Last minutes van Sunweb

Reisorganisatie Sunweb heeft net als veel andere reisorganisaties een aparte pagina op haar website waar ze alle last-minutes verzamelen en (met kortingen oplopend tot wel 69%) aanbieden!

Last-minutes binnen zes weken voor vertrek

De regel is: hoe sneller je wilt vertrekken, hoe hoger de korting! Je kan maximaal zes weken vooruit kijken in de lijst van last-minutes bij Sunweb en hoe verder jouw vertrekdatum van de huidige datum af ligt, des te minder korting jij krijgt.

Dat is ook wel logisch, want reisorganisaties proberen hun ingekochte voorraad (vliegtuigstoelen en hotelkamers) voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

Pas als zij met deze onverkochte voorraad blijven zitten dan gaat men kortingen geven in de hoop dat jij (als vakantieganger) alsnog overstag gaat en deze reis koopt.

Restvoorraad bij last-minutes

Is het dan zo dat alleen de ‘slechte’ reizen worden aangeboden omdat niemand deze wilt? Nee zeker niet! Natuurlijk is wel zo dat de meest populaire reizen als eerste zijn uitverkocht en dat de wat minder populaire reizen overblijven. Maar soms koopt men ook simpelweg ‘bewust’ teveel in.

Door een groot deel van de stoelen en kamers op te kopen, krijgt Sunweb een lage prijs van de luchtvaartmaatschappij en hoteleigenaren. Het kan dan zo zijn, dat als Sunweb 70% van die specifieke voorraad verkoopt, men al winst maakt. Dan kan men besluiten om die overige 30% niet te verkopen, of nog te verkopen met een flinke korting.

Van alles wat in het aanbod

De meest populaire 5-sterren resorts zijn vaak al snel uitverkocht, maar er zijn voldoende 3 en 4 sterren hotels die met minstens een 7,5 worden beoordeeld door andere reizigers, die wel worden aangeboden tegen flinken kortingen.

Ook het ‘stapelen’ van kortingen wordt automatisch gedaan bij de last-minutes van Sunweb. Zo is er in sommige gevallen zelfs nog sprake van vroegboekkorting + dus de last-minute korting! Zie hieronder bijvoorbeeld een 8 daagse reis naar Gran Canaria, inclusief vroegboekkorting met 69% korting!

Last minutes van Sunweb1

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling van last-minutes van Sunweb

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!