Icelandair 25 jaar op Schiphol

De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair vliegt, vandaag 1 september, alweer 25 jaar op tussen Schiphol en de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Reykjavik lijkt ver weg, maar de vliegtijd naar de Costa del Sol is net zo lang als naar de IJslandse hoofdstad, ongeveer drie uur.

Verrassende bestemming voor een weekendje weg
De stad leent zich uitstekend voor een verrassende citytrip of weekendje weg. Het is geen Parijs of Barcelona, maar voor wie eens wat anders wilt en vooral veel van de spectaculaire landschappen wilt zien, is de stad een ideale uitvalsbasis.

In de zomer wordt het bijna niet donker op IJsland en de winter kan je het Noorderlicht heel goed zien vanaf dit woeste eiland. Wil je meer van IJsland zien, dan raden we je aan om een week te blijven in plaats van maar vier dagen.

IJsland alleen als tussenstop
Je kunt Reykjavik als weekendje weg gebruiken, maar natuurlijk ook als tussenstop op je doorverbinding naar Noord-Amerika. Icelandair vliegt namelijk ook veel bestemmingen aan in de Verenigde Staten en Canada, zoals Toronto, New York en Seattle. En omdat de meeste transatlantische vliegroutes precies over Reykjavik gaan, verlies je weinig tot geen tijd met je overstap.

Met de Boeing 767 naar Amsterdam
Daarnaast heeft Icelandair nog een nieuwtje; waar de airline tot op heden alleen met een Boeing 757-200 naar Amsterdam vloog, wordt er per 27 maart 2016 dagelijks met een grotere Boeing 767-300 gevlogen.

De vraag naar een groter vliegtuig was met name nodig voor het toenemende aantal doorreizende passagiers en de grote hoeveelheid vracht (lees: vis) dat vanuit Reykjavik naar Amsterdam (lees: de veiling) wordt vervoerd.

Dit vliegtuig heeft een aantal jaar in de woestijn gestaan omdat de vorige eigenaar Kenya Airways het niet meer kon gebruiken. Nu heeft het vliegtuig een volledige revisie ondergaan en voldoet het aan alle comfort die het van een airline mag verwachten.

Het grootste voordeel van dit type vliegtuig, zijn de twee gangpaden in de cabine. Hierdoor voelt de ruimte groter aan en blokkeer je niet constant de gang naar het toilet als de maaltijdservice bezig is.

Over de auteur

TravelersMagazine

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!