Met de Thalys direct naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs

Waar je voorheen alleen naar Parijs Gare du Nord kon reizen met de Thalys hogesnelheidslijn, kan je vanaf nu met de Thalys ook naar Charles de Gaulle Airport en Disneyland reizen.

Naast de tien Thalys ritten met bestemming Gare de Nord, vertrekt er nu ook twee keer per dag een Thalys-trein naar bovengenoemde bestemmingen.

De Thalys vertrekt dagelijks om 07:15 uur en 15:15 uur, de ritten terug vanaf Disneyland Parijs zijn om 12:00 uur en 20:00 uur.

Deze Thalys treinen rijden tot aan Brussel dezelfde route als de ‘gewone’ Thalys, pas daarna splitst het spoor zich naar de luchthaven en het attractiepark.

Met de auto of met de Thalys naar Disneyland Parijs

Voor gezinnen die voornemens zijn om naar Disneyland te gaan, zal de Thalys misschien niet het perfecte vervoersmiddel zijn. Met kinderen ga je misschien liever met de auto zodat je wat meer spullen mee kan nemen, ook al doe je er bijna twee uur langer over dan met de Thalys.

Met de Thalys direct naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs5Uitstekende dag/rand-verbinding voor zakenreizigers

Voor zakenreizigers en vliegpassagiers ligt dit echter anders, die zullen vooral gebaat zijn met de halte op het treinstation van Charles de Gaulle airport.

Veel hoofdkantoren bevinden zich rondom de luchthaven, dus voor zakenreizigers die een paar uur moeten vergaderen kunnen op deze manier gebruik maken van de uitstekende dag/rand-verbinding van deze Thalys-ritten.

Prima aansluitingen op vluchten naar exotische bestemmingen

Vanaf nu liggen meer vliegbestemmingen binnen het bereik dan alleen de bestemmingen die vanaf Schiphol worden aangevlogen.

Met de Thalys direct naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs1

In 3,5 uur ben je op Charles de Gaulle airport
Foto door Lars Steffens via: Flickr.com under Creative Commons License

Natuurlijk kan je met Air France of KLM vliegen van Schiphol naar Charles de Gaulle en daar overstappen, maar er zijn ook veel luchtvaartmaatschappijen die niet samenwerken met Air-France/KLM, waardoor je de mogelijkheid van overstappen mist.

Met name de chartermaatschappijen bieden geen zogenaamde ‘interline-agreement’ aan. Hierdoor ben je genoodzaakt om óf met de auto (of Thalys via Gare du Nord) naar Charles de Gaulle te gaan, óf om een los retourticket met Air France of KLM te kopen.

Denk hierbij aan exotische bestemmingen zoals Réunion, Guadaloupe of Frans-Polynesië.

Vanaf nu kan je dus wél makkelijk met de Thalys vanuit Nederland vertrekken en direct doorlopen naar de incheckbalies op Charles de Gaulle.

Haltes van deze Thalys-trein

De Thalys vertrekt dus tweemaal daags vanaf Amsterdam Centraal en stopt op Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen en Brussel Midi. Daarna rijdt de trein in anderhalf uur in één ruk door naar Charles de Gaulle Aiport en daarna nog een kwartiertje naar eindpunt Marne-la-Vallée, de officiële naam van het station van Disneyland Parijs.

Met de Thalys direct naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs3

Vanaf het station op CDG Airport loop je zo de terminal in.
Foto door Kent Wang via: Flickr.com under Creative Commons License

Handig voor Award tickets

Ook voor Air France/KLM passagiers kan deze Thalys uitkomst bieden voor die reizigers die Flying Blue-tickets hebben geboekt.

Veel Flying Blue-Awards tickets worden alleen aangeboden vanaf Parijs, maar met deze nieuwe Thalys-verbinding, komen dit soort tickets ook binnen bereik van de frequent flyers.

De aankomsttijden van de Thalys-treinen op Charles de Gaulle zijn uitstekend; bij de eerste rit kom je aan om 10:30 uur, waardoor je zelfs nog de vluchten naar Noord-Amerika kan halen.

De tweede rit heeft een aankomsttijd van 18:45 uur waardoor je juist makkelijke kan overstappen op veel Azië en Zuid-Amerika vluchten.

Ook de retourritten vanaf Charles de Gaulle zijn gunstig; de eerste rit vertrekt om 12:15 uur, ruimschoots op tijd voor de aankomst van veel intercontinentale vluchten in de ochtend. En ook de tweede rit terug naar Amsterdam om 20:15 uur is een perfecte aansluiting voor de Azië vluchten die veelal in de middag aankomen.

  Thalys tickets naar Charles de Gaulle Airport v.a. € 35 via NS International


  Thalys tickets naar Disneyland Parijs v.a. € 35 via NS International


  Reserveer hier tickets en/of hotels voor Disneyland Parijs/a>Met de Thalys direct naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs4

Met de Thalys direct naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs2

Foto door Kristian Mollenborg via: Flickr.com under Creative Commons License

Geef hieronder je ervaring en/of beoordeling over de directe Thalys naar Parijs Charles de Gaulle airport en Disneyland Parijs

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!