Motorcycle Diaries tours door zoon Che Guevara

Rondreis met de zoon van Che Guevara3Altijd al een keer naar Cuba willen afreizen nu het communisme nog steeds actief is? Dan is dit nu je kans, want op het moment dat Fidel Castro komt te overlijden zal men een meer Westerse koers gaan varen.

Men vreest dat het unieke karakter van het eiland dan verloren gaat door het massatoerisme wat dan op gang zal komen.

Nu al zijn er in de buurt van badplaats Varadero grote 5-sterren resorts waar men vaak niet eens buiten de muren van het resort komt. Dat ligt aan twee zaken; het gemak dat men heeft in het resort, maar ook met de twee soorten valuta die er op het eiland zijn. Er is namelijk een munt voor de locals en voor de toeristen. Met de munt voor de locals kan je bijna niets kopen, met de munt van de toeristen wel, maar die kunnen alleen toeristen krijgen, al proberen de locals op de zwarte markt ook wel aan deze munt te komen natuurlijk.

 

 

Rondreis met de zoon van Che Guevara2De zoon van Che Guevara
Maar wil je de échte unieke ervaring van het eiland Cuba op doen, dan moet je zeker eens kijken naar de rondreizen door Ernesto Guevara (inderdaad, de ‘zoon van’). Ernesto is inmiddels 49 jaar oud en organiseert met zijn La Poderosa Tours rondreizen per Harley Davidson op Cuba. Onder begeleiding (of zonder) bezoek je de mooiste locaties op Cuba zoals Havana, Santa Clara, Cienfuegos, Trinidad en las Terrazas.

Zo zijn er standaard rondreizen van 6 dagen en 8 dagen, maar het is uiteraard ook mogelijk om maatwerk reizen te laten organiseren.

Tijdens deze reizen kan je jezelf net zo voelen als Che Guevara en zijn vriend Alberto Granado. Hoewel de ‘echte’ Motorcycle Diaries begonnen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en het hele Zuid-Amerikaanse continent omvatte, beperken de tours van Ernesto zich louter tot zijn eiland Cuba.

 

Rondreis met de zoon van Che Guevara4Prijzen
Het is niet heel goedkoop om deze reizen te maken, maar je krijgt er wel een unieke ervaring voor terug. Reis je alleen dan ben je al snel 5800 USD kwijt voor de 8-daagse reis. Reis je met twee personen dan zakt de prijs al naar 4300 USD per persoon. Eten, drinken, technische ondersteuning, gidsen, overnachtingen en de Harleys zijn uiteraard inbegrepen.

Helaas zijn de vluchten, visa, brandstof (voor de motor) en alcoholische dranken NIET inbegrepen. Maar qua drank komt het met de Cuba Libre vast wel goed 😉

Klik hier voor het complete overzicht van wat er wel en niet is inbegrepen in de tours.

 

 

 

 

Ben jij al weleens in Cuba geweest? Laat hieronder jouw ervaring achter over die prachtige eiland!

Foto: LaPoderosaTours

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!