Als je op vakantie of op zakenreis gaat, dan is het lekker om je eigen muziek bij je te hebben. Zelfs als je op zakenreis bent voor een conferentie, wil je misschien bij het wakker worden, graag naar je favoriete radiozender luisteren.

Dat kan je natuurlijk oplossen door een extra luidspreker mee te nemen op reis, maar dat is vaak een hoop gedoe, aangezien luidsprekers vaak best wel groot zijn. En dat is weer onhandig voor in je (hand)bagage. Voor deze doelgroep is de Bose Soundlink Micro dan ook het meest geschikt!

Ook voor op het strand en voor onder de douche

Review Bose Soundlink Micro ideaal voor op vakantie1

De Bose Soundlink Micro ging gewoon met ons mee voor een weekendje Marrakech!

De Bose Soundlink Micro is waterdicht, waardoor je hem ook gewoon onder de douche kan gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op het strand. Het is géén GoPro die je onder water ook daadwerkelijk kan gebruiken, althans; je hoort heel minimaal geluid als je hem onder water houdt in het (zwem)bad, maar mocht de Bose Soundlink Micro in het water vallen dan blijft hij gewoon werken.

Er zit een stevige band aan de Bose Soundlink Micro, eigenlijk een heel stevig elastiek, waardoor je deze luidspreker aan de douchestang of een parasol kunt vastmaken. Of wat te denken van je tentje op Lowlands? Maak deze Bose Soundlink Micro vast aan je tentstok en wees zelf de DJ op de camping 🙂

Klein maar fijn; size doesn’t matter

Zoals iedereen weet; groter is niet altijd beter! Uit de Bose Soundlink Micro komt een stevig geluid en je kan er tijdens een huisfeestje prima muziek mee afspelen.

Wil je overigens een meer krachtig geluid én heb je een iets diepere zakken, dan is een Sonos misschien een beter keuze. Deze kan je echter weer niet makkelijk meenemen op reis vanwege het formaat, dus het een beetje appels met peren vergelijken. Daarom is dit ook een ‘micro’ uitvoering van Bose.

Deze pocketluidspreker weegt nog geen 300 gram en is 10cm x 10cm groot, letterlijk net zo groot als een poloraid-foto.

Review Bose Soundlink Micro ideaal voor op vakantie4

De Bose Soundlink Micro is net zo groot als een polaroid foto.

Batterijduur van de Bose Soudlink Micro

Wij hebben deze luidspreker getest tijdens een weekendje weg naar Marrakech en hebben hem de hele dag aangehad toen we aan het zwembad lagen.

Hoewel in de gebruiksaanwijzing staat dat de batterijduur 6 uur is, kunnen wij bevestigen dat dit duidelijk langer is. Daarbij moeten we wel aantekenen dat we hem niet op maximaal volume hadden staan, dus waarschijnlijk is die 6 uur gebaseerd op het maximale volume.

Een alternatief is dat je de hele dag met je smartphone op hoog volume naast het zwembad ligt, waardoor die batterij juist snel leeg gaat.

Met deze luidspreker kan je de smartphone gewoon op ‘laag’ volume laten staan, terwijl je de Bose Soundlink Micro juist op hoger volume zet.

Praktische beschrijving over de Bose Soundlink Micro

Er wordt een USB-kabel meegeleverd om op te laden via de laptop. Deze USB-kabel kan je natuurlijk ook koppelen aan een (Iphone)stekker. Klein nadeel vinden we wel dat er geen AUX-aansluiting op zit én dat er geen kabel voor in de auto is meegeleverd, zodat je hem in de ‘aansteker’ van je auto kunt opladen.

Je gebruikt deze luidspreker als verlengstuk van je smartphone, hiervoor kan je de Bose-app downloaden maar je kan hem ook direct koppelen via bluetooth. De Bose-app is letterlijk in drie klikken gebruiksklaar. Het is dus niet nodig om een account aan te maken of in te loggen.

  Koop hier je Bose Soundlink Micro voor slechts € 119 via CoolBlue
 
compact formaat

Review Bose Soundlinke Micro(meer dan)6 uur batterij

direct connecten via bluetooth, of de Bose-app. Zonder login of account!

stevig volume, ook voor huisfeestjes!

geen AUX-aansluiting

geen auto-aansteker-kabel meegeleverd
 
 

Advertisement

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!