Goedkope yoga vakantie Azië

Yoga kan je tegenwoordig overal doen! Zelfs in Nederland schieten de yoga-scholen als paddenstoelen uit de grond. De échte yoga komt oorspronkelijk uit Azië en daarom moet je, als je yoga-fan bent, eigenlijk eens een yoga vakantie in Azië hebben gedaan.

Reisorganisatie Puur&Kuur is specialist in het organiseren van goedkope yoga reizen en vakanties in Azië.

Yoga in Thailand of op Bali

Natuurlijk beginnen wij bij de twee yoga-landen bij uitstek; Thailand en Bali. Al ligt de oorsprong van yoga eigenlijk in een ander land in Azië, namelijk India, maar daarover later meer.

Yoga vakantie Bali

Nu is Bali natuurlijk geen land, maar een eiland in Indonesië, maar Bali biedt de vakantieganger in Azië een extreem grote keuze aan yoga-resorts. Met name in het plaatsje Ubud is het aantal yoga-resorst en yoga-scholen niet op twee handen te tellen. Tel daarbij op dat er ook aan de kust van Bali resorts zijn, die gespecialiseerd in yoga en ayurveda en je wilt nooit meer naar huis.

yoga vakantie azie3Speciaal aan deze kust resorts is het feit dat je ook nog eens kunt (leren) surfen! Hoe cool is dat?

Hoewel het leven op Bali goedkoop is (bij de reizen van Puur&Kuur is eten trouwens inbegrepen), kost een vliegticket naar Bali relatief veel geld (zo’n € 799 p.p.) . Een goedkoper alternatief voor een yoga vakantie in Azië is Thailand (ongeveer € 599 p.p.). Thailand is overigens ook zo’n drie uur minder ver vliegen dan Bali.

Yoga vakantie Thailand

yoga vakantie azie8In Thailand heeft Puur&Kuur een nóg ruimer aanbod aan yoga-resorts dan op Bali. Zo zijn er in de buurt van Bangkok een aantal resorts, maar ook op eilanden zoals Koh Samui bevinden zich veel yoga-resorts. Puur&Kuur kan je vliegticket goedkoop regelen voor je, maar je kan ook besluiten om zelf naar Bangkok te vliegen en vanaf daar met bijvoorbeeld AirAsia (de Easyjet van Azië) voor een een paar tientjes naar Koh Samui te vliegen.

Yoga vakantie India

Minder populair dan Thailand en Bali is hét yoga-land bij uitstek: India. Met name de kust-provincie Kerala is het Mekka van de yoga vakanties in Azië. Ook hier kan je yoga combineren met surfen. Wil je jouw yoga vakantie in India combineren met meer activiteiten zoals hiken? Dan is er zelfs het Himalaya-gebergte een yoga-resort om jouw vakantie daar door te brengen.

Lees onder deze foto’s verder

yoga vakantie azie2

yoga vakantie azie7

yoga vakantie azie10

yoga vakantie azie9

yoga vakantie azie6

yoga vakantie azie4

Yoga vakanties in minder bekende landen in Azië

Naast de overbekende en eerder beschreven bestemmingen zijn er ook een aantal onbekende landen waar je prima een yoga vakantie kunt doorbrengen. Het aanbod qua resorts is in onderstaande landen wel beperkter, maar niet daarom niet minder speciaal natuurlijk!

yoga vakantie azie12Yoga vakantie in Maleisië

Yoga vakantie in Vietnam

Yoga vakantie in Sri Lanka

Yoga vakantie in Oman

Yoga vakantie in Dubai

Yoga vakantie op Mauritius

Geen toeslag voor alleenreizenden/single

Omdat veel reizigers van Puur&Kuur volledig tot rust willen komen en meestal alleen reizen heeft deze reisorganisatie bij een groot aantal yoga-resort de afspraak dat je geen extra 1-persoonstoeslag hoeft te betalen. Check goed bij het resort van jouw keuze of deze deal ook van toepassing is op jouw resort. Op die manier wordt jouw yoga vakantie in Azië nog specialer én voordeliger natuurlijk 😉

De complete lijst met ‘single-friendly’ resorts is hier te vinden, hier staan ook yoga-resorts tussen buiten Azië.

Yoga vakantie AziëYoga vakantie Azië  Yoga vakanties in Azië al v.a. € 599 p.p.


BookYogaRetreats voor wellness en yoga vakanties in Azië v.a. € 599

 

 

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over jouw yoga vakantie in Azië

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!