Overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen

Overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen4De Ankerla Brouwerij

Als je op zoek bent naar een hotel met ‘een verhaal’, dan moet je zeker eens naar het dorpje Steinach in de Duitse deelstaat Thüringen. Daar staat namelijk al zo’n 275 jaar de Ankerla Brouwerij, waar men ambachtelijke speciaal biertjes brouwt.

Bij deze brouwerij kan je ook rondleidingen krijgen, met aan het einde, de onvermijdelijke proeverij. Nu kan zo’n proeverij weleens wat uitlopen, waarbij de tap soms wat langer open blijft staan dan de bedoeling was.

Vervolgens moet je met de auto weer naar je hotel, maar we weten allemaal dat autorijden en alcohol geen goede combinatie is. Hoe chill is het dan dat je ook gewoon bij deze brouwerij kunt blijven slapen?! En niet gewoon in een normale hotelkamer, maar in een heus biervat!

Overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen2Steinach als tussenstop op je roadtrip door Europa

Ideaal om je vriend mee te verrassen, of gewoon leuk voor een mannenweekend. Vanaf Utrecht is het zo’n 6,5 uur rijden naar Steinach, dit is natuurlijk niet direct om de hoek, maar wel makkelijk te combineren als ’tussenstop’ op je roadtrip door Europa of onderweg naar je zomerse eindbestemming in Italië of Kroatië.

Reserveer een biervat!

Overnachtingen in het ‘Biervat Hotel’ zijn al beschikbaar vanaf € 80 per nacht. Reserveren doe je via deze link.

 

Overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen5 Overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen3

Overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen6

Het uitzicht op Steinach

Foto’s: Brouwerij Ankerla & Vakantie-Thuringen.nl

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over overnachten in een biervat in het Duitse Thüringen

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!