Wandelvakanties naar de Canarische Eilanden

Als je op zoek bent naar wandel-groepsreizen dan zijn er voldoende reisorganisaties die dit aanbieden. Voordeel is dat je gezellig met andere deelnemers wandelt. Nadeel is het feit dat je wel gebonden bent aan het programma van de groepsreis. Daarom zijn er een aantal reisorganisaties die niet heel specifiek een wandelreis aanbieden maar wel alle faciliteiten beschikbaar stellen om zelf een wandelreis te maken. Bijvoorbeeld een wandelvakantie naar één van de Canarische Eilanden.

Wandelvakantie Canarische Eilanden8

Wandelen op de Pico del Teide op Tenerife.

De meeste geschikte wandel-eilanden

Er zijn maar liefst dertien Canarische Eilanden, maar slechts 8 eilanden zijn bewoond. Dit zijn ook de bekende eilanden die je in de meeste reisgidsen kunt terugvinden. Maar slechts weer een aantal daarvan zijn ‘geschikt’ als bestemming voor wandelvakanties.

Samenvattend zijn dat (reisorganisaties onder dit artikel):
-Tenerife
-La Gomera (vaak in combinatie met Tenerife)
-La Palma (vaak in combinatie met Tenerife)
-Gran Canaria
-Lanzarote

Wandelvakantie Canarische Eilanden7

Het uitzicht als je eenmaal op de top van de Pico del Teide bent.

Elk eiland zijn eigen ‘stijl’

Hoewel bovengenoemde Canarische Eilanden redelijk op elkaar lijken, zijn er onderling toch wel wat verschillen. Zo zijn Tenerife en Gran Canaria vrij groot. Groot genoeg om op verschillende locaties te overnachten in elk geval. Lanzarote is ook redelijk groot maar hier kiezen de meeste wandelaars toch voor dezelfde locatie tijdens de hele wandelreis.

Tenslotte zijn La Gomera en La Palma relatief klein en blijf je op deze eilanden sowieso in één accommodatie om te overnachten.

Omdat La Palma en La Gomera zo klein zijn worden ze vaak in combinatie met Tenerife aangeboden. De meeste wandelaars verblijven dan één week op Tenerife en daarna nog een week op één van de twee kleinere eilanden.

Wandelvakantie Canarische Eilanden5

Prachtige onderdoorgangen op het kleinere La Gomera.

Wandelen op Tenerife

We pikken speciaal Tenerife uit bovenstaand lijstje omdat we dit het meest veelzijdige eiland vinden. Overal waar je kijkt op het het eiland zie je de top van de vulkaan ‘Pico del Teide’. Dat is ook de reden waarom de stranden veelal donker van kleur zijn.

Tot de boomgrens (ongeveer 1750 meter hoogte) is er veel flora en fauna en zelfs in de zomer is het op deze hoogte relatief koel en dus een prima temperatuur om te wandelen. Boven die hoogte zijn er weinig tot geen bomen of struiken meer en lijkt het wel alsof je op de maan wandelt.

Vervolgens is Tenerife ook nog op te delen in een Noordelijk deel en een Zuidelijk deel. Het Zuidelijk deel is over het algemeen wat droger en leent zich meer voor zon, zee, strandvakanties. Met name direct aan de kust. Vandaar dat de badplaatsen Playa de las America en Los Cristianos vol staan met grote hotels. De meeste wandelaars vermijden deze twee plaatsen en kiezen voor een kleiner dorpje aan de kust of in de heuvels.

Vakantie La Gomera

Het Noordelijke deel is groener, maar daarom ook wel vochtiger. Dat wil niet zeggen dat het elke dag regent, maar de mist trekt hier meestal pas na 12:00 uur ’s middags weg. Doordat de ‘Pico del Teide’ de mist als het ware tegenhoudt, blijft de mist als een sluier over het Noordelijke deel hangen. Ook regenbuien worden vaak door de vulkaan tegengehouden waardoor de regenbuien op Tenerife zich dus vaak in het Noorden concentreren.

Wandelvakantie Canarische Eilanden6

Mooie flora en fauna tijdens je wandelingen.

Huurauto inclusief bij een wandelvakantie

Onder dit artikel hebben we een aantal reisorganisaties op een rijtje gezet die individuele wandelreizen naar de Canarische Eilanden aanbieden. Twee reisorganisaties (Ilios Reizen en Eliza Was Here) bieden een huurauto aan die bij de prijs is inbegrepen. Met die huurauto kan je elke dag een andere route nemen en ben je dus niet gebonden aan de locatie van je accommodatie.

Ook is het mogelijk om te eilandhoppen tussen de verschillende Canarische Eilanden. Je gaat dan per ferry in nog geen 30 minuten van het ene naar het andere eiland.

 

  Wandelvakanties van Ilios Reizen naar de Canarische Eilanden (huurauto inclusief)


eliza was here  Eliza Was Here wandelvakanties Canarische Eilanden (huurauto inclusief)


  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


  Wandelvakanties van SNP naar Canarische Eilanden (zonder huurauto)

 

Wandelvakantie Canarische Eilanden9

Wandelvakantie Canarische Eilanden2

Wandelvakantie Canarische Eilanden1

Wandelvakantie Canarische Eilanden3

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over wandelvakanties naar de Canarische Eilanden

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!