Weekendje weg in Landal Hoog Vaals (Limburg)

Stel je wilt wel een weekendje weg maar hebt geen zin om in drukte te zitten of om ver te rijden! Daal dan af naar diep donker Limburg om te onthaasten!

Stelletjes en shop-a-holics reserveren een hotel in Maastricht, maar voor gezinnen of groepen is een hotel niet ideaal natuurlijk. Landal Parks hebben op één van de mooiste locaties in Limburg park Hoog Vaals met maar liefst 350 luxe bungalows.

Vanuit Utrecht ben je binnen 2 uur in het gezellige dorpjes Vaals en zit je midden tussen de heuvels en de bourgondische Limburgse gezelligheid. Vanuit Vaals ben je vervolgens weer in 20 minuten in hartje Maastricht en in 10 minuten zit je midden in het historisch centrum van het Duitse Aachen (Aken).

Het dorpje Vaals

Vaals is een gezellig Limburgs dorpje met een grote Albert Heijn (voor de boodschappen) en genoeg voorzieningen voor een hapje en een drankje. En vergeet niet de typische Limburgse dorpscafé’s die Vaals zo gezellig maken! Voor wat meer reuring kan je overigens wel beter naar Maastricht of Aachen gaan, maar ben je een weekendje weg met de kids, dan volstaat Vaals prima.

landal hoog vaals limburg 3Het park

Het park zelf is ruim opgezet in een heuvelachtige omgeving. Vanuit de hoofdingang (naast de buurtsuper van het park), splits het park zich in twee delen. Op de rechterhelft van het park bevinden zich de huisjes die nieuwer en luxer zijn, terwijl de linkerhelft van het park de goedkopere en wat simpeler huisjes herbergt.

In het midden van het park bevindt zich een visvijver waar ook het hoofdgebouw aan ligt. In dit hoofdgebouw kan je zwemmen, bowlen, is het indoor speelparadijs en zijn er een brasserie en restaurant. In de brasserie hangen twee TV’s waar live voetbalwedstrijden (Eredivisie Live/Fox Sports) worden uitgezonden. Zo kunnen de vaders op hun kroost passen tijdens het zwemmen of spelen en ondertussen onder het genot van een Limburgs biertje naar hun favoriete voetbalclub kijken.

Verder zijn er de standaard faciliteiten die je mag verwachten op een Landal Park zoals een beauty center, midgetgolf, een gewone golf baan, en fietsverhuur.

De huisjes

landal hoog vaals limburg 2We gaven al aan dat het park in twee delen gesplitst kan worden in een wat luxer deel en een wat goedkoper deel. Op de rechterhelft van het park staan de 8-persoons en 10-persoons bungalows, terwijl op het linkerdeel de kleinere huisjes staan.

Wanneer mogelijk raden wij je aan om een huisje aan de rand van het park te kiezen zodat je ’s ochtends en ’s avonds een mooi uitzicht heeft over de heuvels en de opkomend/ondergaande zon.

De huisjes zelf zijn van alle gemakken voorzien zoals een compleet ingerichte keuken met vaatwasser. In de woonkamer een open haard met flatscreen-tv en bijna alle huisjes hebben bedden die gesplitst kunnen worden, zodat als je in groepen reist u niet bij elkaar in bed hoeft te liggen.

Wi-Fi is tegen betaling beschikbaar, maar niet standaard inbegrepen!

Wil je een weekendje weg, of zelfs een hele week en ben je op zoek naar rust, check dan de site van Landal Hoog Vaals!

Vroegboekkortingen: Met name de schoolvakanties zijn populair en kan je dus het beste ver van te voren reserveren. In de maanden december en januari hebben de Landal Parken aantrekkelijke vroegboekkortingen tot wel 25% korting. Scheelt toch weer!

Last-Minutes: Het hele jaar door zijn er eigenlijk wel last minutes, met name in de minder populaire weekenden en midweken.

Ben jij ook in Landal Hoog Vaals geweest? Geef hieronder jouw beoordeling!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!