Stedentrip Granada, Cordoba en Sevilla

Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Transavia tickets naar Sevilla v.a. € 39 p.p.
 

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra10

De prachtige tuinen van het Alhambra in Granada

Bij een stedentrip naar Spanje of een weekendje weg denken veel mensen al snel aan Madrid, Barcelona of Valencia.

Maar waarom geen citytrip naar het onbekendere, maar minstens zo mooie Andalusië met prachtige historische en romantische steden als Granada, Cordoba en Sevilla.

Stedenrip Granada

Granada is een klein stadje en vergelijkbaar met omvang van Breda of Haarlem. Dit stadje tegen de bergen van Sierra Nevada ligt op zo’n 750 meter hoogte en daarom kan het in de winter al snel koud worden maar in de zomer blijft het juist wat koeler.

Vandaar dat hier ook het Alhambra-paleis staat. Dit zorgde voor wat verkoeling tijdens de bloedhete zomermaanden voor de vroegere heersers van Andalusië.

Eerst waren de Mooren de heersers van Andalusië, maar later veroverden de Spanjaarden de stad Granada weer terug op de Mooren.

Het Alhambra fort in Granada

Het fort dat toen al gebouwd was (het Alhambra) werd weer gedeeltelijk gesloopt en midden in het fort werd een paleis met katholieke invloeden gebouwd in opdracht van de toenmalige koning van Spanje.

Het Alhambra staat op de UNESCO erfgoed lijst en daarom zijn er ook limitaties gesteld aan het aantal bezoekers per dag. Daarom is het verstandig om in de zomermaanden alvast vooraf een kaartje te kopen zodat je niet geweigerd kan worden. Klik hier voor kaartjes voor het Alhambra.

Stedenrip Cordoba

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra15

De Guadalquivir-rivier stroomt door het centrum van Granada met op de achtergrond de wereldberoemde Mezquita.

Net als Granada, heeft Cordoba ook veel weg van een klein stadje. In tegenstelling tot het heuvelachtige Granada is Cordoba vrij vlak. Deze stad ligt aan de Guadalquivir rivier en deze zorgt in de hete zomermaanden dan ook voor een beetje verkoeling.

Eigenlijk heeft Cordoba (net als Granada) maar één belangrijke bezienswaardigheid: de mezquita. Deze kruising tussen moskee en kathedraal is dé bezienswaardigheid van Cordoba.

Zeker in de zomer is het hier binnen heerlijk koel en in tegenstelling tot het Alhambra in Granada zijn er voor de Mezquita van Cordoba geen limitaties m.b.t. het aantal bezoekers. De de Mezquita van Cordoba staat trouwens ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Reserveer hier alvast je ‘skip the line’ ticket voor de Mezquita in Cordoba.

Stedenrip Sevilla

Sevilla is de vierde stad van Spanje en qua omvang vergelijkbaar met Utrecht. In deze stad kan je dan ook makkelijk een weekendje verblijven. Dit in tegenstelling tot Cordoba en Granada.

Net als Cordoba ligt Sevilla ook aan de Guadalquivir rivier.

De bekendste bezienswaardigheden zijn het Koninklijk paleis van Sevilla, de kathedraal en het Plaza de España. Er gaan geruchten dat in de kathedraal van Sevilla de resten van het lichaam van wereldreiziger Columbus liggen.

Reserveer hier alvast je ‘skip the line’ ticket voor de kathedraal van Sevilla.

Zeker is dat één van zijn zonen hier begraven ligt, maar ook Havana en Santo Domingo claimen de resten van Columbus in hun bezit te hebben.

Het lijkt logisch dat Columbus hier begraven ligt, aangezien hij tijdens de Spaanse Zilvervloot in Sevilla haar thuisbasis had en vanuit deze stad de schepen via de Guadalquivir rivier de Atlantische Oceaan opgingen.

De leukste tijd om Sevilla te bezoeken is tijdens de ‘Feria de Abril’, een paar weken na Pasen. Dit is eigenlijk het lente festival van de stad waar veel dans, drank en gezelligheid in de stad te vinden is. Koning Willem-Alexander is trouwens tijdens de Feria van 1999, zijn huidige vrouw Máxima tegen het lijf gelopen en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Reizen naar Andalusië voor een stedentrip reis

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra1

Het prachtige Plaza de Espana in Sevilla

Vliegen doe je heel makkelijk van en naar Sevilla met Transavia of Vueling, direct vanaf Amsterdam en/of Brussel. Je kan er ook voor kiezen om naar Malaga te vliegen en vanaf daar alle steden te bezoeken.

Naar Malaga wordt ook vanuit Rotterdam, Eindhoven en Weeze gevlogen overigens.

Je kan er voor kiezen om een auto te huren en zelf te rijden met een huurauto maar minstens net zo goedkoop is de trein of de bus te pakken tussen deze steden.

Met het openbaar vervoer door Andalusië reizen

In Spanje rijden tussen de grote steden touringcars i.p.v. de bekende stadsbussen in Nederland. Dit is dus veel comfortabeler dan je zou denken, daarnaast rijden elke twee uur bussen tussen Granada, Cordoba en Sevilla, plus elk uur een trein. Deze afstanden (maximaal 120 km) zijn dus binnen 2 uur ruimschoots te doen.

StedentripsWil je liever de steden individueel bezoeken, dan moet je dat natuurlijk vooral doen, maar Granada en Cordoba zijn simpelweg te klein om een weekend te blijven.

Dan kan je beter in Sevilla verblijven en Cordoba en of Granada voor een paar uur of één dag bezoeken.

PS. Ook alvast in de stemming komen met een lekker Spaans drankje? Maak zelf een ‘Tinto de Verano’ zoals men in Granada ook drinkt. Check hier hoe je dit verfrissende drankje maakt!
 

 
  Klik hier voor Cordoba/Sevilla/Granada citytrip van TUI v.a. € 199 p.p.
 
Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Met Eliza Was Here naar Andalusië v.a. € 299 p.p.
 
Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Fly-Drives naar Cordoba/Sevilla/Granada van maatwerkspecialist FlexTrevel v.a. € 699 p.p.
 
 Hotels en vluchten naar Sevilla van Expedia v.a. € 99 p.p.
 
Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Transavia tickets v.a. € 39 p.p.

 

Stedentrip Sevilla Granada Cordoba Alhambra18 Stedentrip Sevilla Granada Cordoba Alhambra17 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra16

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra15

De Guadalquivir-rivier stroomt door het centrum van Granada met op de achtergrond de wereldberoemde Mezquita.

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra14 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra13 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra12 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra11

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra9 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra8 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra7 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra6 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra5Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra3 Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra2

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra1

Het prachtige Plaza de Espana in Sevilla

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra10

Stedentrip-Sevilla-Granada-Cordoba-Alhambra4

 

Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Met Eliza Was Here naar Andalusië v.a. € 299 p.p.
 
Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  8-daagse complete rondreis naar deze 3 steden v.a. € 440 p.p.
 
Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Citytrip Sevilla met Expedia v.a. € 369 p.p.
 
Stedentrip Granada Cordoba en SevillaStedentrip Granada Cordoba en Sevilla  Transavia tickets v.a. € 39 p.p.
 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!