Vakantie en rondreizen naar Cuba

Viva la revolución! Dát is wat we weten van Cuba. Deze kreet hoorde je tijdens de revolutie van Fidèl Castro en Ché Guevara over het hele eiland Cuba. Tot een aantal jaren geleden kon je Fidèl Castro ook nog weleens horen spreken op het centrale plein van Havana waar hij dit schreeuwde. Maar de gezondheid van ‘El Comandante’ laat dit niet meer toe. Vandaar dat nu zijn broer Raúl Castro de macht heeft overgenomen.

Vakantie en rondreizen naar Cuba1

De bekende oldtimers in de straten van Havana

Start van de Cubaanse rondreis in Havana

Cuba wordt gezien als één van de meest toegankelijke landen voor toeristen, maar wel een land waar de toeristische industrie nog niet de overhand heeft gekregen.

Men verwacht dat dit wel snel gaat veranderen als Cuba de echte toenadering zoekt met de Verenigde Staten (of andersom natuurlijk).

Nu worden de bekende oldtimers in de straten van Havana nog in leven gehouden met ‘nood-oplossingen’ omdat het importeren van onderdelen niet mogelijk is vanwege de economische sancties.

Zodra de Verenigde Staten en Cuba weer zaken met elkaar gaan doen, is de verwachting dat er splinternieuwe SUV’s de straten van Havana gaan berijden en dat heeft toch wel invloed op het straatbeeld.

Verschil tussen Cubanen en toeristen tijdens je vakantie

Het belangrijkste verschil tussen Cubanen en toeristen is de Peso, de munteenheid van Cuba. De Cubanen kunnen (officieel) alleen aan gewone pesos komen en dus alleen maar producten kopen die worden aangeboden in deze munteenheid. De CUC daarentegen, de Convertible Peso, is alleen voor toeristen. Deze munteenheid is alleen voor toeristen en is 1-op-1 gekoppeld aan de US Dollar. Dit is alleen relevant voor je als je gaat rondreizen door Cuba.

Kies je voor alleen een zon, zee en strandvakantie in de badplaats Varadero bijvoorbeeld, dan zit je meestal in een ‘all-inclusive’ resort waar je voor alles al hebt betaald. In Cuba kan je met creditcard redelijk goed terecht, mits deze van MasterCard is. Visa en zeker American Express worden zo goed al nergens geaccepteerd.

Rondreizen op Cuba

Vakantie en rondreizen naar Cuba2

De prachtige koloniale gebouwen in de stad Cienfuegos

Op Cuba kan je rondreizen per bus of per auto. De groepsrondreizen zijn natuurlijk bijna altijd per bus. Rondreizen op Cuba is goed mogelijk met je eigen huurauto. Het is dan wel weer lastig om dagelijks te beslissen waar je gaat overnachten omdat je moeilijk zomaar in een hotel kan aandoen zonder reserveringen.

Hier komen de economische restricties van de Cubaanse regering weer om de hoek kijken.

Wil je dus een rondreis maken, dan moet je de route al plannen vanuit Nederland. Gelukkig hebben de meeste reisorganisaties al verschillende routes voor je uitgestippeld. Dan zijn ook de hotels al geregeld voor je en hoef je jezelf dus niet meer druk te maken om al die hotels in te plannen.

Daily Dream Deal

Vakantie en rondreizen naar Cuba3

De meeste rondreizen door Cuba beginnen of eindigen in de hoofdstad Havana

Route voor je rondreis door Cuba

De meeste mensen beginnen en eindigen in de Cubaanse hoofdstad Havana, maar er zijn ook routes die beginnen en/of eindigen in badplaats Varadero.

Zo beginnen veel reizen in Havana, waarna je na 10 of 15 dagen aankomt in Varadero, waar je nog een paar dagen lekker op het strand gaat liggen voordat je terugvliegt.

Plaatsen die je niet mag missen zijn onder andere Holguin, Cienfuegos, Trinidad, Santiago de Cuba en Santa Clara.

Het is zelfs mogelijk om de omgeving van Guantanamo Bay te bezoeken, zoals bekend, is dit stukje Amerika bekend en berucht in de wereld omdat hier voornamelijk verdachten van terrorisme worden vastgehouden.

Vakantie en rondreizen naar Cuba4

Parelwitte stranden, azuurblauwe zee. Zo zien de stranden eruit van badplaats Varadero

Vliegen naar Cuba voor je vakantie

KLM vliegt meerdere malen per week vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Havana. Ook TuiFly vliegt naar Cuba, maar dan naar Holguin en Varadero.

Vanuit Dusseldorf kan je ook meerdere malen per week naar Havana, Holguin of Varadero vliegen. Deze vluchten zitten vaak al in je pakket dat je boekt bij één van de reisorganisaties in Nederland.

Soms worden ook vluchten aangeboden via Madrid of Parijs (met een overstap dus) waar je een korting van ongeveer € 100 per ticket op krijgt. Het is zelfs een beetje puzzelen wat je wilt en hoe flexibel je bent.

 

  Klik hier voor TUI strandvakanties naar Varadero!


  Rondreizen van ANWB Reizen naar Cuba (Groepsverband en Individueel)


  Rondreizen van Shoestring naar Cuba al v.a. € 899 p.p.!


  Strandvakantie en rondreizen naar Cuba van TUI al v.a. € 799 p.p.!


  Rondreizen van Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen van Baobab (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen van Baobab (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen naar Cuba van Djoser

Foto’s: Wikimedia.org under Creative Commons License

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over vakanties en rondreizen naar Cuba

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!