stranden zijn uiteraard prima in dit deel van Afrika, maar de faciliteiten zijn er minder dan op de eerder genoemde bestemmingen. Aan de andere kant; hierdoor is het ook veel en veel minder druk.

Aanbiedingen Marokko

V.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Kaapverdische Eilanden

goedkope-zonvakanties-in-november-kaapverdische-eilanden

 

In november op vakantie naar de Kaapverdische Eilanden

Nog nét iets verder vliegen dan de Canarische Eilanden, liggen de Kaapverdische Eilanden. Een stuk minder toeristisch, maar daarom juist authentieker. Deze eilandengroep ligt nog dichter bij de evenaar dan de Canarische Eiladen en dus is het weer nóg beter. Over het algemeen zijn de stranden hier wel donkerder van kleur omdat de eilanden ontstaan zijn uit vulkanen.

Aanbiedingen Kaapverdische Eilanden

sunweb vakantiesV.a. € 299 p.p.


V.a. € 299 p.p.


V.a. € 309 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 339 p.p.

Zanzibar

goedkope-zonvakanties-in-november-zanzibar

 

In november op vakantie naar Zanzibar

Voor de Afrikaanse kust ligt ter hoogte van Tanzania het paradijselijke eiland Zanzibar. In tegenstelling tot buurman Mauritius (hieronder) is Zanzibar nog redelijk onontdekt door het massa-toerisme. Op Zanzibar is er voor elke soort reiziger wel een type accommodatie te vinden; van goedkoop en basic naar luxe en duur. Daarbij is Zanzibar een mooie afsluiter van een eventuele safari in Kenia/Tanzania. Vliegtijd is zo’n 10 uur.

Aanbiedingen Zanzibar

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 509 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.


V.a. € 699 p.p.

Mauritius

goedkope-zonvakanties-in-november-mauritius

 

In november op vakantie naar Mauritius

Zoals hierboven al aangegeven is het toerisme veel beter ontwikkeld op Mauritius dan op Zanzibar. Het eiland is ook veel kleiner en richt zich voornamelijk op de ‘wat luxere doelgroep’. Op het tropische Mauritius tref je natuurlijk ook basic accommodaties, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het aanbod klein is. Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt trouwens dagelijks in zo’n 12 uur naar dit eiland dus je kan dagelijks vertrekke

Aanbiedingen Mauritius

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.


V.a. € 699 p.p.

Dubai

goedkope-zonvakanties-in-november-dubai

In november op vakantie naar Dubai

Bij Dubai denk waarschijnlijk aan wolkenkrabbers en dure auto’s, maar in dit olie-staatje is het eigenlijk altijd lekker weer. Het regent in Dubai slechts vier dagen per jaar! Juist vanaf november is het hier lekker, want de zomermaanden zijn veel te warm. Dit maakt Dubai in onze herfst/winter juist zo’n goede zonbestemming. Daarnaast is het relatief dichtbij; slechts 6 uur vliegen.

Aanbiedingen Dubai

V.a. € 399 p.p.


V.a. € 399 p.p.


V.a. € 409 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 439 p.p.

Thailand

goedkope-zonvakanties-in-november-thailand

In november op vakantie naar Thailand

Het hele jaar door is Thailand een klassieker voor een zonnige en warme vakantie, maar in onze zomer is het druk en duur en in december/januari is het wéér druk en duur. Daarom zijn de maanden november en november ideaal om te genieten van Thailand. Let wel op waar je heen gaat, want het Noorden kan door de moesson erg nat zijn. Maar in het Zuiden (waar de stranden zijn) schijnt altijd de zon!

Aanbiedingen Thailand

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.

Bali

goedkope-zonvakanties-in-november-bali

In november op vakantie naar Bali

Net als Thailand is ook Bali een ‘all year round’ bestemming. Het is wel direct de verste bestemming uit dit lijstje. Met overstap ben je al snel 14 uur vliegen verder, maar als je er dan eenmaal bent, dan is het ook 100% genieten. Je kan kiezen voor de drukke zuidkust waar vooral veel Australiërs dronken worden, maar de Oostkust is al veel rustiger. Wil je écht helemaal tot rust komen dan is Ubud, in het binnenland, jouw beste keuze op Bali in november.

Aanbiedingen Bali

V.a. € 699 p.p.


V.a. € 699 p.p.


V.a. € 709 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 739 p.p.

 

Bestemmingen in november waar een addertje onder het gras kan zitten:

 
goedkope-zonvakanties-in-november-curacao

Caribisch gebied/Florida/Mexico

Curacao, de andere Antillen en alle andere bestemmingen in het Caribisch gebied zijn prima locaties voor een zonvakantie in november. Met gemiddeld 30 graden is het goed toeven op de stranden en ook ’s avonds kan je gewoon in een korte broek rondlopen. Maar….statistisch gezien komen in november wel de meeste orkanen voor in dit gebied. Over het algemeen duurt een orkaan slechts 24 uur en in het slechtste geval nog één of twee dagen langer met regen en wind, maar als je 10 dagen op vakantie gaat en je moet er drie van binnen blijven, dan kan je misschien beter overwegen om pas later naar dit gebied af te reizen.

Zon en Strandvakanties in november

Voor rondreizen en fly-drives ben je natuurlijk niet heel erg afhankelijk van droog en zonnig weer, al is een vakantie in de zon altijd leuker dan in de regen. Maar als je kiest voor een strandvakantie, dan is het wel fijn als het wél zonnig en warm is. Zoals eerder aangegeven; in november heb je nog redelijk stabiel nazomerweer, maar daarna is het toch echt afgelopen met de zongarantie en moet je al buiten Europa kijken naar een zonnige vakantiebestemming.

All Inclusive vakantie in november

In Europa is november de eerste maand waarin veel all-inclusive hotels hun deuren sluiten om pas weer in maart open te gaan. Wil je in november dus een All-Inclusive vakantie dan dien je dus verder te kijken dan Europa. In het overzicht hieronder zie je de beschikbare hotels voor november.

Vakantie in november mét of zonder kinderen

Als je schoolgaande kinderen hebt dan kan je uiteraard niet buiten de herfstvakantie in oktober niet op vakantie. Dat maakt november ook een ideale maand om te reizen als je géén schoolgaande kinderen hebt. Wil je absoluut geen kinderen om je heen kijk dan in het ‘adult only’ overzicht hieronder.

Waar naartoe vliegen in november?

Zoals al blijkt uit het bovenstaande overzicht zijn in november nog relatief veel vakantiebestemmingen op korte vliegafstand. Dat wordt anders in de periode van december t/m maart, dan zal je al wat langer in het vliegtuig moeten zitten voor zonnig vakantieweer. Waar je in november nog met 2,5 a 3 uur vliegen op een zon-bestemming kan zijn wordt het in de maanden november t/m al minstens 4,5 uur (Canarische Eilanden) tot 6 uur (Dubai) of nog verder.

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope zonvakanties in november!