Vlieg ook gratis in de business class met KLM

Altijd al een keer in de luxe business class van KLM willen vliegen? En dan ook nog eens met een gratis KLM ticket? Wij verklappen één van de grootste geheimen uit de luchtvaart!

Gratis economy of Business Class tickets van KLM

Wij adviseren je, als je dan toch gratis vliegt, om het dan direct goed te doen en te kiezen voor Business Class. Maar je kan met dit geheim ook wel twee of drie keer in de economy class van KLM vliegen in plaats van één keer in Business Class.

Hoewel de KLM economy class best redelijk is, en helemaal als je een gratis ticket hebt, dan nog kan deze niet tippen aan de economy class van luchtvaartmaatschappijen uit Azië of het Midden-Oosten.

Gelukkig is de nieuwe business class van KLM sinds een aantal jaar wél een flinke verbetering, dus als je dan toch met een gratis ticket van KLM vliegt, vlieg dan direct ook luxe!

Gratis met KLM vliegen als je er zelf werkt

De enige manier om eigenlijk gratis te vliegen met KLM is als je zelf bij KLM werkt of directe familie. Je kan ook gratis vliegen als je iemand kent die bij KLM werkt en geen familie is, in dit geval kan je op basis van ‘companion travel’ gratis meevliegen. Dit noemt men ook wel ‘IPB’ (Indien Plaats Beschikbaar) of ‘rebates’.

Je dient er wel rekening mee te houden dat luchthavenbelastingen wel altijd in rekening gebracht worden. Maar goed, wat is nu een paar tientjes als je business class naar New York kan vliegen om daar lekker te shoppen.

Gratis KLM ticket vliegen in business class3

De stoelen in de business class kunnen helemaal plat. Je kan dus lekker slapen aan boord!

Nadelen van deze manier van gratis vliegen is het feit dat eerste alle stoelen in het vliegtuig worden verkocht, en als er dan nog stoelen overblijven, dán pas kan je gratis mee.

Daarnaast zijn er ook nog ‘ID90’ tickets, wat staat voor ‘Industry Discount 90%. Dit zijn meestal tickets voor reisagenten of reisjournalisten/bloggers.

Hierbij krijg je een korting van 90% op het duurste economy class tarief. En met dat duurste economy tarief, ontvang je meestal een upgrade naar business class. Dus eigenlijk betaal je slechts 10% van het economy class tickets om in business class te vliegen.

Gratis met KLM vliegen ook voor jou!

Maar wat nu als je niet bij KLM werkt, daar niemand kent of als je geen reisagent of journalist bent? Ook dán kan je gratis vliegen met KLM! Ook dán kan je aan gratis (business class) tickets komen van KLM. En wij vertellen je nu hoe je dat doet!

Sparen voor een gratis ticket zonder kosten

Het best bewaarde geheim uit de luchtvaart is heel simpel; schaf een gratis American Express Flying Blue creditcard aan! Deze kaart is het eerste jaar zelfs compleet gratis en na het eerste jaar kan je hem direct weer opzeggen!

Hoe werkt de American Express Flying Blue creditcard?

Gratis KLM ticket vliegen in business class2

Gratis lekker genieten in de luxe business class van KLM!

American Express heet twee ‘soorten’ creditcards. Ten eerste de ‘gewone’ creditcards, maar daarnaast ook de co-branded ‘Flying Blue‘ creditcards.

Met deze creditcards spaar je voor elke euro die je uitgeeft met die kaart, punten voor het frequent flyer programma van KLM; Flying Blue. En hoe meer punten je spaart, hoe meer ze waard worden en hoe beter je ze kunt inwisselen!

En het mooie is; je hoeft hiervoor niet eens veel met KLM te vliegen. Sterker nog; je hoeft helemaal niet met KLM te vliegen om punten te kunnen sparen!

Het enige wat je hoeft te doen, is zoveel mogelijk betalen met de American Express Flying Blue creditcard. Dus bij het tanken van benzine, het doen van boodschappen (niet bij Albert Heijn, wél bij Jumbo), hotelovernachtingen, uit eten gaan, etc.

Vergeet ook niet om al je (digitale) abonnementen via deze kaart te laten lopen. Denk bijvoorbeeld aan Spotify en Netflix. Dat is slechts € 10 per maand maar op jaarbasis is dat toch weer € 120. Alle beetje helpen!

Nu direct al tot 20.000 miles gratis cadeau!

Er zijn vier verschillende kaarten van American Express Flying Blue. De Blue kaart, Silver, Gold en Platinum. Wij raden je af om de Blue kaart te nemen, want je moet het eerste jaar wél de card fee betalen van € 35, maar verder krijg je er niets voor terug.

Terwijl de duurdere Silver card, het eerste jaar zelfs gratis is. In het tweede jaar is de card fee € 75, maar zoals gezegd; je kan deze kaart na één jaar al opzeggen.

De Gold Card en Platinum Card van American Express bieden duidelijke de meeste voordelen zoals een doorlopende reis-en annuleringsverzekering die op de kaart zit, maar hier betaal je wel voor.

In het geval van de Gold Card krijg je overigens wé 50% korting op je card fee in het eerste jaar.

In een notendop; hoe duurder je kaart, hoe mee punten je spaart en dus ook, hoe sneller je gratis met KLM kan vliegen. Bij de Silver Card van American Express ontvang je voor elke uitgegeven euro slechts 0,8 punt. Bij de Gold Card is het al 1,5 punt en bij de Platinum Card is het 2 punten per uitgegeven euro.

 

Flying Blue Silver Card

✅1e jaar gratis

✅Direct 2.500 miles cadeau

✅€ 1 = 0,8 punt

american-express-card-silver-flying-blue-comparison-1

Flying Blue Gold Card

✅1e jaar 50% card fee (€ 85)

✅Direct 7.500 miles cadeau

✅€ 1 = 1,5 punt


Flying Blue Platinum Card

✅1e jaar 50% card fee (€ 300)

✅Direct 15.000 miles cadeau

✅€ 1 = 2 punten


American Express Flying Blue Silver creditcard, 1e jaar gratis!


Amex Flying Blue GOLD creditcard, 1e jaar 50% korting


Amex Flying Blue Platinum creditcard, 1e jaar 50% korting

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over gratis vliegen met gratis tickets van KLM

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!