KLM verlaagt boekingskosten en compenseert prijsverschil

Of het is een reclamestunt, of het lijkt erop dat KLM eindelijk menselijker begint te worden. Door de moordende concurrentie in de luchtvaart gaat het steeds slechter met de KLM, en dat beetje geld dat nog wordt verdient moet direct naar het verlieslatende Transavia worden overgemaakt. Of nog erger, naar stakende Franse piloten van Air France in Parijs.

In diverse reismedia laat KLM-Nederland directeur Harm Kreulen weten dat in kwartaal 3 of 4 van 2014 zijn luchtvaartmaatschappij een ‘laagste prijs-garantie’ gaat afgeven.

Als iemand een ticket op de website van de KLM heeft gekocht, en hij komt vervolgens exact hetzelfde ticket tegen op een andere website of bij een reisagent, dan compenseert KLM dit verschil. Uiteraard is de vergelijking alleen maar van toepassing op het moment van boeken. Als je een paar dagen later een goedkoper ticket ziet, dan compenseert de KLM niet. En er zullen vast ook wel uitsluiting zijn tijdens actieperiodes zoals de KLM Werelddeal weken. Het is overigens nog niet duidelijk of de KLM de klant in harde contanten gaat compenseren of met Flying Blue Miles of een ‘voucher’.

KLM steeds flexibeler

Daarnaast gaat de KLM de boekingskosten verlagen van 10 euro per passagier naar 10 euro per boeking. Het lijkt wel alsof de wonderen de wereld nog niet uit zijn, want twee weken geleden kondigde de KLM al aan dat je vanaf eind 2014 ook al voor 14 euro je ticket kan gaan wijzigen. (Klik hier voor dat bericht)

En alsof het allemaal nog niet genoeg is staat KLM in de toekomst ook ‘beperkte’ naamswijzigingen toe. Directeur Kreulen: “Als je per ongeluk je naam verkeerd hebt gespeld, mag je die voortaan kosteloos wijzigen. ‘We don’t charge you for being human.’ Verder krijg je een ‘refund’ als je je na het boeken van een vlucht binnen 24 uur bedenkt.”

Is je achternaam bijvoorbeeld ‘Jansen’ maar je boekt je ticket met dubbel S of je vergeet de N. Bijvoorbeeld: ‘Janssen’ of ‘Janse’, dan is de KLM in de toekomst dus coulant!

Bovenstaande mogelijkheden zijn ALLEEN verkrijgbaar tijdens het boeken via de KLM-website. Het is dus NIET mogelijk om via ticketvergelijkers deze optie te boeken.

 Goedkope KLM tickets door heel Europa al v.a. € 99 p.p.

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!