Rondreizen naar Alaska in de natuur

Ook zo’n fan van al die Alaska-serie op Discovery Channel, zoals Gold Rush, Dual Survival Alaska, Flying Wild Alaska en Deadliest Catch? Dan moet je misschien eens de koe bij de hoorns vatten en die kant op gaan! Ga op rondreis door Alaska en geniet van de natuur!

Er zijn diverse specialisten in reizen naar natuurgebieden en Alaska is er daar natuurlijk één van. Zo varieert het aanbod van super actieve groepsreizen waarbij men aan bergbeklimming doet. Tot aan individuele rondreizen door Alaska in alle luxe van je eigen comfortabele camper en alles daar tussen.

Rondreis naar de natuur van alaska 9Beste reistijd voor een rondreis naar Alaska

De beste reistijd om naar de Alaska te gaan is tijdens de zomer, want in de winter is het simpelweg verschrikkelijk koud, maar daarnaast zijn veel wegen ook onbegaanbaar door de sneeuwval. De zomer duurt maar kort in Alaska.

Een voor- en een najaar is er niet echt. In april begint het al redelijk op te warmen, maar omdat overal nog sneeuw ligt gaat dit smelten en is alles één grote modderboel. Voor eind september is het zelfde van toepassing.

Wildkamperen of een cabin tijdens je rondreis in Alaska

Je kunt dus eigenlijk alleen maar van midden mei tot midden september naar Alaska voor een rondreis. In juli en augustus kan je op veel plaatsen ook prima kamperen met je eigen tent. Wildkamperen wordt in verband met beren sterk afgeraden. Maar het meest comfortabele is toch wel hotels of typische Alaska-cabins huren. Zeker als je een hele dag in de auto hebt gezeten of als je een hike-tocht hebt gedaan, wil je gewoon een lekker warm bed. Iets wat er tussenin zit is een camper huren in Alaska.

En vanuit de veranda van je cabin heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht op de prachtige natuur van Alaska. Neem wel muggenspray mee, of koop het ter plaatse, want met name buiten de grote steden zijn muggen tijdens de zomers in Alaska je grootste vijand.

Alaska bekend van Discovery Channel

Rondreis naar de natuur van alaska 4Rondreizen door Alaska kan je in de zomer prima met een camper of zo’n stoere pick-up doen. Je kan baaien bezoeken waar walvissen paren, afdalen in de verlaten goudmijnen, of naar bekende televisie-locaties zoals Dutch Harbour (van Deadliest Catch) of Nome (van Bering Sea Gold).

Vluchten en tickets naar Alaska

De enige echt grote stad is Anchorage in Alaska, en dit is meestal ook de plaats waar je aankomt en vertrekt. Directe vluchten zijn er niet veel vanuit Europa naar Alaska.

Alleen Condor vliegt direct vanuit Frankfurt naar Anchorage in de zomer. Je dient eigenlijk altijd over te stappen in de Verenigde Staten en dan voornamelijk via Seattle. Je kan ook kiezen voor een vlucht naar bijvoorbeeld Vancouver.

  Goedkope camperhuur in Alaska/Yukon v.a. € 799 p.w.

 

  Goedkope camperhuur in Alsaka en de Yukon v.a. € 799

 

  Goedkope camperhuur in de Yukon en Alaska al v.a. € 799

 

  12-daagse privé autorondreis Alaska/Yukon v.a. € 1985 p.p.

 

  24-daagse groepsrondreis Alaska/Yukon v.a. € 3098 p.p.

 

  Rondreizen naar Alsaka van Djoser vanaf € 1199 p.p.

 

  19-daagse privé autorondreis Alaska/Yukon v.a. € 2749 p.p.

 

  Privé autorondreis Alaska/Yukon van De Jong Intra vakanties v.a. € 1559 p.p.!


  Rondreizen van SNP (Individueel en Groepsverband)Rondreis naar de natuur van alaska 16

Rondreis naar de natuur van alaska 15

Rondreis naar de natuur van alaska 14

Rondreis naar de natuur van alaska 13

Rondreis naar de natuur van alaska 12

Rondreis naar de natuur van alaska 11

Rondreis naar de natuur van alaska 10

Rondreis naar de natuur van alaska 9

Rondreis naar de natuur van alaska 8

Rondreis naar de natuur van alaska 1

Rondreis naar de natuur van alaska 2

Rondreis naar de natuur van alaska 3

Rondreis naar de natuur van alaska 5

Rondreis naar de natuur van alaska 4

Rondreis naar de natuur van alaska 6

Rondreis naar de natuur van alaska 7

Foto’s: SNP

Geef hier een beoordeling of ervaring over jouw reis naar de natuur van Alaska

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!