Tijdelijk geen visum nodig voor Mongolië

Het Consulaat van Mongolië heeft deze week de volgende mededeling op hun site geplaatst:

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Mongolië heeft onverwachts besloten om in de periode vanaf heden tot en met 31 december 2015 reizigers, zowel toeristische reizen tot 30 dagen als korte zakelijke bezoeken tot 30 dagen, visumvrij toegang tot Mongolië te verlenen. Luchtvaartmaatschappijen evenals grensposten zijn nog niet allemaal op de hoogte gebracht van dit feit. Daarom werken wij alle reeds aangevraagde visa op de gebruikelijke wijze af.

Let op! Restitutie van reeds uitgegeven visa is helaas niet mogelijk.

Waarom dit nu ineens gedaan wordt en waarom het tijdelijk (voor 1,5 jaar) dat is nog steeds onduidelijk, maar het zorgt nu wel voor minder belemmeringen om naar Mongolië af te reizen. Maar ook voor reizigers die de TransMongoliëExpress gaan doen hebben hier voordeel bij. Afgezien dat het geen geld meer kost om een visum aan te schaffen, zorgt het vooral voor minder administratief geneuzel.

Wil je nu ook als een speer naar Mongolië of een reis maken in die regio? Check dan snel het aanbod van de reisorganisaties hieronder:

  Rondreizen van Sawadee (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen van Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen en Vakanties van Djoser


  Rondreizen van SNP (Individueel en Groepsverband)
Foto: Flickr.com

Geef hieronder je beoordeling of ervaring over jouw reis door Mongolië

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!