Qatar Airways opent de aanval op KLM op Schiphol

Voor de niet vliegtuigspotters onder ons: Het is oorlog op Schiphol! De ME3 hebben de aanval geopend op KLM. De ME3 staat voor Emirates, Etihad Airways en vanaf juni 2015 ook Qatar Airways. De drie luxe luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten.

Met hypermoderne vliegtuigen, vliegen deze drie airlines tegen bodemprijzen naar de mooiste bestemmingen in voornamelijk Azië en Australië.

Dit doen ze met 5-sterren service, een entertainmentsysteem in je stoel waar je U tegen zegt, lekker eten en prima vertrek en aankomst tijden.

Qatar Airways opent de aanval op KLM op Schiphol3

De economy class van Qatar Airways in de Boeing 787 Dreamliner

Snoeiharde concurrentie vanuit het Midden-Oosten

Tot ongeveer 2010 was er weinig aan de hand op Schiphol. KLM concurreerde met Lufthansa en British Airways, en op de Antillen met Arkefly. Ieder had zijn eigen marktaandeel en iedereen was blij.

Maar in 2010 kwam Emirates voor het eerst naar Schiphol en trok heel veel Nederlanders die doorvlogen via Dubai naar Australasië. Vervolgens kwam er een tweede vlucht van Emirates en toen ook Etihad begon te vliegen voelde KLM nattigheid.

Onder het motto ‘If you can’t beat them, join them’, heeft KLM dan maar een code-share overeenkomst gesloten met Etihad om in elk geval niet al te veel passagiers te verliezen.

Maar vanaf juni 2015 is de oorlog compleet om dat dan die andere grote luxe luchtvaartmaatschappij op Schiphol gaat vliegen: Qatar Airways

Overstappen in Doha

Qatar Airways opent de aanval op KLM op Schiphol1

De asociale business class van Qatar Airways.

Met name de vertrektijden zijn ideaal. Rond 16:30 uur vertrek de ultramoderne Boeing 787 Dreamliner vanuit Amsterdam naar Doha (wat zo’n 6 uur vliegen is). Je komt rond middernacht aan om vervolgens binnen twee uurtjes over te stappen op een ander hypermodern vliegtuig van Qatar Airways naar je eindbestemming. Meestal is dat dus in Azië of Australië.

Zo vlieg Qatar Airways dagelijks vanuit Doha naar Bali (Denpasar), Bangkok, Singapore, Perth, Sydney, Melbourne en nog tientallen steden in die regio.

Op de terugvlucht vlieg je ook weer ’s nachts, met vertrek vanuit Doha rond 08:30 uur en aankomst in Amsterdam rond 14:00 uur. Zo spaar je zowel op de heen -als terugreis een hotelovernachting uit.

Qatar Airways opent de aanval op KLM op Schiphol4

Stewardessen van Qatar Airways

Asociaal luxe luchthavens

Als je dacht dat Schiphol een mooie luchthaven was; think again. De gloednieuwe luchthaven van Doha is asociaal luxe.

Niet alleen voor de Business Class en First Class passagiers maar ook voor gewone zielen zoals jullie en ik in Economy Class. Trouwens, de First en Business Class passagiers hebben hun eigen terminal, dus die zie je niet eens.

Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere watervallen en fonteinen in de terminal! Twee uur overstap tijd is eigenlijk te kort!

Je kan zowel losse tickets aanschaffen bij Qatar Airways (klik hier voor extra korting) en vervolgens op bijvoorbeeld Booking.com je hotel boeken (ook via deze link krijg je extra korting). Maar je kan ook een pakketje boeken en dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

 


Qatar Airways opent de aanval op KLM op Schiphol5


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


 Goedkope KLM tickets door heel Europa al v.a. € 99 p.p.
Geef hieronder jouw beoordeling of ervaring over Qatar Airways

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!