Wandelvakantie La Gomera

La Gomera is alles wat je juist niet verwacht van de Canarische Eilanden. Er zijn hier geen parelwitte stranden, geen boulevards met beukende discomuziek en al helemaal massatoerisme. Als je een echt rustige authentieke wandelvakantie wilt, dan adviseren wij je om Gran Canaria of Tenerife te vergeten en kleine pareltjes als de eilanden La Palma of La Gomera te ontdekken.

goedkope vakantie la gomera 6

Het vulkanische landschap van La Gomera

Onthaasten op La Gomera

Op La Gomera kom je om te onthaasten, om creativiteit op te doen en om wandelend te genieten van de natuur. Maar je kan natuurlijk ook vooral heel hard ‘niksen’. Op La Gomera wonen net geen 20.000 mensen en het eiland is 25 x 25 kilometer groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ergens in de rij hoeft te staan of dat er drukte is.

Hoewel er geen witte stranden zijn, zijn er natuurlijk wel zwarte vulkaanzand stranden. En de zee en het weer zijn precies het zelfde als het verderop gelegen Tenerife. Het hele jaar door aangenaam warm en een verkoelende zeebries.

Daarnaast is er een verbod op hoogbouw, dus hier geen Benidorm-flats maar juist schattige laagbouw en omgebouwde boerderijtjes en casitas.

Vakantie La Gomera

goedkope vakantie la gomera 2

Zonsondergang in San Sebastian

Hoe La Gomera te bereiken?

Doordat La Gomera een vulkanisch eiland is, zijn er spectaculaire wandelroutes langs bergweggetjes. Wandeleiland La Gomera heeft het grootste laurierbos van de Canarische Eilanden waardoor het zelfs in de zomer lekker koel is in het bos en je dus prima kunt wandelen.

Het eiland is overigens alleen per boot of per vliegtuig te bereiken vanuit Tenerife of Gran Canaria. Er zijn geen directe vluchten vanuit Amsterdam of Brussel. Een ferryticket kost zo’n € 35, vliegtickets zo’n € 100 per persoon.

San Sebastian, de hoofdstad (of eigenlijk dorp) van het eiland is meestal je aankomstplaats waarnaar je zuidelijker afzakt naar Playa de Santiago of Valle Gran Rey. Doordat de bewolking (en soms ook regen) door het vulkaangebergte tegengehouden wordt in het Noorden, schijnt de zon bijna altijd in het Zuiden. Vandaar dat je hier ook de meeste accommodaties kan vinden.

goedkope vakantie la gomera 5

Zwembad met uitzicht op La Gomera

Wandelroutes La Gomera

De meeste toeristen die naar La Gomera komen zijn Duitsers en Engelsen. Het profiel van de vakantieganger op La Gomera is: rustzoeker, onthaaster, wandelaar, natuurgenieter, lekker eten en drinken.

Je kunt een paar uurtje wandelen op La Gomera, maar je kunt ook een complete wandelvakantie boeken en lange tochten maken. Op een normale dag kom je hoogstens 20 andere wandelaars tegen. Voor de rest is het heel rustig op het eiland.

goedkope vakantie la gomera 1

Los Oreganos

Aan de noordzijde van het eiland bevinden zich Los Órganos ( de ‘orgelpijpen’), steile basalten kolommen waar je wel de hele dag naar kan kijken. Het westen (met name San Sebastian) leent zich uitstekend voor boottochten om dolfijnen en walvissen te spotten.

Check hieronder de aanbieders van kleinschalige accommodaties op La Gomera. Ilios Reizen heeft bijvoorbeeld schattige vakantiehuizen in het aanbod die midden in de bananenplantages liggen. Meer La Gomera dan dat, ga je niet vinden!  Wandelvakanties La Gomera met Ilios Reizen v.a. € 649 p.p.


sunweb vakanties  Vakantie naar La Gomera met Sunweb v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Eliza Was Here wandelvakanties Canarische Eilanden (huurauto inclusief)


  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


  Wandelvakanties van SNP naar Canarische Eilanden (zonder huurauto)

Wandelvakantie La Gomera2

Wandelvakantie La Gomera3

Wandelvakantie La Gomera4

Wandelvakantie La Gomera5
Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Wandelvakantie La Gomera

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!