Vakantiehuisje direct op het strand

Vakantie in eigen land kan helemaal fantastisch zijn, je hebt immers maar één ding nodig en dat is; de zon! Helaas is Nederland niet helemaal zonzeker. Zelfs niet in de zomer, maar in deze vakantiehuisjes direct op het strand en met uitzicht op zee is het zelfs in de zwaarste najaarsstorm lekker wakker worden.

Vakantiehuisjes aan zee in Zeeland of de Hollandse kust

Er zijn natuurlijk genoeg reisorganisaties zoals Landal en Roompot die vakantieparken aan de kust hebben, maar dit zijn parken net achter de duinen of zelfs nog verder van de kust vandaan. Wij hebben hieronder drie pareltjes aan de kust uitgezocht voor je waarbij de huisjes letterlijk op het strand staan.

Het hele jaar door vakantie aan de kust
Het mooie aan deze vakantiehuisjes op het strand, is het feit dat ze in de winter niet weg hoeven zoals strandpaviljoens normaal wel. De huisjes staan namelijk op strategische plaatsen aan de kust, of zoals in Zeeland, net achter de bocht in de Oosterschelde. Hierdoor zijn de huisjes niet in gevaar voor stormvloed en kan je in de winter vanuit je bed gewoon het water tot aan je huisje zien opkomen met vloed.

Vakantiehuisjes aan zee van alle gemakken voorzien
Tegenwoordig wil de Nederlander luxe op vakantie en van alle gemakken voorzien zijn. Dus zijn er in de huisjes ook gewoon douches (met natuurlijk warm water), tv en wi-fi. De huisjes staan vaak in een rijtje van maximaal 25 huisjes, waardoor je wel de gezelligheid voor de kinderen hebt om met de buurkinderen te spelen, maar wél genoeg privacy hebt om ’s avonds met je lover op het terras romantisch een flesje wijn op te trekken.

De vakantiehuisjes op het strand zijn onderdeel van een groter geheel. Deze huisjes staan dus letterlijk op het strand, maar achter de duinen tref je in bijna alle gevallen het bungalowpark van bijvoorbeeld een Landal, Roompot, of Oasis Parc aan. Zo heb je wel de exclusiviteit van een huisje op het strand, maar weer wel de faciliteiten van een park zoals een zwemparadijs, campingwinkeltje en receptie waar je fietsen kunt huren.

Onze top drie van vakantiehuisjes aan zee:

1. Oasis Parc Punt West in Ouddorp (Zeeland)

Algemeen - 300 x 250We beginnen met de duurste en mooiste huisjes. De duurste, want zo’n € 1000 per week, maar ook wel de mooiste, want sinds zomer 2015 helemaal nieuw.

Het Oasis Parc Punt West in het Zeeuws Ouddorp, ligt direct aan het Grevelingenmeer en dus technisch gezien niet direct aan zee.

Met name voor gezinnen met kleine kinderen is dit park ideaal want de 92 vakantievilla’s zijn gebouwd rondom een baai van het Grevelingenmeer. Hierdoor loopt het strand heel langzaam af, is er geen stroming en kan je makkelijker op je kids letten.

Klik hier voor beschikbaarheid en prijzen! P.s. Reserveer je vóór 1 januari 2016, dan krijg je 5% vroegboekkorting!

Vakantiehuisje direct op het strand5

Vakantiehuisje direct op het strand8

Vakantiehuisje direct op het strand7

2. Roompot Beach Resort, Kamperland (Zeeland)

Ook dit park, onderdeel van het Roompot vakantiepark achter de duinen, ligt niet direct aan zee. Dus ook hier is het ideaal vertoeven voor gezinnen met kleine kinderen. Dit vakantiepark heeft een zwemparadijs maar ook nog een gezellige jachthaven waar je in de zomeravonden lekker kan langs flaneren. Ook deze huisjes zijn van alle gemakken voorzien maar zijn iets minder luxe dan Oasis Parc, maar daarom zijn ze ook iets goedkoper.

Klik hieronder voor beschikbaarheid en prijzen!

-Standaard villa voor 4 personen

-Standaard villa voor 6 personen

-XL Villa voor 6 personen

Vakantiehuisje direct op het strand9

Vakantiehuisje direct op het strand10

Vakantiehuisje direct op het strand11

3. Landal Beach Resort, Ooghduyne (Noord-Holland)

In het kopje van Noord-Holland vinden we huisjes die wél direct aan de kust staan en daarom direct minder geschikt zijn voor heel kleine kinderen. Deze huisjes van het Landal Beach Resort in Julianadorp zijn vergelijkbaar met de huisjes van Roompot in Zeeland, maar omdat er naar de kop van Noord-Holland nu eenmaal minder Duitsers op vakantie gaan is de vraag iets minder groot en zijn dus de prijzen nog weer iets lager dan die van Roompot in Zeeland.

Klik hier voor beschikbaarheid en prijzen!

LET OP: Alleen de huisjes met typenummer 4-6SH zijn de huisjes op het strand. Alle andere huisjes zijn de ‘gewone’ vakantiepark-huisjes.

Vakantiehuisje direct op het strand3

Vakantiehuisje direct op het strand2


Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over vakantiehuisjes direct op het strand!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!