Betaal niet extra voor KLM bagage

UPDATE (22 April 2013):Dit is een aanvulling op onderstaand bericht!

Vanwege de DDos-aanval op de KLM website van afgelopen week heeft de KLM besloten om de ‘koffertoeslag’ met nog 3 weken uit te stellen. De DDos-aanval heeft bewezen dat de beveiliging dus nog niet waterdicht is. Doe er dus je voordeel mee en boek nu nog snel je ticket en ontwijk de extra kosten. Op 14 mei 2013 gaat de ‘koffertoeslag’ alsnog in.

EINDE UPDATE

 

Sinds 12 februari 2013 heeft KLM een nieuwe manier gevonden om je nog meer geld afhandig te maken. Nadat je al extra moest bijbetalen om een beetje fatsoenlijk stoel te zitten tijdens je vlucht, heeft onze nationale blauwe trots besloten dat je ook voor je koffer moet bijbetalen als je met KLM binnen Europa gaat vliegen.

Vanaf 22 april 2013 dien je € 15 per enkele reis bij te betalen als je een koffer wilt inchecken bij KLM. Handbagage blijft gelukkig wel gratis.

Maar er is natuurlijk een simpele manier om onder deze geldklopperij uit te komen. Je dient jezelf simpelweg aan te melden bij het KLM frequent flyer programma Flying Blue. Aanmelden en gebruik is gratis. Je spaart punten (airmiles) voor elke vlucht die je maakt en als Flying Blue-member mag je altijd je bagage gratis meenemen. Probleem opgelost dus!

Op deze manier bespaar je dus al snel € 60 in totaal, als je een weekendje naar Barcelona of London vliegt met je vriend(in).

Ter compensatie heeft KLM wel aangegeven de basistarieven te verlagen op bepaalde Europese bestemmingen naar € 99 per retour. Niet dat de KLM dit gaat doen natuurlijk, want de prijzen blijven even hoog of zullen zelfs nog stijgen. Het is vooral een mooie marketingstunt en een extra manier om geld binnen te halen.

Want als je een Flying Blue kaart neemt dan weet KLM alles van je en kunnen ze  je ook veel e-mail sturen met ‘zogenaamde’ aanbiedingen. In praktijk blijkt vaak dat het tarief waarmee ze adverteren helemaal niet beschikbaar is. Maarja, probeer maar eens iemand bij KLM hiervan te overtuigen. Iedereen wijst naar iemand anders en niemand neemt verantwoordelijkheid.

Boek je dus nu nog een ticket bij KLM en doe je dat voor 22 april 2013, maar vlieg je pas later, dan mag je nog steeds op de oude manier gratis je koffer meenemen.

Ben je van plan om te gaan vliegen met KLM deze zomer, wees dan gewaarschuwd en probeer voor 22 april 2013 te reserveren.

Klik hier om een goedkoop vliegtickets te boeken binnen Europa met KLM

Klik hier om jezelf gratis aan te melden bij Flying Blue

KLM Werelddeal weken

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!