Nederlander in Miami gekozen tot travel innovator

Tijdens de jaarlijkse Phocuswright Conference 2011 in Miami is de Nederlander Gregor van der Made verkozen tot één van de 30 meest innoverende mensen in de wereldwijde reissector.

De jury van de prestigieuze prijs roemen Van der Made voor zijn visie en doorzettingsvermogen. Voorzitter Philip Wolf van Phocuswright: “Gregor heeft laten zien dat je direct van de universiteit kan komen en met weinig geld, visie en doorzettingsvermogen een heel eind kunt komen. Met zijn twee concepten Re-fund.com en Re-ticket.com boort hij echt een nieuwe markt aan in de reissector die andere laten liggen!”

Oscars van de reiswereld

Deze ‘Oscars van de Reiswereld’ zijn heel belangrijk in de reissector. Bedrijven die in het verleden werden verkozen tot Travel Innovator groeiden bijna zonder uitzondering uit tot wereldspeler. Sommigen werden bekend zoals Kayak en Yapta, andere bedrijven bleven B2B opereren en zo uit het beeld van het publiek.

Hipmunk vs Re-fund.com

De absolute winnaars van de Phocuswright Conference 2011 waren Groundlink, Evature en Hipmunk. Zij gingen ieder met twee ‘Oscars’ naar huis, terwijl Van der Made het er met één moest doen: “Dat ik überhaupt genomineerd was is echt al een eer, en als je dan ook nog een award wint dan ben je echt heel blij. Je kan onze bedrijven Re-ticket.com en Re-fund.com niet vergelijken met bijvoorbeeld Hipmunk. Zij hebben bijna 100 miljoen USD aan groeikapitaal binnengehaald en zijn dus ook veel beter in staat om hun product te perfectioneren. Wij zijn begonnen op een studentenkamer in Amsterdam, maar dat is ook niet zo erg, zo is Booking.com ooit ook begonnen. Weliswaar in Enschede maar toch, er zijn overeenkomsten.”

Bron: Phocuwright Conference 2011

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!