Utrecht: het groene hart

Goedkoop weekendje Utrecht2

De grachten van Utrecht
Foto door E. Dronkert via Flickr.com

Utrecht, recht in het midden van Nederland, een stad maar eigenlijk stiekem een groot dorp, grachten all-over en de Domtoren als boegbeeld.

Overnachten in Utrecht

Als je echt in het centrum van Utrecht wilt slapen dan moet je het NH hotel inrollen. Prima locatie zo vlakbij het station en met een kleine 10 minuten wandelen sta je midden in het centrum.

Wil je liever iets authentieker en midden in de bewoonde wereld? Ga dan bijvoorbeeld voor het NH Centre Utrecht Hotel. Dit hotel bevindt zich boven Café Broers (top plek voor een kopje koffie en een simpel broodje) en heeft van die leuke glas-in-lood elementen, ornamenten aan het plafond en meer van dat soort dingen die je eigenlijk het liefst terugvindt in een hotelkamer.

Lekker lunchen

Heb je eenmaal je bagage gedropt, dan is het tijd voor een lekkere lunch. Aangezien Utrecht is ingesteld op studenten die op een houtje moeten bijten, zijn de prijzen in Utrecht goed te doen. Bij ’t Gras van de Buren (op steenworp afstand vanaf het NH Centre Utrecht Hotel) kan er bijvoorbeeld al voor €5,- een groot, rijkelijk belegd broodje + drankje worden besteld!

Wil je liever net wat minder studentikoos? Eet dan een lekkere huisgemaakte biologische boterham in De Keuken van Thijs (ongeveer 10 minuutjes lopen als je je midden in de stad bevindt). Of ga net ietsjes chiquer te werk en bestel een uitgebreide lunch bij De Rechtbank! En als je echt heel slecht bent in het vinden van deze aanradertjes, zijn er gelukkig nog 1 miljoen andere opties.

Goedkoop weekendje Utrecht1

Lekker borrelen op één van de terrasjes van het Neude
Foto door peter hessels via Flickr.com

De ‘B’ van borreltijd

Belgisch Biercafé Olivier kan dit! Dit café is in een voormalige schuilkerk gebouwd. Van buiten net een woning, heel onschuldig, maar zodra je de deur opendoet ruik, proef en beleef je de nostalgische sfeer.

Meer een wijnliefhebber? Check dan even of er nog een plekje is in de knusse wijnbar Lefebvre op De Neude (het centrale plein van Utrecht).

Diner time

Na de borrel is er wederom een scala aan mogelijkheden. Goed eten met een mooie fles wijn?Lokaal 9! Goede ambiance, goed eten en lekker midden in de stad? Wandel dan door de ‘Drieharingensteeg’ en neem een kijkje op de kaart bij restaurant Raak, De Markt of Naast de Markt.

Stuk voor stuk toegankelijk, betaalbaar, hip en gezellig! Liever geen standaard voor-, hoofd- en nagerecht? Waan je in de Spaanse sferen bij Tapasbar El Mundo.

Goedkoop weekendje Utrecht3

Lekker eten in werfkelders aan de Utrechtse grachten
Foto door Ted McGrath via Flickr.com

Naast al dat eten en borrelen, waar Utrecht zich uitstekend voor leent, is er vast nog wel wat tijd over om de stad ook in nuchtere staat te bewonderen. Wandel eens door de Domtuin of nog actiever: beklim de Domtoren! Je moet er even 465 traptreden geduld voor hebben, maar dan kan je de hele stad in één keer bewonderen. Wel zo handig. 

En wil je echt op de museum-tour gaan? Ontmoet Nijntje in het Dick Bruna Huis. Voor de kids geweldig (wie wilt er nou geen levensgrote Nijntje de hand schudden en zelf een Nijntje maken?) en voor de volwassenen een pracht excuus om even terug te gaan naar die nostalgische kindertijd.

Top hotels via Booking.com

 

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over een weekendje Utrecht

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!